Monday, January 31, 2011

saya suka dengar bebelan mak ;)

saya memang suka..kamu bagaimana..??hehe...
siyessly, aku tak tipu...memang suka dengar mak aku bebel..maybe kalau dulu-dulu aku mula lah nak masam muka bila mak aku start bebeling..hehe..tapi sekarang aku da boleh senyum-senyum..sebabnya..??maybe sebab aku dup jauh sekarang...so, balik kampung pun jarang-jarang sekali..bila dup jauh tuh tibe-tiba rasa rindu kat mak..dengar dia bebel cuti nie wat aku tersenyum...oh! sesungguhnya anakanda memang rindu kn bonda..=))

sepanjang cuti sem nie ade la beberapa kali kena bebel..hehe..antaranya :

satu beg penuh dengan buku aku wat balik..kononya nak siapkan assignment...tapi tu adalah tipu semata-mata..
mak aku akhirnya bersuara "lenkali takyah laa wat balik buku bile nak balik kampung..kesian anak mak nie..tak pasal2 kena angkat beg berat-berat..."..perlian yang cukup sempurna..hehe..dan aku cuma tersenyum..mak memang paham keadaan aku..

biasenya selepas sembahyang subuh aku akan tido balik..pastu bangun agak lewat sikit..kul berape..?? sila jangan tanya..tapi ni time aku dup umah jep..dup shah alam aku bangun awal.;)..mak aku akan ketuk pintu bilik "adik, bangun ! ada oang nak masuk meminang nie..malu kalau mak mertua tahu time nie tak bangun tido agi..".sekali lagi aku akan tersenyum dan akan terus bangun..

bile time masak aku memang suka pergi dapur...tolong mak aku potong bawang dan tolong mak aku tgok beliau masak..hehe..mak selalu cakap.."sepatutnya ain yang masak mak tengok jep..jarang-jarang balik nak rase ugak anak mak masak nie..dengar khabar kat shah alam jaguh masak..siap kol orang lagi mintak resepi kari.."..kantoi suda..kakak aku memang xleyh nak simpan rahsia langsung...adoiyaya..hehe.. aku tersenyum lagi...

my mom n my bro y tnjuk alim..
baru lpas smbahyang jumaat bleylaa tnjuk alim bagai..;)

tak kisah apa yang mak bebelkan..ain tahu itu semua untuk kebaikan ain kan..sayang mak sangat-sangat..ur da best mom in da world..mau abeskan cuti satu minggu nie dengar mak bebel jep.. bleyh x..?errkkk....


soklan last yang mak tanya aku : bile nak ada boyfie...??speechless..

ikhlas daripada anak bongsumu yang degil, malas, nakal dan comey..hehe...

habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P



8 comments:

Ujang9897 said...

jwp soalan mak tue..hehe

shahjiehan said...

mak tya tuh sbb nk carikan utk anak die la tuh~

ain revival said...

@Ujang9897 ::
haha..tak taw nak jawap ape laa..
tiap kali cti sem mst tnye..aiyya~

ain revival said...

@shahjiehan ::
ye tak yer laa...
mngkin kot...hhaha
tp muda lg laa...=))

Muhd Aizie said...

mak dah tanya bila nak ada boy? haaah , jawablah !
nak isi borang boleh ? lalal

kidding .

ain revival said...

@Muhd Aizie ::
mak kate bleyh..
t amik borang kat kaunter nanti..
hehe..

mirmo said...

hahaha...
ain, dtg r umah fadz...
dengar umi bebel..
dah nak tercabut sudaa telinga nie...

ain revival said...

@mirmo ::
tu laa..
kan da pesan..
before balik kmpg tnggal dulu telinga kt shah alam...haha