Monday, February 28, 2011

sharing is caring...caring is loving~~

Assalamualaikum.....
hari ni ain nak jadi Ustazah bleyh..dulu cita-cita ain memang nak jadi Ustazah..tapi tak berkesampaian..hehe..
jom bersama-sama kita hayati..jika ain salah sila perbetulkan yep..ilmu ain tak sedalam mana.. kalau salah sila maafkan...

jom baca..!!!=))


hidup nie tak selalunya indah..kadang-kadang kita di atas. kadang-kadang kita dibawah..bila kita dibawah janganlah mudah putus asa..teruskan usaha dan tingkatkan prestasi untuk berada di atas...apabila kita  di atas janganlah bongkak..ADA REZEKI YANG LEBIH BERKONGSILAH..ringankan tulang membantu orang di bawah..jangan dup jenguk-jenguk jep ke bawah..just say hye! hye! and then bye! bye!...lagi melampau kalau buat tak nampak kesusahan orang lain...

berbicaralah dengan baik..orang lain tak susah, hidup kita tak dikeji..kadang-kadang kita tak sedar yang bicara kita bisa menyakiti perasaan orang lain..tidak kiralah dengan orang yang kita kenal atau tak..jagalah segala percakapan, budi bicara kita...ataupun kita dengan sengaja mengeluarkan bicara kita untuk menyakiti orang lain..tapi untuk ape?? bahagiakah hidup kamu dengan segala perbuatan itu?  mungkin kamu bahagia dengan segala perbuatan itu..tapi ingatlah..BAHAGIA DI DUNIA, TAK SEMESTINYA BAHAGIA DI AKHIRAT...

orang berbudi, kita berbahasa...orang memberi kita merasa..apabila orang dengan ikhlasnya memberi bantuan atau tunjuk ajar..sila tunjukkan penghargaan kita kepada mereka walaupun mereka tidak meminta sebarang balasan..ucapan TERIMA KASIH sangat bermakna..rasenya tak lah membebankan macam memikul 10kg beras untuk mengucapkan dua patah perkataan tu.

sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga...kepada yang berbuat jahat walaupun mereka menyorokkan kesalahan mereka sampai ke hujung dunia sekalipun, suatu hari nanti mesti akan terkantoi juga..ingatlah jangan sesekali berbuat jahat sesama manusia..hidup kita takkan bahagia buat selama-lamanya..suatu hari nanti mesti kita akan menyesal..yang paling penting INGATLAH BALASAN ALLAH...

ain menulis entry nie bukan untuk ditujukan kepada sesiapa..sekadar untuk peringatan untuk diri sendiri dan rakan-rakan semua..sebagai saudara seIslam bukankah perlu untuk kita saling ingat mengingati ..=))

Saturday, February 26, 2011

aku sangatlah JAKUN dengan benda yang bernama TWITTER

asslamualaikum..pukul 245 pagi..aku masih di hadapan mrKRENG..mataku menatap wajah mrKRENG yang bercahaya itu..oh! indahnya...aku belai-belai..aku sapu-sapu..wahhhhh!! baru la hensem..lame dah tak cuci lappy aku nie..berhabuk sudah...


twitter?? korang ade..aku yakin mostly blogger kat sini mempunyai twitter..aku baru jep ade si twit twit nie..baru jer ada tadi..atas hasutan rakan-rakan aku...sebagai seorang blogger perlukah ada twitter nie...penting ke?
aku pun tak pasti apa kegunaan twitter nie...


yang paling aku tak pasti AKU MASIH BLUR-BLUR nak maen dengan mr twit-twit...susah kot..aku dan housemate aku siap cari kat google lagi nak tahu cara-cara gune twitter..JAKUN kan~


aku baru ada 6 follower..tu pun housemate aku dan beberapa lagi kawan-kawan...hehe
dan kami membuat onar dengan bertwit sesama sendiri walhal mereka ada di sebelah sahaja...



masih blur blur...semoga aku cekap menggunakan twitter suatu hari nanti..hhehe

sape-sape yang sudi follow silalah tekan sini..nanti kite maen twit twit ek..hehe..kalau adaorang yang sudi ajar ain sangatlah berbesar hati kui3..

OK..jangan lupa follow ainrevival taw...mmmuahhhhhhhhhh...:)

Thursday, February 24, 2011

cun ke perempuan pakai baju kurung..?

assalamualaikum...
adoiyaa..sekarang susah sangat nak update blog..dulu mula-mula wat blog semangat nak wat entry..1 hari takde post rasa tak sedap badan je..haha..sekarang masa sangat mencemburui aku..

ok!! back to the title...
setelah aku bertafakur selama sejam tajuk ni la yang aku dapat akhirnya..aku dapat idea untuk tulis entri nie setelah terbaca komen daripada azizan4444 dekat entri aku lelaki MACHO..oh lelaki MACHO...


sebenarnya  bukan saudara azizan jer yang kata begitu..ramai lelaki yang aku kenal bagitahu perkara yang sama..sedap mata memandang tengok perempuan pakai baju kurung..oh ! cunnya!! sopan dan ayu jep..tapi ada jugak segelintir lelaki yang tak suka pompuan pakai baju kurung..kononnya macam perempuan kampung, tak stylo dan tak up-to-date. !! ye ke??
cun cun cun!! cun dalam erti kata ape? adakah dari erti kata perempuan itu memang dah lawa..pakai baju kurung akan nampak sangat lawa..seperti ana rafalli...


ataupun cun dari segi kesopanan dan kesusilaannya apabila memakai baju kurung...seperti mak cik ini


aku selalu ke pakai baju kurung? dulu aku suka baju kurung pergi kelas tapi sekarang sangat susah nak pakai...bukannya aku tidak suka tapi demi keselamatan aku terpaksa mengurangkan pemakaian baju kurung ke kelas...ni gara-gara sebab aku merempit laa pergi ke kelas..dah la seksi naek BKR7698 bila pakai baju kurung..time nak naek moto mesti terselak kain..malu la beb!! bahaya gak kalau tiba-tiba kaki tersangkut dekat kain time nak brek..tak pasal-pasal jadi arwah cepat..mintak dijauhkan...
tapi kadang-kadang aku pakai jer baju kurung pergi kelas tetapi kena pakai lagging laa..baru senang sikit nak merempit...aku kan MINAH REMPIT sejati..kui3
cun tak aku pkai baju kurung??haha..nak ugak kan...

gambar semalam nie..fresh lagi..haha


tapi memang tidak dinafikan perempuan yang memakai baju kurung sangat sopan pada pandangan..jauh dari umpatan..jauh dari pandangan lelaki-lelaki gatal di luar sana...apa pandangan korang tentang perempuan yang pakai baju kurung nie...? cun atau hancun?

Tuesday, February 22, 2011

lelaki MACHO...oh lelaki MACHO...

assalamualakum.......
hari nie aku nak berbicara tentang lelaki..lelaki MACHO dalam konteks aku sendiri..betulkah lelaki MACHO sangat EGO?? POYO pn ada gak...jalan mesti tengok atas..tak pandang bawah langsung..kerek ah mamat nie..tahulah hensem..takyah la sombong sangat...tapi tak semua lelaki MACHO macam tuh..ada jer yang low profile...kui3..

lelaki MACHO bila...

pakai spek mata..siyes! aku suka lelaki yang paka spek mata..yang tak hensem pun leyh jadik hensem bila pakai spek mata...mungkin dapat menutup diorang punya ketidakhenseman..hehe..gurau-gurau ajer...tapi memang COOL laki yang pakai spek nie..


pakai baju melayu...mereka sangat MACHO bila pakai baju melayu..yang tahap Gengster pun bila pakai baju melayu dah tak nampak dah gengsternya...orang lelaki pakai baju melayu mesti akan nampak macho dan comey yang tahap infinty..hari jumaat adalah hari yang paling bahagia dalam hidup aku sebab leyh skodeng lelaki yang pakai baju melayu..haha..gatalllllllllll!
macho kan~
suka senyum...semua tahu kan senyum itu satu sedekah..bila lelaki senyum ikhlas kemachoan mereka akan terserlah..hahaha~tapi senyum ikut masa laa..dup sorang-sorang nak senyum nanti orang ingat mereng pulak kan..huhu
comel nyerrr...
actually semua tu tak penting..kalau lelaki tu mempunya hati yang baik serta ikhlas itu lebih macho sebenarnya...semua ni adalah pandangan aku..korang pulak bagaimana??

lelaki oh! lelaki.......

Saturday, February 19, 2011

plagiarism @ copy paste..pernahkah wujud dalam hidup kamu??

assalamualaikum....
dah lama rasanya aku tak post entry baru..busy dengan aktiviti keduniaan..baru balik dari puchong, umah kakak aku..meet my parent yang datang dari kelantan..terubat rindu aku...hehe..

hari nie aku nak cerita pasal plagiarism..pernah dengar? kalau korang student mesti familiar dengan aktiviti plagiarism atau lebih dikenali dengan aktiviti copy and paste..meniru segala bentuk tulisan orang lain tanpa mengubah penulisan asalnya..definisi daripada ain revival..tak kisah la copy dari internet atau mana-mana buku..tetap dipanggil plagiarism...sangat popular aktiviti ini masa aku melangkah kaki ke UiTM Shah Alam...dan aku dengan pastinya 70% of the student menggunakan plagiarism untuk menyiapkan assignment mereka..betol atau salah?? sapa setuju mereka adalah orang yang terbaik yang pernah aku jumpa..hehe


adakah aku pernah terlibat dengan gejala terkutuk nie...??absolutely YES...aku akan dipanah petir kalau aku jawab NO..tolong jangan cakap aku jahat sebab korang pun sama jer kan..alaaaa..mengaku jer laa..takyah dup malu-malu..

aku pernah terlibat dengan gejala ini masa awal-awal buat assignment dulu..sebabnya aku sangat malas nak olah ayat bagai... maklumlah semua assignment kena typing..so, cari isi dalam internet.. .cuma copy and paste..DONE..!! tapi bila kesedaran muncul aku mula menjarakkan diri aku daripada kegiatan yang tidak sihat itu..harapnya lepas nie plagiarism tiada lagi dalam kamus hidup aku..ceh ceh ceh...
katakan TIDAK kepada jenayah ini..
actually bukannya susah pun korang nak elak benda nie..cuma perlu memahami ayat dan olah dalam ayat korang sendiri...dalam dunia blogging pun terjadi benda nie..copy entry orang lain dan selamba badak jep paste kat blog sendiri..banyak cantik muka korang..senang-senang jer nak mencuri hasil titik peluh orang lain..tu boleh dikira mencuri kan?? korang tau sendiri kan apa balasan orang yang mencuri....=))

p/s :: sekarang ni da ada software untuk detect plagiarism..so, kena pandai pandai lah edit assignment korang tuh...kuikui..sebab tu aku takut nak copy and paste ..nanti terkantoi..tak pasal-pasal FAILED subjek tuh..huhu


hmmm..korang pernah tak ada hubungan terkutuk dengan Mr or Mrs plagiarism nie??hehe

Wednesday, February 16, 2011

alhamdulillah..aku terlepas dari maut hari ini...

assalamualaikum...
bahaya datang tanpa diundang..tanpa kita sedar yang ianya akan berlaku...itulah yang berlaku pada aku tadi..lebih kurang 6 petang tadi..untuk pertama kalinya mr BKR7698 aku terbabas...dikala hujan yang lebat..ditambah dengan laluan berbukit dan jalan yang sesak di pintu keluar UiTM membuatkan aku tak dapat nak mengawal mr BKR7698...ketika itu aku baru balik dari senam tari bersama naib canselor UiTM..aku dengan gembiranya menari-nari serta bergolek bagai nak rak tanpa mengetahui bahaya yang akan belaku nanti..kalau lah aku dapat meramal masa depan mungkin kejadian ini tak akan berlaku..mungkinkah??
oh ! gembiranya aku sebelum kejadian ni berlaku!!
 walaupun aku jatuh dari mr BKR7698 di khalayak ramai..tapi aku tak rasa malu sezarahpun...mungkin aku cuak sangat dan takut sangat...nasib baik tak ade kereta di belakang..kalau tak mungkin aku dah jadi arwah sekarang...aku hanya diam dan mencuba bangun dengan sendiri..namun gagal..bersyukur kerana teman-teman ada di sisi waktu tu..kalau tak mesti aku pura-pura pengsan di tempat kejadian untuk meraih simpati orang walaupun hujan lebat dikala itu...thanks yer kawan-kawan  terima kasih ugak kepada lecturer SSPU kerana sudi mengangkat mr BKR7698 aku..sob3...Alhamdulillah..aku masih hidup dikala ini..cuma ada kesan lebam-lebam jep di badan...
yogurt bliss..
aikkkkk!!apa kena mengena kisah accident aku tadi dengai air BLISS nie...tentulah ada ..teruskan membaca yep kisah seterusnya...kisah sebelum accident ...selepas tamat senam tari tadi kiteorang dapat air bliss free...nie air favourite aku...dengan tamaknya aku ambil dua air nie...member aku pun ada yang amik lebih..so, apa kaitannya??aku terfikir..mungkin ada yang tak dapat air nie kerana aku ambil lebih..mungkin lagi ada dalam kalangan mereka yang berdoa supaya sesiapa yang amik air lebih ditimpa bala...dan aku terkena bala itu  doa orang yang teraniaya akan dimakbulkan kan..hmmm..memang padan muka aku..tak pasal-pasal dapat sakit..sob3...

alhamdulillah..aku terselamat dari kemalangan itu..walaupun mr BKR7698 aku sedikit tercedera..aku sangat bersyukur kerana dipanjangkan umur kerana aku masih belum cukup amal jariah untuk pulang awal ke alam yang lain..
alhamdulillah...aku masih dapat menghadiri
lcture selepas kemalangan itu...
.malang tidak berbau...sentiasalah berhati-hati dengan apa yang kta buat kerana kita tidak tahu apa bahaya yang menanti kita..pandulah dengan selamat..ingatlah orang yang tersayang....

p/s :: doakan ain cepat pulih yer dari sengal-sengal kat badan nie..sakit..:(



Tuesday, February 15, 2011

SAYA PUNYAI 100 - 500 FOLLOWERS

oh ! oh ! aku join segmen abang ben lagi...lalalala...

aku join sebab aku tegolong daripada golongan yang ada 100-500 follower..hehehe...
jom berpoya-poya kat abang ben punya segmen..!!!.terjah ramai-ramai bikin abang ben sakit kepala..
juz kidding..hehehe

perempuan Vs lelaki...mana lebih gatal sebenarnya...??

assalamualaikum...
kegatalan merujuk kepada dua maksud..petama gatal-gatal badan akibat daripada kudis buta mahupun kurap-kurap di atas badan...tapi yang nak dicerita hari ini adalah kegatalan kedua yang melibatkan tindakan dan perlakuan manusia itu sendiri.......

perghhh..cantiknya awek tu...nak sign ..seringkali kite terdengar ayat-ayat ini di bibir-bibir segelintir lelaki Melayu..jarang pulak nak dengar lelaki Cina ataupun lelaki India kata camtu..maybe mereka cakap dalam bahasa diaorang..sebab tu tak sedar kot...mungkinkah? ataupun memang orang kita sedikit gatal berbanding bangsa lain..? hmmm..terserah kepada anda semua macam mana nak mendefinisikan perkara itu sendiri....
lelaki kalau ternampak wanita dahi licin mesti meleret jer mata tengok awek tuh..tak berkelip-kelip..lebih-lebih lagi kalau awek tu seksi..girlfriend yang dup sebelah mula lah cubit telinga si boyfie.."kurang ajar punya pakwe, aku ade sebelah boleh ko pandang betina lain..!" dushhhhh..padan muka..kan dah kena penampar..haha...lagi teruk ciap yang scan body lagi tuh...gatal sesangat tu...balik mesti kena mandi wajib tuh..kui kui kui..
kalau Jlo yang lalu mesti terjojol terus bijik mati lelaki kita kan..hehe
cakap lelaki konon..perempuan macamana pulak...??gatalkah mereka..?kalau pompuan bersolek bagai nak rak bila keluar shopping atau pergi kelas bolehkah dipanggil gatal..?pompuan kalau gatal mesti tergedik-gedik kan..sentiasa nak mencapak depan laki tu..kontrol cun la kononnya padahal mata tak abes-abes dup tengok lelaki tuh..wahh, keranjangnya mata...yang lagi dasyat saje jer pakai seksi meksi sebab nak ambil perhatian lelaki tu...adoiyaaa..parah parah!eh eh..! bukan semua perempuan tau..hanya segelintir sahaja..

so, sape yang lebih gatal sebenarnya...?? lelaki atau perempuan....??hehe

hmmmm...aku pulak camna..?korang camne pulak..?gatal ke...harap-harap tak termasuk dalam golongan itu..amin..tapi gatal sikit-sikit ok kot..muahaha~~

Monday, February 14, 2011

saya dah tak malu kawan-kawan tahu saya ada blog..

assalamualaikum...
first, aku nak mengucapkan selamat menyambut maulidur rasul kepada semua....bersama-samalah kita menghayati sambutan ini dengan penuh rasa kesyukuran..amin..

back to the story..
tengahari tadi lepas balik kelas aku buka la blog kejap...tiba-tiba mata aku gatal nak tengok shoutmix walaupun niat di hati nak buka kejap jep blog..mata aku terpacak kat satu chat yang dihantar oleh 'ak' yang berbunyi sebegini rupa  entri tuk cik ain link :)"..  dengan rasa gundah gulana aku bukak dia punya link..apalagi aku sangat tekejut tahap lipan bila tengok dia punya entri ..tajuk Entri nie kenapa perlu malu kawan-kawan tahu blog anda..tersentap sekejap membaca entri nie..mana tidaknya kerana entri nie ada kena mengena dengan entri aku yang terdahulu ..tajuk entri aku  saya malu nak gitau kawan-kawan saya ada blog !!.."..macam tak percaya jep..hehe..

thank yep kepada Encik Azizan untuk entri tu..ain sangat-sangat hargai..


         kenapa aku malu dulu...??sebab aku takut orang perli dan ejek aku..hmmm..aku pun tak pasti kenapa aku nak rasa malu pulak...mungkin sebab aku hanya blogger yang cibai-cibai dan banyak menulis pasal personal life..
         selepas aku post entri nie ramai  blogger yang bagi advise kat aku supaya tak perlu malu..sepatutnya aku kena bangga dengan diri sendiri...
sekarang baru aku sedar..kenapa perlu malu kan..??aku bukannya wat salah pun..sekadar ingin bercerita dan berkongsi apa yang aku rasa dan apa yang aku lalui sepanjang hari..kalau ada yang tak suka takpe laa..yang pentingnya aku menulis dengan hati yang ikhlas...jutaan terima kasih kepada rakan-rakan blogger yang nasihatkan aku...ain dah tak malu dah tau..hehe

        banyak lagi yang perlu aku perbaiki dalam berblogging nie..aku masih baru dalam bidang nie..banyak yang aku tak tahu..ade juga teman blogger yang sudi ajar aku seperti Encik Bujang Susah dan ramai lagi..thanks yep..
hmmm..selepas nie aku rasa kena tukar gaya tulisan aku lah...cam kebudak-budakan jep...hehe



Sunday, February 13, 2011

jom berpoya-poya sambil makan nasi lemak kat padang..

tiada selera makan...? asyik mengadap tempat yang sama...? mengadap meja dan kerusi yang tak hensem langsung..? walaupun makanan tu sedap masih lagi tiada selera makan..?

mungkin anda sekarang mengidap simptom keboringan kerana sering mengadap persekitaran yang sama..sesekali ubah tempat makan pun seronok gak..lebih-lebih kalau pergi dengan yang tersayang...nie asyik dup mengadap mamak yang tak comey langsung dengan suasana yang panas dan bising bagai burung tak makan seminggu...apa barang beb..!!!

meh meh! aku kongsi langkah-langkah yang terbaik untuk menghilangkan keboringan ketika makan..

step 1..
sila beli makanan yang anda suka ataupun masak apa-apa makanan dari rumah...
nasi lemak jati..femes dalam kalangan student NR UiTM..
terpaksa beratur panjang
step 2 :: cari sebuah padang yang besar di mana anda bleh bersila...

mencari port yang bontot x sakit apabila bersila
step 3 :: menghampar kertas-kertas supaya bontot anda bebas daripada impurities..
guna tikar lebih environment sebenarnya
step 4 :: jomm melantak semua makanan yang di bawa...
nsi lemak jati...sodappppp..!!


step 5 :: mengucapkan syukur atas nikmat yang diberi..
alhamdulllah....kenyang...
step 6 :: posing time...muahaha
benda wajib nie.....
step yang mudah kan...haha..
actually padang nie bukan padang orang maen bola sepak or ragbi atau apa apapun yang melibatkan kesukanan...kalau kiteorang pergi tempat tuh kompem dikatekan kurang siuman..
tempat nie namanya DATARAN SHAH ALAM ..memang tempat pemuda, pemudi dan keluarga lepak-lepak pun...kalau weekend memang ramai family yang amik angin sambil makan-makan..yang main benda terbang-terbang pun ada..tak taw benda tu dipanggil apa...

tak salah kalau kite sekali sekala tukar angin kan..asalkan tidak salah dari segi undang-undang dan tidak memudaratkan kita...yang pentingnya enjoy bersama kawan-kawan tersayang....




Saturday, February 12, 2011

Machester United dan The Red Warrior...menang lagi beb..!!

short entry ...
hepi malam nie sebab geng merah aku menang...
pertama tentu lah sebab kelantan menang Vs johor FC...i luv the RED WORRIOR...gomo qlate gomo..


sapo jom nyumbak gol nih...
1) azwan roya aka piya 33'
2) Mat Yo 73'
3) nizad 79'
time kasih kepada riduwan (kalau x silap) sebab bagi gol percuma untuk kelantan..menjadikan gol 4-1..hehe


wah wah...satu lagi geng merah..M. United Vs M. City..oyeahh..glory-glory aku menang..sayang w. Rooney dan L.Nani.. menjadikan gol 2-1..idup glory glory..lalala~


terus on9 selepas abes bola malam nie..ok..stop on9..@@ continue wat assgnment....!

petua untuk sejukkan kulit kepala yang paling senang dan free..


assalamualaikum...
hari ni aku nak kongsi petua orang dulu-dulu...semalam housemate aku bagitahu petua nie waktu kiteorang tengah borak-borak pasal rambut..
dia kata kalau nak bagi rambut ( kulit kepala ) kita tu sentiasa sejuk..sila amalkan petua nie..
bila kita potong rambut tanamkan rambut kita di bawah pokok pisang...insyaallah jika diizinkan Allah kulit kepala kita akan jadi sejuk..aku pun konfius apa kena mengena rambut dengan pokok pisang ek?ish3.

baru-baru ni terasa kulit kepala aku panas jep..mungkin dulu-dulu aku pernah tanam rambut kat bawah pokok durian...=))

Friday, February 11, 2011

saya malu nak gitau kawan-kawan yang saya ada blog...!!


malunya...malunya....malunya....tak tahu nak letak muka aku kat mana..rasa cam nak letak kepala aku kat dalam kotak jep ataupun nak pakai mask ultraman...kali prtama aku promote blog aku kat facebook...!!!

actually, tak ramai pun yang tahu tetang kewujudan blog aku nie melainkan kawan serumah aku dan beberapa kerat orang lagi..bukan aku taknak bagitahu dyeorang, tapi kawan-kawan aku nie spesis yang pelik..nanti dia akan perli aku, gelakkan aku, ketawa kan aku, senyum kan aku..hahaha..

tapi aku dah buat statement berani mati kat facebook...dah letak link aku kat facebook,,tapi bukan dekat profile aku..hehe.aku letak link tu dekat salah satu group UiTM....aku salah sorang admin dalam group tuh..lagipun tak ramai pun member aku dalam group tu...ahli group tu pun tak seramai member aku kat FB..so, tadi aku try lah pergi mencapak kat tempat tu sebagai langkah pertama promot blog aku..hahaha

tunggu jer masa dan ketika aku hebohkan kt profile nanti...time tu aku da ready dengar perlian dan usikan member-member..=))

hobi aku..



BEN ASHAARI TANYA .. 1TUBE.MY

kali nie nak join segmen Abang Ben lagi ..jujurnya baru semalam aku tengok VLOG yang abang ben ni...kagum beb..!!nanti nak jadi macam beliau .hehe..sesape yang nak join boleh klik sini...


pendapat aku tentang vlog ni ::
VLOG ni mengandungi pelbagai intipati yang berguna kepada blogger di luar sana...tips-tips membuat blog yang berguna di samping niat kita ketika berblogging... kepada newbie macam aku VLOG tersebut boleh dijadikan garis panduan untuk meneruskan perjuangan aku untuk terus berbloging ...pelbagai input dan info-info menarik yang harus diikuti untuk menjadi seorang blogger yang cemerlang, gemilang dan terbilang...dalam vlog ni jugak BA turut bercakap tentang masa..terlintas di fikran aku apa yang aku buat masa lapang? fuhhh..bayak masa aku yang terbuang..pentingnya menghargai masa..yep..masa itu emas..
pentingnya jaga kesihatan gak..badan kuat, badan mantap ramai orang kejar...lalala~


pendapat tentang 1 tube pulak ::
sangat berbangga kerana 1 tube adalah milik Malaysia..berarap agar http://www.1tube.my/ dikomersialkan untuk kegunaan antarabangsa...biarlah suatu hari nanti Malaysia berbangga dengan produk sendiri dkenali oleh masyarakat dunia dan digunakan seantero dunia..
mungkin banyak lagi yang perlu dipertingkatkan dari segi kelajuan dan kualitinya..:)


jika diberi pilihan adakah anda ingin terlibat dalam VLOG...
nak ! nak ! nak! berbangga jika aku dapat join..pengalaman harus dicari kan..lebih-lebih lagi jika ramai yang tengok video aku pulak lepas nie..lalala~


p/s ::mau cari boyfie yang body macam abang ben..muahhaha

Thursday, February 10, 2011

berpoya-poya di taman botani, shah alam

assalamualaikum...
korang kenal tak taman botani @ bukit cerakah @ taman pertanian @ bukit cahaya..? tolong lah cakap korang kenal salah satu nama tempat nie...sebenarnya aku pun konfius nama sebenar tempat nie...banyak sangat nama panggilannya..tak kisah laa..yang pentingnya aku da sampai kat sini beberapa kali..beberapa kali??errr...2 kali sebenarnya...


sempena cuti yang agak mengejutkan yang diberikan oleh UiTM kepada semua studentnya...aku and da geng pergi ke bukit cerakah...kononnya nak menyihatkan badan laa kan..sebelum tu kami pergi jogging kat tasik seksen 7...agak berbangga kepada diri sendiri kerana berjaya jugak untuk jogging di awal pagi kerana sebelum ni agak liat nak bangun pagi semata-mata nak pergi jogging...
malas nak stori panjang-panjang..layan jer gambar nie ok...

di rumah 3 musim..winter season..sejuk..!! suhunya -4.06 degree celcius...tak payah pergi oversea..Malaysia pun ada salji laa...

aku sakit leher..sebab tu kena posing camtu..

bajettttttt!!

jangan percaya aksi ini..lakonan semata-mata...hahah

seperti biasa..aku satu-satunya y overposing~

kepenatan, keletihan, kelelahan dan ketiredan..

serius best..tapi tido atas tilam ag best laa...

triple letih...!!
kiteorang terpaksa bergelimpangan di tengah-tengah jalan tanpa segan silu kerana keletihan yang amat sangat..tak tahu berapa kilometer kiteorang berbasikal...naik bukit ng basikal..basikal tak larat nak bawak kiteorang, kiteorang pulak yang bawak basikal..adoiyyaa...nak-nak bila kiteorang silap tengok peta,,maka, tersesatlaa..takde la macam tersesat sebab kiteorang still kat area tempat tuh cuma terpaksa ikut jalan yang lebih berbukit dan jauh.. takde sezarah manusia pun yang lalu..nasib baek umur kiteorang panjang..akhirnya menjumpai jalan pulang sob3...


before balik umah kiteorang makan tengahari kat REDONE seksen 7..lepas makan, balik umah dan terus tido..kul 7 petang baru bangun..dasyat-dasyat....


p/s :: sape2 ase nak kuruskan paha leyh berbasikal kat tempat tu..kompem!hehe..

Wednesday, February 9, 2011

untuk renungan bersama~

 Malapetaka paling besar adalah bila engkau mencintai
 seseorang yang sedang mencintai orang lain.
 Atau jika engkau mengharapkan kebaikan seseorang,
 akan tetapi justeru orang itu berharap agar kita celaka atau binasa ..


- Imam Syafii..
berbuat baiklah sesama kita yep  :)

pengumuman cuti peristiwa..

esop UiTM cuti..lusa xde kelas...tulat hari

sabtu..tubing hari ahad...

4 hari cuti beb..! sapa nak bagi...gembiranya rasa 

hati...

sape yang nak pi jalan-jalan boleh ajak aku ek...:)


borim tahap lipan nie...

lalalala~


Tuesday, February 8, 2011

semakin glamer, semakin tunjuk belang...i-city..

assalamualaikum...
sebenarnya malas nak post apa-apa malam nie..tapi selepas kejadian tadi niat tu terpaksa dibatalkan..tangan aku yang gatal sebenarnya..
tadi lepas makan kat restoran hakim seksen 7..member aku ajak pergi jalan-jalan kat i-city..tengok lampu-lampu bagai tuh coz semester nie kiteorang tak pergi agi..
seperti biasa untuk mengurangkan kadar emission yang berlaku, so, kiteorang merempit jer pergi situ....ingatkan pergi dengan motor dapat la free masuk ..sebab selalunya memang kiteorang masuk free jep...tibe-tiba nak masuk kena tahan la pulak..mintak RM5..wakluu..motor jer pun ..tak jejas pun tempat parking tuh ok..lagipun weekday..bukan nya ramai orang pun..benciknya..

dulu-dulu aku pergi ict free jep..tak kira pergi dengan motor atau kereta..semua free..hampir tiap-tiap minggu kot aku pergi situ waktu tempat tu baru buka..dah lama, tempat tu pun makin besar, ,makin ramai orang datang..maybe sebab tu lah orang yang datang kena bayar...tapi melampau la satu motor kena charge RM5..melampau dan melampau...better dia charge sorang untuk satu ringgit..kan adil tuh...

lalu kami pulang jep dengan perasaan marah dan kecewa..takpe..lepas nie nak pergi jalan kaki je..bukannya jauh pun..belakang umah ko jer ain..5 minit da sampai da...
siyesly, saya kecewa dengan ict shah alam...gambar di bawah nie aku amik time melawat ict zaman muda-muda dulu...

time ni tengah sambut besday joe (baju kuning)
masa tengok final worldcup 2010..spain !
time nie kiteorg wat majlis perpisahan utk sorang
member y pulang ke libya..
panjang essay aku kali nie..OK2..aku dah lega sekarang lepas bebel kat sini..kurang dah tahap kemarahan aku..time kaseh blog ku sayang..:)..


habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P