Monday, January 31, 2011

saya suka dengar bebelan mak ;)

saya memang suka..kamu bagaimana..??hehe...
siyessly, aku tak tipu...memang suka dengar mak aku bebel..maybe kalau dulu-dulu aku mula lah nak masam muka bila mak aku start bebeling..hehe..tapi sekarang aku da boleh senyum-senyum..sebabnya..??maybe sebab aku dup jauh sekarang...so, balik kampung pun jarang-jarang sekali..bila dup jauh tuh tibe-tiba rasa rindu kat mak..dengar dia bebel cuti nie wat aku tersenyum...oh! sesungguhnya anakanda memang rindu kn bonda..=))

sepanjang cuti sem nie ade la beberapa kali kena bebel..hehe..antaranya :

satu beg penuh dengan buku aku wat balik..kononya nak siapkan assignment...tapi tu adalah tipu semata-mata..
mak aku akhirnya bersuara "lenkali takyah laa wat balik buku bile nak balik kampung..kesian anak mak nie..tak pasal2 kena angkat beg berat-berat..."..perlian yang cukup sempurna..hehe..dan aku cuma tersenyum..mak memang paham keadaan aku..

biasenya selepas sembahyang subuh aku akan tido balik..pastu bangun agak lewat sikit..kul berape..?? sila jangan tanya..tapi ni time aku dup umah jep..dup shah alam aku bangun awal.;)..mak aku akan ketuk pintu bilik "adik, bangun ! ada oang nak masuk meminang nie..malu kalau mak mertua tahu time nie tak bangun tido agi..".sekali lagi aku akan tersenyum dan akan terus bangun..

bile time masak aku memang suka pergi dapur...tolong mak aku potong bawang dan tolong mak aku tgok beliau masak..hehe..mak selalu cakap.."sepatutnya ain yang masak mak tengok jep..jarang-jarang balik nak rase ugak anak mak masak nie..dengar khabar kat shah alam jaguh masak..siap kol orang lagi mintak resepi kari.."..kantoi suda..kakak aku memang xleyh nak simpan rahsia langsung...adoiyaya..hehe.. aku tersenyum lagi...

my mom n my bro y tnjuk alim..
baru lpas smbahyang jumaat bleylaa tnjuk alim bagai..;)

tak kisah apa yang mak bebelkan..ain tahu itu semua untuk kebaikan ain kan..sayang mak sangat-sangat..ur da best mom in da world..mau abeskan cuti satu minggu nie dengar mak bebel jep.. bleyh x..?errkkk....


soklan last yang mak tanya aku : bile nak ada boyfie...??speechless..

ikhlas daripada anak bongsumu yang degil, malas, nakal dan comey..hehe...

habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P



contest kami pose comey....

assalamualaikum....
kalau tak dipecahkan ruyung manekah dapat sagunya...siapa yang makan cili dia yang terasa pedasnya..hehe..sebenanya entry nie takde kena-mengena pun dengan peribahasa nie..

okeyh2..jom mulakan !!!
hari nie aku nak join contest yang dianjurkan miss comey nie (bukan nak bodek taw tapi adelah unsur tu sikit2)..miss amni empunya diri..aku di tag oleh cik titi..tq yep..


haa..ni banner dia..harus laa letak banner nie kalau nak join !

3 sang monsters bersama-sama 5 insan teraniaya..xD
ni gambar aku & classmate..hehe..pose kat ict shah alam...
hmmm..aku join contest nie sebab aku memang suka dengan benda-benda comey nie seperti tajuk contest nie..hehe..lagi satu aku extra tertarik dengan kecomelan hadiah nya..haha..menipu tahap lipan kalau ade yang cakap dia tak tertarik dengan hadiah tuh..nak-nak dengan henpon aku yang agak nazak sekarang T_T..haha

eh ! eh !
saye tag kamu yep...!!


habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P

Sunday, January 30, 2011

dia berubah di saat aku pulang....

dia memang berubah...sangat-sangat berubah...dulu dia bukan camni...dulu dia sering banyak cakap dengan aku...dulu dia sering layan aku..tak kira pagi, petang atau malam..sering menggembirakan aku dengan wajah comeyy itu..oh! meryam najihah...
hehe..meryam najihah..anak sedara aku sebenarnya...aku balik cuti nie tibe-tibe dia berubah..umur dia baru jep 5 tahun...kakak aku kata dia dah berubah jadi 'baik' semenjak sekolah..tahun nie dia baru masuk taska...dulu mulut becok memanjang...cakap tak henti-henti...susah nak stop bile dia start membebel..sekarang dah banyak tersenyum dari cakap...walaupun dia berubah jd baek ckit, tapi aku masih rindukan mulut becok dia tuh...

si budak kecik bemata besar...
comey tak yayam aku...??sila cakap comey ...!sape yang cakap tak comey aku amik kepala korang aku bagi lipan makan..hehe..kejamnye..!
baru sebulan aku pegy shah alam da jadi gini..tak tau la nanti aku balik cuti sem nanti..hehe..tapi yayam aku tetap comey mcam mak sedara dia..euwww..xabes2 nak promote diri..

ape-ape pun Su Ain tetap sayang yayam tau..tak kira kamu berubah or tak..mmmuahhhhhh!!

habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P

Saturday, January 29, 2011

ada ape dgn aiskrim + goreng pisang...??

assalamualaikum....
boring la pulak duduk kat rumah nie...adehhh...macam mana tak boring..kat umah nie aku dan mak aku jer ada..yang laen semuanya pergi keje..hehe...sabar jer la ain..1 mnggu jer pun..pegy la bermanja2 dengan mak tuh..=))

back to the story ::
ada ape dgn aiskrim + goreng pisang ...??
actually takde ape-ape yang gempak pun pasal benda tuh...minggu lepas aku n da geng pegi makan aiskrim kat cafe..member aku sorang nie beli la goreng pisang..da la goreng pisang tu tak sedap, keras pulak tuh..tambah pulak sos pun tak ada...bertambah lah ketidaksedapan itu..hmmm..kawan aku yang sentiasa sengal bagi idea yang cukup sengal...makan goreng pisang + aiskrim...hahaha..not bad laa..sampai licin satu pinggan goreng pisang tuh..cepat jep..ok la tuh dari membazir kn..=P

ada gaya model x??muahhaha


kalau korang rase goreng pisang tuh tak sedap, bleyh la cuba resepi ni ek...jangan risau...tak cirit punya..haha..
hmmm..tibe-tibe nak makan cekodok + aiskrim..ok tak??muahahahha...

pisang goreng or goreng pisang...??oh! da lupe nak bezakan..tpi BM aku A1 taw..=))

habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P

Friday, January 28, 2011

balik kampung nak jumpa mata air...

assalamualaikum...
2 hari tak update blog..bukan malas bukan apa...cuma bizi sikit dengan assgnment, isu-isu semasa n yang pentingnya busy dengan balik kampung..hahaha..perlukah?

aku da ada kat qlate sekarang...letih..7 jam dup dalam bus..tambah dengan batuk-batuk yang tak pernah sembuh...orang sebelah asyik dup pandang semacam je kat aku atas bus semalam..maaf yer kak, bukan niat saya nak bising-bising tak tentu pasal..jangan marah saya, marah laa batuk saya nie...hehe

sampai umah trus sembahyang subuh..hehe..solat jangan lupe yer..tiang agama tuh..n then aku tido sampai kul 11..awal tuh bangun...tu pun sebab mak sedara ak ada wat kenduri sikit, terpaksalah pergi tolong apa yang patut...sebenarnya aku just tengok-tengok jep...aku sampai jer semua da siap...tunggu untuk aku makan jep..jahatnya aku....=))

banyak nak di storimori kan..tp internet kat umah slow macam anak2 kura...

oh yep~selamat bercuti semua..
GONGXI FA CAI....hepi CNY...=))

habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P

Wednesday, January 26, 2011

sayangkah dia padaku...??

part 1
hmmm..tiba-tiba terasa emo malam nie..bukan sebab putus cinta..bukan sebab dikecewakan..bukan sebab apa-apa kerana aku tiada boyfie untuk melalui semua itu...hehe
hidup nie tak selalunya indah..kadang-kadang kita di atas, kadang-kadang kita dibawah...kasih tak selamanya bertaut selamanya...kapal tak selalunya megah berdiri di tengah-tengah laut, kadang-kadang dilambung ombak jugak....
bukan nak masuk pertandingan puisi atau orkestra cuma mahu menjadi doktor cinta malam nie..=))
oppss da pagi da...
....sayangilah mereka yang sayangkan kita...tapi perasaan sayang boleh hilang sedikit demi sedikit ditelan dek masa dan jarak...kita tidak boleh memaksa orang untuk sayang kita jika di hatinya tiada perasaan tersebut..tapi jika kita tetap sayangkan dia berdoalah kepada yang maha Esa...berdoalah supaya Allah simpankan dia untuk kita...Insyaallah jika mmang jodoh kita dan kita berdoa dengan seikhlas hati..dia akan menjadi milik kita suatu hari nanti..sesungguhnya kekuatan doa itu tiada tandingannya...berdoalah........


habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P

Tuesday, January 25, 2011

aku sudah insaf dari melakukan dosa ini..:(

Assalamualaikum....
hari ini aku ada satu cerita..
cerita ini aku jumpa mase dalam kelas phylosopy tadi..
sila bace syair ini ::


alkisah seorang pelajar yang tak reti nak wat assgnment untuk subjek phylosopy..
siyessly dia tak berseni..apatah lagi nak berfalsafah..lctrer tu blom stat clas da bg asgnment..
so, dia mengadu kepada member dia..
member dia dengan tibe-tibe volunteer untk wat assgnment tuh..
pelajar tuh ape lagi terlompat2 bagai nak gile laa bagai lipan menang loteri..
hepi la sangat kan..
tak payah nak fikir-fikir bagai..
esopnya kelas phylosopy bermula..
lecturer tu akan ramdomly pilih untuk present di hadapan..
pelajar itu mula cuak..
pelajar tu yang pada mulanya duduk di hadapan lari duduk kat belakang kelas..
tapi pelajar itu masih rilex sebab baginya boleh baca ikut text yang telah dibuat jep..
sangkaannya meleset tahap lipan yang keguguran anak apabila lecturer telah mengutip dengan bangganya semua asgnment tuh..
maknanya tak ada lagi notes T_T..
dia cuma berharap supaya namenya tak dipanggil untuk present ...
memang nasibnya malang..
sangat-sangat malang...
dia adalah presenter pertama yang akan present tanpa note...
kate lecturer : "i want u understand what u wrote..not read based on the text..."
ini la orangnya..haha
pelajar tu pulak dalam hatinya berkate : "mampos laa aku kali nie,,camne nak paham..bukan aku yang buat..member aku..aku tak paham sangat..aku tak sempat nak baca,,alammakkkkkk!!"
tapi pelajar tu bangun jugak dari kerusinya..
bangun dengan langkah yang bergaya tapi hatinya Tuhan jep yang tahu..
hampir dia membuat keputusan untuk buat2 pengsan jep d hadapan tuh..
nasib baek fikiran dia masih waras..xjadi nk buat-buat pengsan...
lalu dia present mengikut bebelan mulutnya sendiri..
dia tak paham ape yang dia bebelkan..
apelagi student2 laen bersama lecturer..
lagi la berjuta kali tak paham...
hahahahaha..
lalu dia mendapat moral of the story tentang ape yang berlaku hari nie...


1) sila siapkan assgnment kite dengan usaha sendiri..
tapi kalau orang laen nak buat gak biar kita paham ape yang kawan kita buat tuh..(jangan tiru aksi ini) ..muahhaha
2) pastikan kita paham apa yang kite buat..nanti tak payah nak buka notes untuk present..


hmmm..sape la student tuh..??hahaha..mak..!!anakmu dah insaf,,!!btoi, tak tipu..=)
tapi dia dapat tepukan yang gemuruh selepas present...
dia pun konfius adakah tepukan itu tepukan sindiran atau dia memang hebat..muahahahaha...........
p/s.::aku adalah dia..:)..kali pertama wat jahat da terkantoi..insaf2!!


habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P



Monday, January 24, 2011

celoteh melatah mengarut...

x suka hari isnin....
sebab kelas straight jep..
sampai pkul 9 malam..
ade dua lab..
x de gap pun..
saye sedih..
saye x larat...
saya lapar..
saya pergi makan ng fit, joe dan aiman...
sampai rmah da pkul 10..
bosan..
asyik2 mereka ber3 jep..
saya bosan sangat2..
nak cari pakwe sorang...
tapi xde orang nak pulak...
saye sedih lagi...
tapi saye pun fikir..
saye ade teman di sisi..
saye hepi..
saya suka melalut..
hari isnin saya sangat letih..
tapi hari2 laen saye x letih..
sebab 1 hari ade 1 or 2 class je..
dan hari jmaat saye free..
+ sabtu & ahad = 3 hari cuti..
isnin sangat letih..
saya nak tido..
byebye..
ZzZzZz.......

habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P

Sunday, January 23, 2011

senyuman sebuah bebelan: pernah tak korang rase?

senyuman sebuah bebelan: pernah tak korang rase?: "intro same spt tajuk entri ye... kadang2 selalu kite akan rase yang kite ni sebenamye mempunyai bakat2 khusus yg badan kite sniri tak ..."

philosophy itu membunuhku..=((

kamu taw x ape itu philosophy...??senang cite dalam bahasa melayunya adelah falsafah...sem nie aku kne amik subjek tu..Phylosophy of Science...tensen weyh blajar subjek nie...dah la 2 jam clas..start kul 5 petang agi tuh..tambah-tambah dapat lecturer yang suara mendayu-dayu macam ramli sarip puasa 1 minggu...siyessly, aku sangat tENSENNNNNN..waaaaaaaaa!!

pendek kate ketensenan aku bertambah apebila assgnment untuk subjek nie aku belom siapkan walau secebis ayat pn..aku x reti la berfalsafah bagai ni..aku bukannya aristotle..aku bukannya macam bertrand russell dan margaret fuller...fuhhhhhh...panat aku buke note cari name2 nie untuk ditulis..hahahha

my assignment berbentuk ::

 Knowledge is power.
Sir Francis Bacon (1561 - 1626)Religious Meditations, Of Heresies, 1595

lecturer aku suruh explain or  apa pandangan aku tentang dis quote..disebabkan aku x berapa berseni dan tak pandai berfalsafah bagai nih so, aku tak reti nak huraikan perkara di sebalik quotation nih..hampeh..dah la nak 1 page..ape la aku nak tulis nanti..=((

muka aku akan bertukar camni la kalau tensen!!
harap2 malam nie SIR FRANCIS BACON hadir dalam mimpi aku dan bagi idea camne nak tulis benda nie...lagi baek jika aku bgun tido da ciap 1 page benda nih..ahhh..stop dreaming la ain..dasar pemalas !!gulp..

sape2 yang nak tolong wat bnda nih kat aku aku belanja dye makan ABC FRADOO kat seksen 2..muahhaha...

habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P

Saturday, January 22, 2011

isteri samseng....!!!


da baca da hariam metro hari nie..pasal isteri samseng tuh..hari2 sap maki hamun dek istrinya jep..tapi si suami asyik bersabar ..wahh..ada lagi kot lelaki zaman nie mcam tuh.kalau aku baek ceraikan dan kahwin lain....isterinya pun dah 10 kali mintak cerai...dah nushuz dah tu isterinya...dayuskah si suami tu??maybe sebab kerana sayang sangat so, xleyh nak melepaskan si isteri...

aku sedikit terharu membaca surat yang si suami tulis buat si isteri yang samseng nie....

Abang sayangkan sayang
Walaupun sayang SMS kat member-member ofis abang cakap yang abang ni berpenyakit...
Abang sayangkan sayang
Walaupun lebih 10 kali sayang minta cerai
Abang masih sayangkan sayang
Walaupun sayang hina adik-beradik abang
Abang sayangkan sayang
Walaupun sayang hina abang ada SPM saja
Abang sayangkan sayang
Walaupun sayang gunakan kaki sayang untuk gerakkan badan abang
Abang sayang lagi
Walaupun sayang keluar rumah tanpa izin abang

Abang harapkan SMS ucapan kerinduan dari sayang
Ucapan kasih sayang dari sayang
Ucapan puitis cinta dari sayang
Bukan caci dan maki daripada sayang...

Sekarang hati abang dah tawar
Tawar sangat
Sayang faham maksud abang?
Takkan pasal tak angkat telefon sayang nak hantar macam tu?
Dah tu sayang kenapa hantar SMS kat adik- beradik abang?
Malu abang, malu sangat
Tapi abang sayang lagi... tapi bukan kepada sayang
Abang sayang kat anak abang yang comel itu
Bagi abang sayang sudah tak wujud di dalam hati abang

Tapi sayang jangan risau...
Allah SWT maha mengasihani...
Hari-hari lepas solat abang berdoa...
Berdoa kepada yang Esa supaya cinta abang berputik semula...
Supaya kasih abang kepada sayang bertaut kembali...
Walaupun hakikatnya abang sudah benci sayang...

Yang dikasihi,
Suamimu yang tercinta.

waaa..touching dow...xtaw sebab ape isteri die jadi samseng yang tahap lipan bagai nih..entah2 kena ubat guna-guna..?? celupar mulut aku..wallahualam...nak taw lebih lanjut...klik sini....


habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P

SABTU yang memBOSANkan....!!!

arghhhhh!! tensennye di saat ini...weekend adalah hari yang aku sentiasa ternanti2 bagai nak giler..tapi aku akan jadi giler bile tbenya hari nie sebab xtaw nak watpe...=((
makan angin kat blog2 orang len dari pagi tadi..bace, termenung..kalau suka aku komen...kalau tangan aku gatal aku jerit jep kat box dy tuh...LAYAN...;)

bukan aku xde keje..sebenarny berlambak assgnment aku yang tak settle agi..nak-nak LAB REPORT..musuh aku sejak azali ag..2 bijik ag tuh..mati la aku..da la kene submit ari isnin da..ain Oh ! ain..awat hang malas sgt ni..camne nak jadik bini owg..alamakkkk!!!! tape..esop ade lagi..muahhaha

okeyh..!!nak tros jalan2 kt blog2 pilihan hati..tq yep yang sudi datang ke blog yang still title baby agi nih..I LUV U a LOT...mmmuahhhh...

eh2..ade owang ajak p maen bowling petang nanti..sape yang dup area shah alam tuh..j0m maen bowling kat ole-ole..aku belanja..!!!!

mak :: maafkan anak bongsu mu atas kelalaian dan kealpaan nie..anakanda bukan sengaja malas utuk siapkan homework tuh tapi pen anakanda hilang dicuri monyet kat fakulti semalam..anakmu ini berjanji akan membuat segala assgnment setelah berjumpa pen tu nati..=))

aku akan melakukan aktiviti yang xsenonoh nie
 apebila bosan !!jgn tiru aksi ini..!!

habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P

Layari internet dirumah, dipejabat ataupun dimana sahaja anda berada dengan harga rendah dari RM 1.70/sehari tanpa komitmen!

Layari internet dirumah, dipejabat ataupun dimana sahaja anda berada dengan harga rendah dari RM 1.70/sehari tanpa komitmen!

thaipusam di melaka ..oh ! melaka !!

melaka oh ! melaka....thaipusam smlam aku and da geng p melancong kat melaka...sepatutny 15 orang yang pergi..tapi 2 orang cancel last minit...so kami bertiga belas pegy dengan menaiki 3 bijik kereta...
sesungguhnya tersangat la best dan enjoy pergi ke sana..nak2 pegy dengan geng yang spotim motim..banyak tempat kite0rg pegy..aku nk cite pnjang mesti korang boring tahap lipan yang nak buang air besar kn..s0, aku persembahkan picture2 yang x seberapa nie  =))

perigi hang tuah....tapi kami xbertuah sebab rumah melayu tradisional
 tutup hari tuh...so, xleyh nak bgambar kat situ..=((


ni la rumah melayu tradisional..tapi disebabkan tutup..
kiteorang just posing kat tangga rumah jep..adoiyyaya~

abang beca..abang beca..lalala..nak naek tp mahal laa..
sorang 20 iggit..cekik darah btol laa..da la kejap jep naik...

berposing kat desa pahlawan...sini jugak aku banyak beli
souvernier kat rakan2 tualang 3...banyak beb!!

berposing d hadapan pintu museum,lupe museum ape..
haha..amnesia  rupanya aku..haha


keretapi oh keretapi..yang nie kat taman merdeka
 kalau tak silap aku..

area dataran pahlawan..penat jalan2 kami rehatkan diri smbil
korek2 idung..bukan aku tp member aku..haha


bergambar berlatarbelakang kn museum samudera..
unik giler..museum dy bbentuk kapal..tp tutup ugak aritu
..frust tahap lipan demam campak =((

tgok sunset..itu lah harapan pergi kat laut tuh..
tpi terlewat sampai plak..sun pn da ilang set lg laa xde..aiyoyo...

melaka wonderland..kami antara kanak2 riang y maen kat situ..
tp xpuas hati sebab xbnyak mainan yang ade..
tmpat baru bukak katekan...

cuba teka kami kat mane..??
hehe..ni pndangan dari atas Menara Taming Sari..
tinggi beb..lawa giler pmndangan die...tp kejap jep naik bnda nie..
xleyh imagine klau menara nie tbe2 berhenti bergerak dan jatuh ke bawah...
jd arwah lah kami...haha

banyak agi picture ..tp xlarat nak upload..gpun byk2 tkut korg nak termntah nanti tengok..hehe..
sebelum balik kami singgah makan ikan bakar kat KRISTALBAY..sdap tak terkira...terbaek tahap bo0m bo0m paw...
banyak ag tmpat yang xsempat kiteorang lawat..satu hari xcukup pegy Melaka...kite0rang sampai shah alam da pukul 3 pagi..terpaksa balik awl sebab hari nie ade class pagi..tersangat la frust tahap lipan yang xmakan sebulan setelah dapat tahu class pagi tuh cancel...s0, amik kesempatan untuk tido sampai x ingat dunia...muahhaha

spesel thanks untuk hezri n farid selaku drebar terhormat kami,,hahaha...bersyukur jgak kehadrat Illahi sebab kami selamat pergi dan balik..=))

njoy the moment a lot..=)) harap2 dapat pegy Melaka lagi...blom puas laa weyy...!!!sape2 owg melaka bawak la aku p jalan2 lagi ek..MELAKA da BEST..!!!



habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P

Wednesday, January 19, 2011

suara aku da iras-iras ella...

bukan nak perasan, bukan nak kate...tapi tuh yang sebenar2nya kejadian yang menimpa aku hari ni..aku bangun2 trus suara aku bertkar..pelik..!!aku takde mimpi yang pelik2 pn semalam yang boleh mengakibatkan suara aku bertukar...muahahah~~

hari ini dalam sejarah...untuk pertama kalinya suara aku hilang dengan tibe2...SiyeSS!! aku sangat suka..actually, memang da lama da aku mengidamkan suara yang macam nie...terasa sangat lah comey ..suara yang macam ala ala romantik gitu..cewahh!!koya lebih la aku nie...

hari nie aku g class dgn megahnye kerana suara yang rock mcm ella nie...tapi rmai lak y sindir2..haha..tape2 aku tak kisah..aku kan bdak baek..=))..ramai yang kata aku ROCK!!rock tukul la kot...



trasa mau karok lagu BALDU BIRU..nak dengar kot2 suara ade iras2 ELLA tak..hhahaha

habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P

tak sabar thaipusam esok...

tak sabar thaipusam..bukan nak sambut lah..tapi tak sabar hari thaipussam sebab xsabar nak cuti esop..hehe..aku dan kawan-kawan ada plan baek punya sempena thaipusam nie..kite0rg nak g cuti-cuti malaysia..

bkan pergi batu caves smbut thaipussam taw....tapi g melaka bandaraya bersejarah..jejalan sesama kekawan...mesti korang ingat aku jakun kan..xpernah g lawat melaka pn..=((..arghhh..biarlah..at least, aku dpt pegy kan..pedulik org kate..nj0yyy!!!

disebabkan ketidaksabaran terlampau..kwan2 aku da search da googles MELAKA WONDERLAND..aiyayaya...


cam bdak2 tak gi sini..biarlah..kami memang budak2 pn...umur baru 12 kalau diterbalikkan..muahhaha

kamu, kamu dan kamu..!!doakan kami semua selamat sampai dan pulang ekk~amin.............

habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P

jom gegar blog...!


assalamualaikum...
da nampak banner atas tu x..??mesti smuanya kenalkan tuan empunya diri nih..tak laen tak bkan ABANG BEN laa...sekarang nie da ada segmen baru pulak..berape banyak segmen laa...hahaha..takpe2..aku suke..!!!

segmen baru nie tajuk die berbunyi dan ditulis seperti ini 

sesape yang nak join bleyhla klik yep...takde syarat2 yang perlukan anda potong jari sendiri pun..=))

habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P

Tuesday, January 18, 2011

saya benci kamu..!!!

siyyesly...saye benci kamu..bkn benci sangat..tp agak xsuka larh...da la buat idup gua p0rak peranda..ohhhhh!! LAB REPORT..perlukah kau hadir setiap masa dlm hidup aku..klau hensem macam BRAD PITT ok laa..cantik mcm LISA SURIHANI xpe gak..aku snggp mngadp ko hari2..ni muka putih jep..dicalit2 ng dakwat itam biru..oo..boringny...

sem nie da mnggu ke 3..lab da stat..s0, perang lab report pn bmulalah..ak xksah sgt pn wat experimen bagai nih kt lab..sbb aku nmpak bkaliber sgt pkai lab coat sambil pgang conical flask...bkaliber tahi lipan ko..hahaha..
y aku plg bencik wat LAB REPORT la.. bising x bising da 8 thn aku bergelumang dgn lab repot nih..hehe.form 1 dah stat kot wat lab repot bagai nih asenya...

sangat berkaliber kan aku pakai lab kot ng goggles nie kn...muahaha

walaupun aku trsangatlah xsuka wat bnda nih tpi aku redha jer...nak cari ilmu kite xleyh nk give up kn...lgipn nie utk my future gak..bangkit lah ain mcm kueh bangkit..tr0skan perjuangan ko..caiyyokkk ain...!!

tbe2 trase nak wat tros jep LAB REPOT organic and water resource nie..huhu..smngat dtg ng tbe2..tpi nanti laa..tido dulu 5 minit 16 saat...lalalalalala..ZzZzZzZz..........

habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P

Monday, January 17, 2011

saya nak baby...

hehe..gatal btoi laa...ayah aku taw nie mampos laa..blaja blom habis da gatai nak baby segala..ish..buang tabiat ke anak aku yg sedia ada buang tabiat nie..haha..

gurau jep..tbe2 teringat kat baby madam is..beliau lecturer utk subjek HYDRO aku sem lpas..lcturer y plg spotim n motim gler2..baby madam is comey..aishh..geram jer nk cubit2 dy pnye pipi..nseb baek baru 2mnggu lahir..ADIB nameny..

time aku pegi melawat madam semalam ade sesi photoshoot utk baby adib..mcm2 gaya dibuat oleh abg sham kat ankny, baby adib tuh...myb baby adib suka kot jd model..xnangis secubit garam pn walaupn ciap dgn aksi ultraman bagai dy dipaksa posing..redha jer muka dy..ish2..bsar2 jd model ek..hehe


nie dy baby adib bsame mama dy...comey kan!!!hehe..i like...
ucapan utk madam is :: smoga dgn klahiran adib hidup madam akn lbih sempurna n bahagia ekk...:P

habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P

Sunday, January 16, 2011

CONTEST PIC hitam putih PALING COOL !

eh eh! ade contest lg laa..dan aku tanpa segan silu  join contest yang dianjurkan oleh 
si gadis bermata coklat...tajuk contest nie "CONTEST PIC hitam putih PALING COOL !"..hehe..segenab contest aku nak join kan..!!biarlah..aku pnyer suka..;)

ni banner untuk CONTEST PIC hitam putih PALING COOL !..korang nak join tak...??kalau nak sila klik sini...jangan lupa baca syarat2 nya nanti ek..hehe..
actually aku nie memang lemah bab2 mngedit bagai..sumpah failed!!!xberseni langsung aku kan..lantak ah..nak join gak contest nie..:)


lalala~aku rambang mata nak amik pict mane satu..smau lawa2 nie..muahhaa..at the end pict nie ugak aku amik..hahaha..

hmmm..kalau aku menang RM100 ak nk wat pe ek? 6 minit aku fikir baru aku taw nak wat pe..beli watch untuk sepupu aku yg dpt 8A PMR baru2 nie..ak lum tunaikan lg..xsngka lgsung dy leh 8A..nyesal aku janji belikan dy hadiah..:P


my friends....
eh ! eh ! aku tag korang ek ....
yaya

habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P

Saturday, January 15, 2011

aku sakit :(

cehh, tajuk bukan maen ag kn..mcm aku sakit tenat nk mati esop lusa..eh2..ajal maut d tgn Tuhan..
"ain, ko sakit ape?"
waaaaaaa....aku sakit tekak...seksa jiwa batin la weyh....:(
imaginasi ak tntg keadaan ak skrg...

1) sakit tekak tahap da xleyh nyanyi 3 lagu scr berturutan...
2) trasa mcm sebijik guli kt tekak ak..nak keluar... tp xleyh keluar sebab xde guli lain dtg menghempapny...
3) nak mkn pn susah..nk telan ape lg lah..tp setakat 2 bijik prosperity ok lg laa..tahan jer la kn..
4) nk minum air pn same jep..cam aku tlan mnyak petrol jep...trase payau mayau d segenap mulut n tekak    aku..camtu ke rase petrol ek..nk try ah nnt..
5) rase cam xleyh dating jep arinie..dating?sjak bile ak penah keluar dating nih..hahaha
6) member aku gtaw kalau sakit tekak tanda2 mau demam...nyesal xjd doktor dulu..klau x mesti aku xyah dgr ckap member ak tuh  :P
7) aku malas laa nak jumpa doktor..nak taw kenape??? sebab aku tkut sgt doktor tuh nak ngorat aku..:)

doakan aku cepat sembuh yer kawan2...sksa taw idup camni..mcm ade hutang 100 juta rnggit jep kat along...


sakit sakit.!!abang guli, tlgla kua dr tekak ak nie...



habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P

contest Cintai Alam Sekitar..

tadi pegi jalan-jalan baca blog yang best...on the way tuh terjumpa lagi satu contest...wahhh..rupa-rupanya banyak contest yep di alam maya nie..tajuk contest nie Cintai Alam Sekitar...hmm..kalau tak join memang aku kena hentak kepala aku kat dinding nie bertubi-tubi nih....aku kan environmentalist..haha..poyo kan..!!
tanpa buang masa dan ketika aku mempersembahkan........


jeng ! jeng ! jeng !




nie dia tokeh untuk contest nie...encik Ammar Yasir..mesti die nie pencinta alam sekitar ni kan..good boy..;)
sape-sape yang nak join leyh la klik yep..tak rugi taw kalau korang nak join..nak taw sebab ape?? sebab leyh ampau..ampau untuk Tahun Baru Cina..muahahha..


hmm...kenapa pencemaran nie terjadi ek??tentu la sebab kite kan...sebab kite?? kenapa? mengapa? bila?..tepuk dada tanya kamu punya selera kn..nak explain kat sini nanti jadi essay lak n3 nie...
dah ! dah ! banyak lak aku bebel kan...


langkah2 menangani alam sekitar....


1) bahan buangan
taw tak!! dari tahun ke tahun jumlah sampah yang kita buang hari2 meningkat..so, tolonglah kurangkan buang barang-barang yang korang tak nak tu..macamana ek??KITAR SEMULA laa..yang boleh jual korang jual la untuk kitar semula..dapat duet dow..kaya raya ko pasni..sesape yang tak nak kitar semula aku kitar korang nanti..padan muka  :P


2) hutan
taw takk!! hampir separuh haiwan dan tumbuhan mendiami hutan sebagai habitat mereka...aku gunakan kata ganti nama mereka ok tak? kita bergantung pada mereka taw untuk terus hidup...kenapa? sebab tumbuhan membekalkan oksigen untuk kita supaya kita dapat bernafas di bumi Allah nie..so, jangan la kita asyik  menebang pokok sampaikan botak hutan tuh..isk isk!! boleh sebabkan pencemaran tuh...


3)carpool
taw tak!! kereta kita mengeluarkan CO, NOx, VOC ..gas-gas tu bkn saje boleh mngeffectkan alam sekitar kita malah kesihatan kite gak..bahaya beb..ozon pn boleh terjadi gak disebabkn gas nie..ish2...so, kurangkan naik kereta..tmpang kwn2 kamu jika nak ke pjabat atau kuliah...
p/s : jgn lupe bayar duet minyak ekk!!hehe


4)krgkan plastic bag
taw tak!!banyak penyu yang mati angkara beg plastik yang durjana nie...plastik susah nak terurai taw..susah sangat-sangat..nonbiodegradable...take time yang lame..sebab tu laa kalau kite tengok banyak jep plastik-plastik kat sungai2..uh uh!kotor beb..cian kat ikan-ikan...musnah fauna dan flora kite kan..so, makcik2, kakak2, adik2 nk shopping bawak la raga or  paper beg time shopping..jgn nak tnggu ari sabtu jep..wat hari2 taw!!


5)kita..
kita?yer! kamu laa...semua nie takkan terjadi jika kita semua ade kesedaran dalam menjaga alam sekitar..muhasabah la diri masing-masing..termasuk aku sendiri laa..bumi nie bukan kite jep nak pakai..cucu cicit kite pn akan guna ugak nanti..yang membuat masalah adalah kita..so, kita la yang harus menerima akibatnya. kite jugak la yang harus menamatkannya..fikir-fikir lah sendiri ek..


muka xtido 3 hari..hehe
 please keep our environment clean yep..=))


habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P