Tuesday, January 25, 2011

aku sudah insaf dari melakukan dosa ini..:(

Assalamualaikum....
hari ini aku ada satu cerita..
cerita ini aku jumpa mase dalam kelas phylosopy tadi..
sila bace syair ini ::


alkisah seorang pelajar yang tak reti nak wat assgnment untuk subjek phylosopy..
siyessly dia tak berseni..apatah lagi nak berfalsafah..lctrer tu blom stat clas da bg asgnment..
so, dia mengadu kepada member dia..
member dia dengan tibe-tibe volunteer untk wat assgnment tuh..
pelajar tuh ape lagi terlompat2 bagai nak gile laa bagai lipan menang loteri..
hepi la sangat kan..
tak payah nak fikir-fikir bagai..
esopnya kelas phylosopy bermula..
lecturer tu akan ramdomly pilih untuk present di hadapan..
pelajar itu mula cuak..
pelajar tu yang pada mulanya duduk di hadapan lari duduk kat belakang kelas..
tapi pelajar itu masih rilex sebab baginya boleh baca ikut text yang telah dibuat jep..
sangkaannya meleset tahap lipan yang keguguran anak apabila lecturer telah mengutip dengan bangganya semua asgnment tuh..
maknanya tak ada lagi notes T_T..
dia cuma berharap supaya namenya tak dipanggil untuk present ...
memang nasibnya malang..
sangat-sangat malang...
dia adalah presenter pertama yang akan present tanpa note...
kate lecturer : "i want u understand what u wrote..not read based on the text..."
ini la orangnya..haha
pelajar tu pulak dalam hatinya berkate : "mampos laa aku kali nie,,camne nak paham..bukan aku yang buat..member aku..aku tak paham sangat..aku tak sempat nak baca,,alammakkkkkk!!"
tapi pelajar tu bangun jugak dari kerusinya..
bangun dengan langkah yang bergaya tapi hatinya Tuhan jep yang tahu..
hampir dia membuat keputusan untuk buat2 pengsan jep d hadapan tuh..
nasib baek fikiran dia masih waras..xjadi nk buat-buat pengsan...
lalu dia present mengikut bebelan mulutnya sendiri..
dia tak paham ape yang dia bebelkan..
apelagi student2 laen bersama lecturer..
lagi la berjuta kali tak paham...
hahahahaha..
lalu dia mendapat moral of the story tentang ape yang berlaku hari nie...


1) sila siapkan assgnment kite dengan usaha sendiri..
tapi kalau orang laen nak buat gak biar kita paham ape yang kawan kita buat tuh..(jangan tiru aksi ini) ..muahhaha
2) pastikan kita paham apa yang kite buat..nanti tak payah nak buka notes untuk present..


hmmm..sape la student tuh..??hahaha..mak..!!anakmu dah insaf,,!!btoi, tak tipu..=)
tapi dia dapat tepukan yang gemuruh selepas present...
dia pun konfius adakah tepukan itu tepukan sindiran atau dia memang hebat..muahahahaha...........
p/s.::aku adalah dia..:)..kali pertama wat jahat da terkantoi..insaf2!!


habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P



6 comments:

shahjiehan said...

insap kejap ke insap lama?

ain revival said...

shahjiehan :: hehe..insyaallah..kekal lama~

Wen said...

hehehehe syukur awak hebat.. hehe

ain revival said...

@wen :: naseb bleyh ckp jep..
xtw point ape y terkeluar..huhu

yuyiabuzu said...

haha~~

ain revival said...

@yuyuabuzu :: haha~
suko plop~