Saturday, January 22, 2011

thaipusam di melaka ..oh ! melaka !!

melaka oh ! melaka....thaipusam smlam aku and da geng p melancong kat melaka...sepatutny 15 orang yang pergi..tapi 2 orang cancel last minit...so kami bertiga belas pegy dengan menaiki 3 bijik kereta...
sesungguhnya tersangat la best dan enjoy pergi ke sana..nak2 pegy dengan geng yang spotim motim..banyak tempat kite0rg pegy..aku nk cite pnjang mesti korang boring tahap lipan yang nak buang air besar kn..s0, aku persembahkan picture2 yang x seberapa nie  =))

perigi hang tuah....tapi kami xbertuah sebab rumah melayu tradisional
 tutup hari tuh...so, xleyh nak bgambar kat situ..=((


ni la rumah melayu tradisional..tapi disebabkan tutup..
kiteorang just posing kat tangga rumah jep..adoiyyaya~

abang beca..abang beca..lalala..nak naek tp mahal laa..
sorang 20 iggit..cekik darah btol laa..da la kejap jep naik...

berposing kat desa pahlawan...sini jugak aku banyak beli
souvernier kat rakan2 tualang 3...banyak beb!!

berposing d hadapan pintu museum,lupe museum ape..
haha..amnesia  rupanya aku..haha


keretapi oh keretapi..yang nie kat taman merdeka
 kalau tak silap aku..

area dataran pahlawan..penat jalan2 kami rehatkan diri smbil
korek2 idung..bukan aku tp member aku..haha


bergambar berlatarbelakang kn museum samudera..
unik giler..museum dy bbentuk kapal..tp tutup ugak aritu
..frust tahap lipan demam campak =((

tgok sunset..itu lah harapan pergi kat laut tuh..
tpi terlewat sampai plak..sun pn da ilang set lg laa xde..aiyoyo...

melaka wonderland..kami antara kanak2 riang y maen kat situ..
tp xpuas hati sebab xbnyak mainan yang ade..
tmpat baru bukak katekan...

cuba teka kami kat mane..??
hehe..ni pndangan dari atas Menara Taming Sari..
tinggi beb..lawa giler pmndangan die...tp kejap jep naik bnda nie..
xleyh imagine klau menara nie tbe2 berhenti bergerak dan jatuh ke bawah...
jd arwah lah kami...haha

banyak agi picture ..tp xlarat nak upload..gpun byk2 tkut korg nak termntah nanti tengok..hehe..
sebelum balik kami singgah makan ikan bakar kat KRISTALBAY..sdap tak terkira...terbaek tahap bo0m bo0m paw...
banyak ag tmpat yang xsempat kiteorang lawat..satu hari xcukup pegy Melaka...kite0rang sampai shah alam da pukul 3 pagi..terpaksa balik awl sebab hari nie ade class pagi..tersangat la frust tahap lipan yang xmakan sebulan setelah dapat tahu class pagi tuh cancel...s0, amik kesempatan untuk tido sampai x ingat dunia...muahhaha

spesel thanks untuk hezri n farid selaku drebar terhormat kami,,hahaha...bersyukur jgak kehadrat Illahi sebab kami selamat pergi dan balik..=))

njoy the moment a lot..=)) harap2 dapat pegy Melaka lagi...blom puas laa weyy...!!!sape2 owg melaka bawak la aku p jalan2 lagi ek..MELAKA da BEST..!!!



habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P

4 comments:

ShafiqIzwan said...

whoah best2~!

ain revival said...

@ShafiqIzwan ::
best2..!!!hehe

bebelansebuahsenyuman said...

melaka best..
lawatla saye kt
http://senyumansebuahbebelan.blogspot.com/

ain revival said...

@bebelansebuahsenyuman ::
saye rase penah nmpak muka kamu kt melaka...
planduk 5 serupa kot..