Friday, January 14, 2011

blogger gegarkan 'U'...

nak join contest nie jgak lah...haha..tadi pegi jelajah blog kawan2..ramai pulak yang join contest nie...s0, aku secara x teragak-agak terus tertarik hati untuk join segment nie...walaupun agak terlambat sikit dan agak ketinggalan zaman sikit tapi aku tak kisah...nak j0in gak..tentu aku xleyh tido malam kalau tak join segmen nie..ayat bodek sikit...wawawa..




nie dia tokeh untuk segmen nie abang BEN..hehe..sape2 yang nak join leh la klik yep...oh abang ben..saya terlewat ke??harap2 abang ben terima lagi yep..:).


ok laa..nie dia semua syarat yang abang ben mintak....


1) belajar mana? jurusan? tahun
saya belajar di Mala Gongxi Daxue..tuh name untuk bahasa mandarin..kalau dalam bahasa Malaysia boleh dipanggil Universiti Teknologi Mara kat Shah Alam...jurusan yang saya amik ialah Ijazah Sarjana Muda (kepujian) Teknologi Persekitaran under fakulti Sains Gunaan...hmm..saya dah semester 4..kirenya da tahun kedua..senior da nie..hahaha



2) asal mana? umur?
saya dari Kelantan..Mek Qlate !!hehe...baru jep 20 tahun..muda lagi lah..tp akan masuk umur 21 tak lama lagi..hehe



3) kenapa amik jurusan tu?
hmmm..honestly i say..at first, memang xminat langsung dengan jurusan nie..jurusan nie bukan pilihan utama saya..tapi semua tu berubah sama sekali setelah saya mula belajar subjek2 untuk jurusan ni..jurusan nie ada skop yang luas..dan yang pentingnya course ni ada banyak FIELDTRIP..oh!! i like!!


4) Cita-cita
dulu time kecik2 saya nak jadi pramugari..tapi bile da besar saya dapati ketinggian saya tak mencukupi untuk menjadi seorang pramugari..muahahha..s0, sekarang saya dah ada cita2 baru,,saya harap dapat menjadi OSH officer selepas grad nanti (OSH officer - Occupational, Safety and Health Officer)..


nie saje kan..nak cerita lebeh2 abang Ben tak kasi pulak,,haha..nanti ada orang kejar...muahhaaha


aku termasuk dalam paper..!!bergamba dgn Naib Canselor Uitm...


UiTM di hatiku..!!


habis suda..aku menulis dengan hati yang tulus mulus yer..lahir dari hati setiap sanubari n seluruh abdomen aku..:P

40 comments:

Pembawa_Wacana said...

Wah...masuk paper....:)

cik siska ^_^ said...

singgah sini ye,,jom singgah belog sy.

ain revival said...

hehe~
xtaw camne leyh termasuk..
my sis y gtaw...
:P

ain revival said...

cik siska>>hehe..
orait..
t jln2 kat blog u~

Mar said...

wah masuk nwpaper nih bestnya

ain revival said...

mar>>hehe...
xde owg prasan sgt pn sebenarny..:P

JuanYuan said...

syokla dapat masuk paper ek? haha..
glemer jap..

tu yg nak tumpang glemer ni..haha

ain revival said...

juanyuan>>hehe~
xfemess pn..xde org prasan pn.:(
org jarg bace ruangan education nie..

jom2 tumpang femess!!hehe

Syeeda Sobbihi said...

hai.. akak ex-fsg.. bsac.. 2003 - 2006. study molek2 deh..

ain revival said...

waaa...
im deeply moved..
jmpa senior 1 fac....!!
tq yer akak :P

mohd zhafri said...

salam dari UTM...
gudluck in study

ain revival said...

mohd zhafri>>salam dr UiTM..
gudluck ugak ehh..:P

Abhamz said...

salam, tahniah krn blog anda yg menarik ni berjaya menjadi pilihan En Ben dlm segmennya yang glamour.

ain revival said...

abhamz :: xde menarik sgt pn..
blog2 laen lg mnarik..
btw tq ek~

Syukri Hasshan said...

gud luck!!

Azwa Azee said...

mala gongxi daxue..saya pon dr UiTm..hihih..salam kenal

cik yuz said...

e'eh...jabatan kite xjauh...sebelah building ajer... jabatan sains ukur & geomatik

Amalina Azlan said...

hai.. salam jengah :)

ain revival said...

@syukri hasshan :: gud luck ugk ekk..
tq...

ain revival said...

@azwa azee:: yer ke..hehe
uitm dhatiku...

ain revival said...

@cik yuz :: shah alam ugak ehh..
bleyh laa kita jumpa nnt...hehe

ain revival said...

@amalina azlan :: tq yer jengah blog y biase2 nie..:P

Lulu caldina said...

Study bebaik..ngee..
Good luck..

ain revival said...

@lulu caldina :: tq yepp..:P

JUNKO-EL-HIDA said...

Bestnya dapat masuk paper..Saya pun pernah sekali..hihihi..Itu pun bukan paper negara kita..huwaaa!!!..Opss ada2 msuk paper berita harian so thats mean 2 kali..weeeeeeeee..salam perkenalan..Jom singgah blog saya..

http://blogmelayu-frustasi.blogspot.com/

FaKArePa!n said...

singgah dari segmen ben ashaari

RuBiE ZaiNuDdin said...

salam..singgah cnie..;)
wa..msk paper ngan Dr.Sahol tue..huhu..
fakulti kite dkt2 la..msti slalo g kafe bwh menara saas tue..ye tak..??hehe..

btw..salam perkenalan..;)

ain revival said...

@JUNKO-EL-HIDA :: xaci nih masuk ppr lbih dari saya..hehe..kene mencapak lg laa sy kalau camni..
k.t sy p jngok blog awak nnt...:P

ain revival said...

@FaKArePa!n :: tq singgah mnyinngah nie..
t sy snggah blog kamu plak...

ain revival said...

@RuBiE ZaiNuDdin :: tq..
owh yeke..geng ah kite yep..hehe
selalu sgt lepak situ..\hari2 kot..

slam perkenalan gak :P

puteri cahaya. said...

hai aaaiiiieeennn. blm tlambt akak nak gegarkan sini ye... :)))) salam kenai. meriahkan followers sini jga :)

http://ainblogger.blogspot.com/2011/01/blogger-gegarkan-u.html

http://ainblogger.blogspot.com/2011/01/ben-ashaari-masihkah-kau-ingat.html

ain revival said...

@puteri cahaya :: tq jer sis..xde terlambat laa..
dtg laa lepak2 sini..jmput mkn2 ap ya ad..

m A s L i A n A said...

i folo u=)

http://maslianaothman.blogspot.com

ain revival said...

@m A s L i A n A :: tq yep..
t g jln2 blog u~

hidayah sapidih said...

singgah cni from blog BA

folo ur blog k

be my follower too k :)

ain revival said...

@hidayah sapidih:: tq yep~
t follow kamu ek..

Azrul Hisham said...

guling2 dari blog ben ashaari.. :)

study elok2 ok (^_^)


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life

ain revival said...

@azrul hisham ::
tq sudi guling2 sini...hehe
insyaallah..
t saye guling2 kat blog kamu yep~

kubabala said...

ain3....ain ado blog!!!!!!hahaha..terharu!

dj mudd said...

hi