Wednesday, March 30, 2011

meniru ketika test..relevan atau tidak??

assalamualaikum...
malam  nie aku nak cite pasal tiru-meniru time test or exam...agak-agak la kan..sepanjang korang belajar di muka bumi nie pernah tak korang meniru time exam???haaa...sila berbicara dengan jujur ekk...tak baek tipu-tipu..berdosa..

minggu nie aku ade 5 test..huh..letih-letih..tapi nak wat camne ek..terpaksa follow jer laa...kena laa stay up memalam semata-mata nak studi..siap minum kacip fatimah supaya seharian aku berlebam mata..lagi sekali aku menipu...

gambar ini adalah hiasan semata-mata
hmmmm..mesti korang pernah mengalami perkara sebegini kan..meniru atau ditiru melainkan korang memang seorang yang jujur sensangat...aku memang respect laa kat orang yang tak pernah meniru dalam hidup diorang nie..100% bergantung kepada diaorang punya usaha...

patutkah kita meniru dalam test?? kalau exam cam jarang jep orang buat..ye ke??entahlaa..macam-macam gaya ada kan ketika meniru..kadang-kadang aku tengok gelak jer...HAHAHA..ada tuh siap wat masuk nota lagi...syiallsss la...

aku pernah meniru tak...??heheh...haruslah tak pernah..aku adalah student yang paling baik kat UiTM shah alam nie..OK.!! aku tipu..hahha..alaa..macam laa korang baik sangat kan sampaikan tak pernah meniru walaupun sedikit jep....tapi orang kata kalau meniru nie tak berkat kan??..hmmm..seram ugak kalau aku terfikir benda nie..

errr..korang pernah meniru tak...???cepat ngaku...takpe..aku tak cite kat orang laen larh...

p/s :: sori x dpt nak BW sgt sekarang nie...nanti aku pusing-pusing kat blog korang nanti..with love..

Monday, March 28, 2011

3 orang mamat tu same geli nak perdajal aku...

waaaaaaa..ni cite masa hari earth hour sebenarnya..selepas earth hour hari tu aku pegy jenjalan dengan kaki aku kat i city shah alam..tak sampai 5 minit jalan kaki dah sampai..sajer jep jalan-jalan situ nak check i city tutup ke tak dia punya lampu time earth hour...

jalan-jalan pusing area i city tuh tiba-tiba aku terpaku dengan seorang abang  yang sedang pegang ular kuning yang sangat besar.. aku gedik nak amik gambar sebelah abang tu..kononya aku nak berlagak yang aku tak takut dup sebelah ular..

tapi abang tu tarik aku dan letak ular tu kat leher..siap belit-belit lagi ular tu kat leher aku...macam mafala beb!!! aku tak boleh nak buat apa-apa sebab ular tu sangat besar..nak pegang pun aku takut...lepas tu member abang tu 2 orang datang dan letak cicak besar (iguana) dan burung kakaktua kat kepala dan bahu aku..dieorang kejam!!..aku siap merayu-rayu lagi mintak dibuang segala jenis menatang kat badan aku..agak lama aku merayu..baru lah diorang sudi amik semua segala menatang tuh..T___T

 lepas diyeorang amik semua menatang tu dari aku ,aku pun buka lah mata..alamak!!!! ramainya orang keliling aku..wa malu la beb!!! sumpah...tapi tape laa...femes kejap kan..yer..aku selalu think positive..hehe..lepas kejadian tuh aku cepat-cepat lari dari tempat tu dan pegi jenjalan tempat laen...
weyyy...! ape jeling-jeling..tak percaya ke??meh tengok ini video kalau tak percaya...

video

credit untuk sarah isahak kerana tolong  amik video nie...sorilaa..aku tak rotate video nie..lupa..lagipun aku malas nak upload balik..hehhe :)

Saturday, March 26, 2011

maaf ...aku tak support earth hour malam nie....

maaf la yer kepada sesape yang sambut earth hour malam nie..aku bukannya taknak sambut tapi aku ada sebab yang tertentu untuk tidak sambut earth hour...aku bukan tak sokong OK..malah 100% aku sokong campaign nie...hmmmmm...aku nak sambut


tapi     




tapi 




tapi

aku dup sensorang la malam nie..camne nak tutup lampu bagai...OK..aku takut sebenarnya...haha..camne kalau tiba-tiba hantu kak limah datang..siap nyanyi lagu soley soley lagi..memang ah aku buat-buat pengsan..atau aku join jer kak limah tu nyanyi sekali..hehe...

gambar sekadar hiasan semata-mata....baru edit :: nie hntu arwah GOKU bkn kak limah OK..!!hahahaha

disebabkan aku tak tutup lampu malam nie aku akan cuba mengurangkan penggunaan elektrik kat umah aku sepeti aircond yang ade 10 bijik , mesin basuh Electrolux, TV plasma lengkap dengan home theatre dan lappy Apple...ok..semua benda tu tak wujud pun dalam umah aku kecuali aircond ( sebijik jer ade )...


 anyway...selamat menyambut EARTH HOUR....save the energy..save the environment..:D


Thursday, March 24, 2011

ain revival nak cari pakwe sorang bleyh..??gatai sedikit malam nie...:)

saya malas...
 banyak keje.
 hari-hari tidO lewat..!! 
siapkan assignment yang tak putus-putus mengalir..!! 
uwahh..!!esok balik puchong..!!
 sebab semua housemate  balik kampung..!! 
mereka kejam...tinggalkan aku...
takut dup shah alam sorang2..
shah alam ade banyak hantu...
 tak suka balik puchong..! 
puchong anjing banyak...
internet takde..dup sorang-sorang time sis pergi kerja..T____T..
tapi suka bila dia bawak pegy shopping..
boleh beli saje apa yang nak...
kalaulah weekend ada 5 hari n wekday ada 2 hari...
mesti indah jer hidup nie...
weekend nie aku nak tid0 jep..
boleh tak...?????
nak tengok wayang..
tapi takde orang ajak..
ada pakwe kan senang...
leyh teman aku...
esok nak pegy mid valley cari pakwe..
promot diri situ...
oppss! cam desperate sangat...
hahhaha..
hmmmm...sampai bila aku nak membujang...
kesiannnn..xde orang nak....:)
bergurau...
kadang2 jual mahal (sikit) itu penting...


okeyh..!! tu memang statement yang aku x pernah cakap sebel0m nih..HAHAHA

Tuesday, March 22, 2011

menatang apa nie????

ok..aku bukan nak sumpah seranah ke apa...jangan tersilap okeyh..mulut aku cuma cakap benda baik-baik jep..haha..sumpah aku tipu....! actually aku cuma nak tanya korang kenal tak benda nie..?? korang kenal nama benda nie tak? kalau tahu sila bagitau aku sebab aku still blur-blur lagi akan nama bnda ni..kalau tahu nama saitifik lagi bagus..suka aku ingatkan bahawasanya benda ini adalah sejenis binatang dan bukannya sebuah pasu bunga...


aku maen panggil jer menatang ni dengan panggilan 'etak gajah'..actually ade dua sebab nape aku panggil dengan nama tuh ..

premise 1 : menatang nie macam etak..cuma dia sangat besar dari segi saiznya...
premise 2 : menatang nie besar so, boleh diibaratkan seperti gajah..
conclusion: dengan adenya 2 observation di atas aku boleh concludekan yang name benda nie  ETAK GAJAH...
(hmmm...inductive or deductive ni??)

etak yang biasa
ini adalah seekor gajah..
diingatkan yang warna hitam adalah gajah dan yang warna merah adalah manusia~
sape-sape yang tahu nama benda di atas tuh sila bagitahu ek..ade orang gelak aku panggil nama etak gajah..jangan tipu nanti berdosa...nanti aku belanja coki-coki kalau korang tahu nama menatang nie :D

p/s :: gambar si gadis comey yang pakai baju merah adalah gambar 2 tahun yang lepas..so sila abaikan keadaan mukanya yang macam pelik tuh :)

Monday, March 21, 2011

rinduku pada mereka hanya Tuhan yang tahu..

assalamualaikum..
.......................................................................................................................................................................................................................................amik mood kejap..hehe
okeyh!! be serius...

tadi masa aku balik kelas aku buka laa facebook..banyak la pulak notification...tengok tengok banyak gambar yang di tagged oleh abang aku..gambar dia dan family  aku yang laen pergi picnic...geram betoi...nak marah pun ada..kenapelah dieorang pergi berkelah tanpa aku di sisi..ini tak adil..tak aci..kalau picnic kecil-kecilan aku tak kisah sangat pun..tapi kalau dah ajak makcik pakcik, sepupu sepapat yang laen memang aku jeles...siap barbeque segala..yang tak tahannya botol kicap pun nak tagged nama aku ke??? geram!!
tengoklah gambar-gambar mereka berpoya-poya nie...

sengaja menjelaskan aku dengan aktiviti sebegini rupa..yer..korang bjaye wat  adikmu jeles T__T
tapi kejap jep aku geram..bila aku tengok semua muka-muka yang tak secomey aku dalam gambar tuh..tiba-tiba perasaan aku jadi sayu..tiba-tiba aku rasa nak nangis bagai...baru aku sedar rupa-rupanya aku sangat sangat sangat merindui mereka...rindu dengan pelukan mak aku...rindu dengan suara ayah aku..rindu dengan abang-abang aku yang selalu pukul aku dengan bantal...rindu tengok cerita Naruto bersama-sama abang2 aku kat depan TV..rindu dengan kakak aku yang selalu cubit aku waktu aku kecil-kecil dulu..dan sekarang aku yang cubit anak dia..what goes around comes around..HAHAHA (gelak jahat )..tak abis lagi berbicara tentang rindu nie..aku rindu ugak dengan kerenah yang comel anak-anak buah aku walaupun kadangkala menyakitkan hati....tak lupa kepada arnabku kat kampung..ain rindu kamu jugak si comel...

rindunya degan anak2 buah aku yang ramai nie..su ain sayang kamu taw..

wahhhhh..sensitif nya aku malam nie..nie semua salah abang aku..hmmm..sebenarnya aku sedikit jeles dengan housemate aku yang nak balik kampung weekend nie..kalaulah umah aku dekat macam diaorang mesti aku dah terbang balik jugak weekend nie...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........terpaksa gak redha dengan ketentuan...walaupun jauh di perantauan (bajet dup oversea) aku tahu kasih sayang kami sekeluarga tak akan putus sampai bila-bila..i luv u..u pun luv me ugak kan...:

dear korang-korang kat kampung ::  ain sedang merindui mak, ayah, abang2, kakak2 dan si anak buah yang kecik lagi comel di kampung.....ain nak balik..!! nanti ain balik bulan 5 nanti kite pergi berkelah lagi ek..:)

diorang barbeque etak gajah nie ugak..btambah jelesssss!!!hmmm..nak!!



Saturday, March 19, 2011

nak potong 14 asenya badan ko..geram!!!!


adakah anda tau apakah makhluk ini? makhluk inilah yang buat aku merana selama beberapa hari...aku dah siap sumpah seranah lagi benda nie..taktahu berapa dosa yang aku dapat..siap kate nak kerat kau 14 portion agi..haha..naseb baik aku kuat iman..kalau tak dah jadi arwah daa..tengok!! sebab ko blog aku da hampir berhabuk taw..tak dapat nak BW dan komen mengomen..aku tak tahu la apa salah aku dan kawan2 serumah terhadap makhluk nie..dah la menatang bagai minyak yang penuh..tiap-tiap bulan kiteorang bayar gaji kau...beratus tau bukan 50 sen...boleh dia wat hal dikala aku dan rakan-rakan sangat memerlukan...alhamdulillah..sekarang kau dah pulih seperti sediakala...teruskan berkhidmat dengan cemerlang OK..!!

streamix OH! streamix...!!!



Thursday, March 17, 2011

suka tengok cerita hantu tapi takut tengok cerita hantu dan takut hantu

mula-mula aku nak gelak dulu...HAHAHA...tajuk aku merapu bagai kan..jangan fening-fening..stay cool beb...
hari nie aku nak cerita pasal hantu..bukan hantu pocong, bukan hantu langsuir ataupun hantu kak limah...cuma nak bercerita pasal orang yang suka tengok cerita hantu tapi sebenarnya takut hantu...

alkisah beberapa hari sebelum hari ini....

beberapa hari yang lepas linda (bukan nama sebenar) kawan aku daripada maktab di sebuah ibu kota terkenal datang ke rumah aku. linda yang 7 hari bercuti memilih untuj menginap di rumah aku yang indah lagi permai daripada balik ke kampungnya, terengganu darul iman...
pada suatu malam..linda mengajak aku dan beberapa housemate lagi untuk menonton cerita 'TARING' yang ditayangkan di lappy nya..TARING adalah cerita hantu daripada Indonesia di mana terdapat unsur-unsur seram yang teramat
( pendapat linda )..
 kepada para lelaki mesti suka tengok cite nie
sebab semua pompuan seksi-seksi...HAHA
HAHAHA..bagi aku hantu dalam cerita tu tidaklah menakutkan tapi mengiurkan ..sebab hantunya sangat menggoda dan seksi...!!!

si linda nie kalau ada scene2 yang agak mngerikan dia pasti tutup mata..bukan maen lagi ajak kiteorang tengok..tak tahu berapa peratus jer yang dia tengok cerite tu kerana banyak tutup mata ..hahaha.akhirnya pukul 1 habis juga kiteorang tengok cerita tu...malam tu linda tido awal dan tido tengah-tengah..dasar PENAKOT..!!

keesokan harinya kelas kiteorang sampai malam..si linda nie takut dup rumah sorang-sorang kerana teringat kat HANTU TARING nie..so, terpaksa seludup dia masuk UiTM..actually kiteorang plan nak bawak dia masuk kelas phylosophy tapi takut gak kalau tibe-tibe lecturer point dia suruh jawab soklan..terkantoi pulak disitu..so, kami tinggalkan dia sensorang kat UiTM punya library (PTAR)...tersesat segala budak tu..naseb baek jumpa jalan pulang..yer laa..dah first time masuk UiTM..lawak bile teringat..adoiyaa..macam-macam la bakal cikgu sorang nie...

begitulah alkisahnya...

aku pun suka gak tengok cerita hantu..kalau aku cakap tak takut agak menipulah di situ...cerita hantu yang menakutkan aku tentulah cerita dari thailand..dengan sound dia yang best..memang mantopp!!..kadang-kadang kalau tersedar memalam nak pegy membuang terasa gak bulu roma meremang..hahahha

so, aku boleh dikategorikan suka tengok cerita hantu tapi takut tengok cerita hantu dan takut hantu...:D

p/s :: sori linda aku stori kat sini..tapi takpe tak mention name ko pun..cuma letak linda (bukan nama sebenar )..

Tuesday, March 15, 2011

jom hilangkan stress ketika membuat assignment...!!!

kenapa perlu assignment..kenapa perlu ada homework dalam hidup aku...hmmm..terasa sangatlah membebankan semua nie...minggu nie aku menghabiskan masa di rumah 'sahaja' menyiapkan semua assignment  yang ada...terlampau banyak kot..kalau aku jer yang merungut pasal assignment nie mungkin satu perkara yang biasa sebab aku memang dalam kalangan orang yang 'agak malas' tapi kalau member-member yang bijak pandai pun merungut jugak itu bermakna yang assignment tue memang banyak...sabor jerlaa...

bile stress ketika membuat assignment kita boleh melakukan seberapa perkara seperti perkara ini.
menari mengikut irama soley soley selama beberapa jam.
.lebih afdal kalau dilakukan 6 jam non stop~



membuat origami yang comey seperti ini..
lepas tu try buat burung ini terbang sampai dapat....
nescaya stress anda akan hilang....


bagi kita orang Islam ini adalah cara yang terbaik untuk menghilangkan stress..
yang laen2 hanya sampingan semata-mata..
ingatlah Allah sentiasa membantu orang yang selalu mengingatiNYA~~

actually entry nie dah lama dibuat tapi streamix umah aku dipanah petir..2 hari takleh gune..so, baru sekarang aku post entry nie :) actualy aku pun tak pasti...hari isnin ari tu hujan lebat..dengat kilat + petir + guruh lagi..time tu aku ada lab..balik rumah try online tapi tak berjaya...frust kot..first time stremix wat hal..alhamdulillah ..sekarang dah boleh online cuma sedikit lembab..maybe effect daripada tsunami...




Friday, March 11, 2011

aku dah tengok satelit depan mata akhirnya...

tanggal 10 februari 2011 aku dan rakan-rakan dengan jayanya melawat pahang...tapi ini adalah fieldtrip untuk course aku bukannya holiday semata-mata...cess..ayat macam nak wat laporan je..
korang pernah pegy MACRES tak...??pusat remote sensing negara..

apekah remote sensing?? remote sensing adalah satu teknologi di mana kita boleh monitor dan inventory visual ataupun image kat muka bumi nie...hmmm..mesti ada yang tak paham kan..MACRES actually sebenarnya sebuah tempat penerimaan segala data dari satelit..sebagai contoh korang tengok game MACHESTER UNITED vs LIVERPOOL secara live kat TV..dan contoh terbaru tsunami kat jepun..kita boleh tengok apa yang berlaku pada waktu tersebut sacara real..ada paham? tak faham jangan malu-malu tanya uncle google...



nama tempat yang kiteorang pergi..

berbalik kepada title aku..aku bukanya tengok satelit cuma tengok Ground Receiving Stations di mana data dari satelit dihantar...

nampak benda yang seakan-akan piring UFO tu..tu la bendanya Ground Receiving Stations..
pahang mestilah ada ikan patin kan..kiteorang semua berhenti makan dekat Gajah Mati..wahhh..marvellous ikan patin kat sana..nak tambah rasa malu..so aku pendamkan sahaja niat suci aku ..lepas tu sampai shah alam baru termimpi mimpi kan..haha..yang lebih membanggakan bila ada Ketua Kampung yang menyambut kedatangan kami semua kat kampung tu..sangat-sangat terharu...layanan orang pahang memang terbaik ah...


aku pun tak tahu yang mana tok penghulu sebenarnya kerana sibuk dup makan IKAN PATIN MASAK TEMPOYAK..tapi layanan diorang memang tip top..nasib baek  takde kompang atau bunga mangga...


haruslah ada gambar aku sorang-sorang kan..dekat sebelah kedai makan tu ada kolam yang besar..cantik ..erkkk..perasan tak muka aku macam CHUBBY..aku pun heran sejak akhir-akhir nie muka aku jadi camtu jika ambil gambar...=)) hmmmm..DSLR nie menipu kot....

minggu depan aku ada dinner pulak...minggu seterusnya trip pegi Terengganu..tak sabar..kui3~

Thursday, March 10, 2011

yeah ! yeah ! ada orang tolong buatkan header..!!

assalamualaikum..
just want to tell you all thai I have new header..hehe..thanks kepada icik kopi seorang dermawan header kerana sudi wat header untuk blog ain..free tau ..takkena bayar pun..love love love  !!!

nie header lama...
sekarang dah bertukar wajah..ain suka dengan header nie tau..SIMPLE but NICE...!!!!

my new header~

jom ramai-ramai pergi serbu blog saudara  rahimi..mana tahu kan dia wat header untuk blog korang jugak..:)




Wednesday, March 9, 2011

confusing nak pakai baju ape dinner sem nie?? boleh tolong ain tak?

ohh tidakkkkkkkkk!!! next week ade dinner..aku tak prepare ape ape pun lagi...baju ape nak pakai ? nak pakai heel,wedges or selipar jepun ? nak pakai shawl ikut hana tajima atau fatin liyana..? semuanya aku tak beli lagi..dan sekarang aku sangat confuse...arghhhhhh..beban beban !!!

tema dinner :: SELEBRITY SANTAI

tema macam mudah jah..aku rasa muka ada iras iras selebrity dah tapi santainya aku belum jumpa lagi..haha

aku dah survey kat google tapi ini hasil yang aku dapat
hmmm..santai ke gini ek..berbulu-bulu...
yang ni OK x??

erkkkk..nie terlampau santai rasanya....


waaaa..sehingga sekarang aku masih tak tahu nak pakai baju apa..semua yang aku google tak berkenan di mata..uwaaaa..dah takde masa..minggu ni busy dengan fieldtrip...minggu satu lagi dah dinner...nak beli online takut tak sempat sampai..

sape2 yang ada cadangan atau idea boleh share share kan kat sini..









Tuesday, March 8, 2011

grrrrrrrr..aku tak dapat nak update blog hari-hari..camne ek????

semalam ada orang tanya aku kenapa jarang update blog? agak terharu di situ sebab ad ugak orang yang keep following blog cebisan nie...terima kasih yep..

sebenarnya kekangan masa yang menyebabkan aku jarang nak update blog. kalau awal-awal semester dulu bolehlah hari-hari kan aku nak update..tapi sekarang assgnment sangat banyak + lab report..bertambah-tambah lagi bila weekend pun ada kelas..hari sabtu aku ada lab OK..so, no CUTI on that day..tak boleh aku nak berpoya-poya dengan rakan-rakan tercinta..sedih woi..


menambahkan lagi kesibukan adalah setiap hujung minggu untuk bulan ini fieldtrip untuk course aku tak henti-henti..tapi aku tak kisah sebab aku memang suka MEREWANG nie..minggu nie aku akan pergi pahang (MACRES)..minggu satu lagi aku akan pergi na na na na GANU kite oo..kiteorang ada site visit kat PETRONAS ..so jangan marah kalau aku tak update..but i will try my best yep..

dan yang paling paling paling membuatkan aku jarang update sebab sebab sebab aku takda idea la wey..tak tahu kemana hilangnya idea-idea aku..mungkin dicuri oleh sang monyet kat faculty aku kot..masalah masalah..kadang-kadang aku hairan kenapa blogger lain ada banyak jer idea diaorang..dari mana datangnya idea yang mencurah-curah ke ladang gandum tuh...boleh tolong bagi tips tak??

eh eh..follower aku dah 300++..thanks yer kepada sesape yang follow tu..aku sangat-sangat hargai ..ini serius..nie follower bertuah aku..mr aryl..follower aku yang ke 333...actually aku kenal bebudak nie kat SB..siap ada deal lagi pasal bola..
gongxi ! gongxi !

sori yep takde hadiah yang besar nak bagi kat kamu..kalau ain kaya setakat lamborgini ain leyh bagi sambil pejam mata jep..hehe


p/s :: malam nie jangan lupa tengok bola..PAKISTAN vs MALAYSIA...kecewa aku tak boleh tengok sebab malam ni ada kelas..bencikknya!!!

cukup kot setakat nie...wassalam...






Sunday, March 6, 2011

versi sentap hati maknab : liverpool hebat gilerrrr..ini serius..!!!

hahaha..sukanya bile liverpool menang..memang aku tak sangka..aku memang suka bila liverpool menang dan kalahkan machester united...LIVERPOOL HEBAT lah..

akibat deal dengan pengemis dunia aka icik fad nie aku dengan relanya mmbuat pengakuan di atas....aku pun tak pasti kenapa aku dengan suka suki nya betting dengan bebudak tuh~ok start untuk sentap hati maknab!!

bermula dengan pemain liverpool .. mereka semua handal kan macam pahlawan melayu melaka semuanya..nak-nak hang SUAREZ pengganti hang torres sang durhaka  tu..dah la hensem macam PD kan..perghhhh...time dup gaduh-gaduh pun muka dia tetap MACHO ok..

hang DIRT KUYT tuh..ahhhaha..3 gol tu beb..dia pulun sorang..hatrick lu berbisa la beb..gwa kagum..rooney mesti lagi kagum dengan lu...hahaha..cuba tunjuk muka lu ckit

kawe hebat x?? kawe dgn safee mano hebat...

king mesti sengih memanjang tengok anak buahnya menang..sengih sampai nampak gusi.
vandersar

saje letak gambar van der sar..pasni nak suruh sir alex ferguson yang tak sehensem KING ambil Khairul Fahmi jadi keeper..HAHAHA


kawe leyh ganti demo van der sar weyh..haha..

cukuplah tu...sebenarnya aku tak diajar nak menipu lebih-lebih nie..cukuplah setakat nie..tak pandai nak menipu..yang penting saya dah tunaikan janji saya kat icik fad..OK..:)


Saturday, March 5, 2011

Machester United ... tolong banggakan saya malam ini OK..!!

kalah sudah!!!!

Walllllaaa. Machester United vs Liverpool tonite. I hope Malaysia Machester United will win tonite. It is very important for MU to win because of a big deal that I had done with the several peoples in Sahabat Blogger. Who who who??? deal ape nie?? Haa..i will update after the game ..

Yang pastinya aku mahu MU menang malam nie..tidak mahu kalah dengan Liverpool..tolong jangan malukan aku okeyh...lalala..oyeayyy!!GLORY GLORY is the top.. always be the top okeyh..

Ape YNWA YNWA ?? sekeh karang..lalala~

aku memang perempuan malas.....

yerr..aku memang pemalas nak basuh baju..bukan apa..dari masa aku form 1 lagi aku dah basuh baju sendiri dengan menggunakan KEDUA-DUA TANGAN AKU NI..maklumlah aku dup hostel dulu..memang wajib la basuh dengan tangan kan..dulu ada gak mesin basuh yang ada token tuh tapi tak tahan mana pun sebab kejap baik lama pulak rosaknya...

waktu matrik pun same jep..aku matrik Penang..tapi masa dup matrik ak jarang basuh dengan tangan sebab dah ada mesin basuh guna duit syiling..so, sebelom hujung minggu aku dah prepared awal-awal duit syiling..memang banyaklaa duit syiling yang aku kumpul semata-mata nak basuh baju guna mesin tu..dah la kadang-kadang mesin tu mengada-ngada..tak semua duit syiling leyh masuk dalam dia punya lubang..kalau tak silap aku satu kali basuh kena bayar 2.50 ringgit..paling tak suka bila tiba-tiba mesin tu hang baju pun tak sempat nak bersih..dengan sabun meleleh-leleh lagi..duit pun melayang entah ke mana... lagi hampeh bila tempat jemur kain tu penuh..

selalunya syiling 20 sen dan 50 sen jer yang leh guna..kalau takde sangat aku sanggup pergi  jumpa makcik  garang kat kedai bakery KMPP semata-mata nak tuker duit syiling!!
diam tak diam dah 8 tahun aku basuh baju dengan tangan..terasa sedikit bangga di situ..sekarang studi kat U pun aku still basuh dengan tangan..rumah sewa tak provide mesin basuh..nak beli cam rugi jer..nak pergi dobi malu kat jiran-jiran..mesti dyorang cakap tak padan dengan perempuan..pemalas..nak basuh baju sendiri pun malas ke..HAHA

tapi ak redho jer laa..sebanyak mana aku membebel aku still basuh gak baju.begitulah rutin hidup aku setiap hujung minggu..kalau la rumah aku dekat memang hari-hari aku usung baju aku balik rumah..basuh kat rumah..sesunguhnya memang aku dah MALAS nak BASUH BAJU dengan TANGAN...kui3..hmm..terpaksa 'gocoh' dengan housemate aku gara-gara nak rebut tempat jemuran tu..sabo jer laa...

sape yang baik sila dermakan aku sebijik mesin basuh..hak3~
i need u lah bebeh!!

Friday, March 4, 2011

single itu best sebab....

single itu best sebab duit tak habis..kalau lelaki mesti selalu kena belanja awek makan, tengok wayang..takkan nak biar awek bayar jer kan..sekali sekala maybe boleh laa nak suruh awek belanja..kalau selalu tu namanya nak kikis duit perempuan..begitulah sebaliknya...

single itu best sebab tak menjadi umpatan orang...selalunya kapel yang dup berkepit 24 jam lah..nak nak yang satu kelas..lebih-lebih lagi kalau wat aksi terlampau..taknak tengok tapi terasa nak tengok aksi tu..hahaha..balik rumah sewa wat bulatan start mengumpat..!!!tambah dosa aku jep..haha
single itu best sebab mengurangkan kekerapan membeli topup..tapi kalau yang ade kekasih selalunya dup gayut dengan kekasih 2-3 jam..macamana tak habis topup tu kan..sebulan ratus-ratus kena bayar pehal...kalau yang dah bekerja laen lah..ni yang still belajar pun banyak berhabisan duit gara-gara beli topup..berbaloikah berhabisan duit PTPTN demi topup nie...??

single itu best sebab leyh lepak dengan kawan lelaki/perempuan tanpa halangan..selalunya lelaki akan marah bila awek terlalu rapat dengan lelaki lain.begitu juga kalau pompuan..mesti selalu kol tanya ayang kat mana? dengan sape? ade pompuan tak kat situ? bal bla bla.....naik rimas lorr...kalau takde pakwe @ makwe mesti rilex jer kan lepal-lepak dengan kawan-kawan...

single itu best sebab tak tension...selalunya kalau orang kapel akan bergaduh..pahtu jenuh la dup pikir camne nak pujuk..bla bla bla..berminggu-minggu memujuk still tak terpujuk..aduyai..yang paling teruk minta clash...siap ada yang nak bunuh diri sebab frust..giler kan...?? pahtu tak boleh nak studi..siap post dekat FB jer ko gaduh..pehal ko?? ingat orang simpati ke..kalau sekali dua ok la kot..tapi dah hari-hari naek nyampah gak tengok..opppsss!! sori ade orang terasa..


single is better...maybe sometimes we got bored..tapi ingat teman-teman sentiasa ada di sisi..tapi kalau da jumpa teman untuk sehidup semati teruskan je lah kan..takkan nak membujang sampai tua kan...asalkan kita betul-betul pasti itu adalah jodoh yang terbaik buat kita..:)