Wednesday, March 30, 2011

meniru ketika test..relevan atau tidak??

assalamualaikum...
malam  nie aku nak cite pasal tiru-meniru time test or exam...agak-agak la kan..sepanjang korang belajar di muka bumi nie pernah tak korang meniru time exam???haaa...sila berbicara dengan jujur ekk...tak baek tipu-tipu..berdosa..

minggu nie aku ade 5 test..huh..letih-letih..tapi nak wat camne ek..terpaksa follow jer laa...kena laa stay up memalam semata-mata nak studi..siap minum kacip fatimah supaya seharian aku berlebam mata..lagi sekali aku menipu...

gambar ini adalah hiasan semata-mata
hmmmm..mesti korang pernah mengalami perkara sebegini kan..meniru atau ditiru melainkan korang memang seorang yang jujur sensangat...aku memang respect laa kat orang yang tak pernah meniru dalam hidup diorang nie..100% bergantung kepada diaorang punya usaha...

patutkah kita meniru dalam test?? kalau exam cam jarang jep orang buat..ye ke??entahlaa..macam-macam gaya ada kan ketika meniru..kadang-kadang aku tengok gelak jer...HAHAHA..ada tuh siap wat masuk nota lagi...syiallsss la...

aku pernah meniru tak...??heheh...haruslah tak pernah..aku adalah student yang paling baik kat UiTM shah alam nie..OK.!! aku tipu..hahha..alaa..macam laa korang baik sangat kan sampaikan tak pernah meniru walaupun sedikit jep....tapi orang kata kalau meniru nie tak berkat kan??..hmmm..seram ugak kalau aku terfikir benda nie..

errr..korang pernah meniru tak...???cepat ngaku...takpe..aku tak cite kat orang laen larh...

p/s :: sori x dpt nak BW sgt sekarang nie...nanti aku pusing-pusing kat blog korang nanti..with love..

27 comments:

kelibat said...

aku tengah cari skill baru dalam ilmu peniruan nih,ada tak sapa2 tahu kat mana nak beli gadget2 untuk meniru dlm test yang membantu pelajar2 malas macam aku ni?- test belambak.

SHaRKFiQ SSM said...

Tiru itu subjektif~ hehehe

Raji berkata said...

owh memang menipu lah kalau aku nak ckp aku even yg baik ni tak pernah meniru xD

kdg2 bukan tak nak tak meniru
tapi peluang dpn mata bak kata cikgu aku =.=

ain revival said...

@kelibat ::
member aku slumber masukkan slide show note dlm nset..time test tiru jer..hahaha..sgat berani..!kdg2 ak tmpg jep..hahah..kdg2 jer laa~

ain revival said...

@sharkfiq SSM ::
hmmm..subjektif ek..
pttlaa ramai y meniru..
msti dyorang sntiasa berfikiran camtu..hahha

ain revival said...

@raji berkata ::
hahhaha...aku pun heran gak nape aku meniru time test..aiyakk!!

hmmm..ni mesti pngaruh rakan sebaya nie~hahha

nelly said...

Hahaha ...
nelly tak pernah lagi meniru tengok buku ..
kalau tanya kawan sebelah , ada la ~
haha

Cik Yana said...

Cik Yana tak meniru, just tanye jawapan je. Tapi tak pernah pun tukar jawapan cik Yana. Sebab yakin jawapan dia salah. Hahaha~

Entry terkini: Happy Birthday Superman!!! :)

ZACK ENTRY said...

segan lak nak mengaku..hehe ^^,

adan said...

zaman ribena dulu aku pernah tiru tyme exam.. lalala...

semua taktik dah buat.. kantoi pun pernah... lalala...

bagi awek tiru pun pernah gak... lalalala...

masuk bilik guru sebab kantoi meniru pun pernah... lalala...


aku si peniru dan ditiru... lalala

Izyan Masri said...

TAK MACHO LAH MENIRU TIME EXAM NI KANKAN ? :D

ain revival said...

@nelly ::
hehe..dah ade peluang tny jer kan..kui3

ain revival said...

@cik yana ::
dasyat cik yana nie...
leyh taw jawapan dy kompem salah..
kirenya cik yana dah taw la answer cik yana betoi kan..hehe

ain revival said...

@zack entry ::
hehe..p0yo jep...
ngaku jer laa..
:D

ain revival said...

@adan ::
okeyh..ko mmg raja meniru...hehe
tahniah..!
t bleyh laa mintak tips meniru nanti ekk..
err..taknaklah pernah terkantoi..adess

ain revival said...

@izyan masri ::
hahah..orang yang berani mati jep meniru time exam..:D

SyahadaSubri said...

buhong le kalo kate x penah...kekeke...

ain revival said...

@syahadaSubri ::
hehe..bg0s!!
anda seorg y jujur~~

iemanizam said...

test takpe tiru..tapi time final jgn..heee..nnt bodo tak pandai2

ain revival said...

@iemanizam..::
tiru time exam mmg mnempah maut laa~huuhu

apik pehe said...

haha..penah2..adat la tu..kalo da x sempat nk buat persediaan..mmg kiter akn cari gak jalan utuk tiru..hehehe

ain revival said...

@apik pehe :
haruslah camtu...
hahha..malas sgt nak study..last2 tru owg sebelah..
lg dasyat bwak nota terus ;D

umUMRA said...
This comment has been removed by the author.
umUMRA said...

hakhak..terasa2..hehe...
dlu2 pnh la kot..tp x dela smpai nk bw note..kireny mse da lect ok mse da abes..mse tu r tnya mne yg dan kt org sblh..

Tp an nk cite ad sorg membe nih..x caye kdg tgk dia nih..meniru punya la dsyt smpai dpt highest mark...mlampau!!!...siap kna puji bgai ngn lect. tu yg ta leh thn..adoilah!!..lau nk tiru cket..okey lah...

erkk..alamk t'bnyk komen..kiki..sorry yer tuan rumah..sy dak baru..wink2!!

ain revival said...

@umUMRA ::
hahaha..asenya semua pernah kot..x banyak pun tiru ckit pn mesti ade kan...
hehe..member tu mmg berani mati la kan..takpe..tengok laa pulak final dy camne nnt..

tape..ain mmg suka owg komen pnjg2 nie..:)

amny said...

ahhaahha..nice cartoon..^^

time skolah dlu penah pergi toilet jupe buku p.islam..

ohhoho..dan2 je..ad dalm tolet time miggu exm..nmpak sangt nak meniru ^^

ain revival said...

@amny ::
hehe..mngar0t jep ain lukis..x berseni lgsg kan..

sekola ain pn berlambak owg wat camtu..pernah gak ade org kne tangkap..berani buat berani tanggung~