Thursday, March 17, 2011

suka tengok cerita hantu tapi takut tengok cerita hantu dan takut hantu

mula-mula aku nak gelak dulu...HAHAHA...tajuk aku merapu bagai kan..jangan fening-fening..stay cool beb...
hari nie aku nak cerita pasal hantu..bukan hantu pocong, bukan hantu langsuir ataupun hantu kak limah...cuma nak bercerita pasal orang yang suka tengok cerita hantu tapi sebenarnya takut hantu...

alkisah beberapa hari sebelum hari ini....

beberapa hari yang lepas linda (bukan nama sebenar) kawan aku daripada maktab di sebuah ibu kota terkenal datang ke rumah aku. linda yang 7 hari bercuti memilih untuj menginap di rumah aku yang indah lagi permai daripada balik ke kampungnya, terengganu darul iman...
pada suatu malam..linda mengajak aku dan beberapa housemate lagi untuk menonton cerita 'TARING' yang ditayangkan di lappy nya..TARING adalah cerita hantu daripada Indonesia di mana terdapat unsur-unsur seram yang teramat
( pendapat linda )..
 kepada para lelaki mesti suka tengok cite nie
sebab semua pompuan seksi-seksi...HAHA
HAHAHA..bagi aku hantu dalam cerita tu tidaklah menakutkan tapi mengiurkan ..sebab hantunya sangat menggoda dan seksi...!!!

si linda nie kalau ada scene2 yang agak mngerikan dia pasti tutup mata..bukan maen lagi ajak kiteorang tengok..tak tahu berapa peratus jer yang dia tengok cerite tu kerana banyak tutup mata ..hahaha.akhirnya pukul 1 habis juga kiteorang tengok cerita tu...malam tu linda tido awal dan tido tengah-tengah..dasar PENAKOT..!!

keesokan harinya kelas kiteorang sampai malam..si linda nie takut dup rumah sorang-sorang kerana teringat kat HANTU TARING nie..so, terpaksa seludup dia masuk UiTM..actually kiteorang plan nak bawak dia masuk kelas phylosophy tapi takut gak kalau tibe-tibe lecturer point dia suruh jawab soklan..terkantoi pulak disitu..so, kami tinggalkan dia sensorang kat UiTM punya library (PTAR)...tersesat segala budak tu..naseb baek jumpa jalan pulang..yer laa..dah first time masuk UiTM..lawak bile teringat..adoiyaa..macam-macam la bakal cikgu sorang nie...

begitulah alkisahnya...

aku pun suka gak tengok cerita hantu..kalau aku cakap tak takut agak menipulah di situ...cerita hantu yang menakutkan aku tentulah cerita dari thailand..dengan sound dia yang best..memang mantopp!!..kadang-kadang kalau tersedar memalam nak pegy membuang terasa gak bulu roma meremang..hahahha

so, aku boleh dikategorikan suka tengok cerita hantu tapi takut tengok cerita hantu dan takut hantu...:D

p/s :: sori linda aku stori kat sini..tapi takpe tak mention name ko pun..cuma letak linda (bukan nama sebenar )..

20 comments:

Mohd Effendi said...

suka tengok cte antu ea...
taw x antu suka tengok org suka tengok cte antu? hahahah

rajin2 lawat cni..: http://heartterrible.blogspot.com

Cik Bidadari said...

paling beranipun tgk hantu kak limah tu... heeeeeeeeeeee

PeNgEmiS dUniA said...

fad pon suke tgk , tp kang dok menjerit2 terkejut . muahahaha . mate sebelah tutup pakai bantal ke ape . hahahaha

cik ubi said...

aku baru tahu..seb baek mohd effendi cakap..

hantu lawak kire hantu lawak la tgk kite?..haha

SHaRKFiQ SSM said...

haha..agak lawak r tyme sst kt PTAR..hehe..

btw, mmg seksi btol poster TARINg nih..dh mcm crita omputeh je..

thnaks followed me, do follow u back~ kalo jmpe kt uitm tu tego2 r..hehe~

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

suke tgk cite ganas... hantu..
tak berapa la..

btw anda di tag... lalala...

Nobita Sensei said...

seksi bebenor. hantu pun takut aihhh.

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

suma org cite pasal antoo..suka la antoo2 tuu..aihh

izzysabki said...

ni cite hantu ka cite "tuuuuuut"?huhuh:D

ain revival said...

@Mohd Effendi ::
suka la ugak..tapi kalau sorang2 mmg x tgok laa~kui3

tipu tipu tipu...hantu suke tgok org y x suka tgok cite hantu laaa!!
:D

ain revival said...

@cik Bidadari ::
hehe..hantu kak limah x seram langsung laa...
mengarot jer crite tu...:D

ain revival said...

@PENgEmis Dunia ::
hahaha~fad penakut rupenya...kantoi sudah..
eeeeee..org kuat YNWA tkut hantu...x macho lgsung...lalalala~~

ain revival said...

@cik Ubi ::
hehe~cik affendi tipu tuh..
sila jgn pecaye :D

ain revival said...

@SHaKfiq SSM ::
hehe..taw xpe..cite dy pn agk dsyat..tp ain tgok smbil tutup mate jep kalau ade scene xelok..haha..ok ..itu tipu...:D

hehe..same laa..t kena igt muka tw..:D

ain revival said...

@Line putih line Hitam ::
xsuka tgok cite hantu..cite aksi suka larh...

hehe..xreti nk lukis cam awak larh~

ain revival said...

@nobita Sensei ::
hahaha.
so, conclusionnya, kalau pakai seksi hantu tkut laa..lalala~~

ain revival said...

@Siti Nur Fatimah :: hahaha..
sekarang byk cite hantu kan..
ain suke tgok cite hantu..kui3~~

ain revival said...

@izzysabki ::
haha..x baik laa pikir kotor nie....
cuba tgok sndiri..mesti korang tgok smpai abes pnya..lalala~~

Raji berkata said...

ish biar betul cerita malaysia ke cmnih
adeh teruknyer o.O

ain revival said...

@raji berkata ::
wakluuuuuuu..
ni citer indon laa..
kalau malaysia mesti kene kutuk kaw kaw pnya~