Tuesday, March 22, 2011

menatang apa nie????

ok..aku bukan nak sumpah seranah ke apa...jangan tersilap okeyh..mulut aku cuma cakap benda baik-baik jep..haha..sumpah aku tipu....! actually aku cuma nak tanya korang kenal tak benda nie..?? korang kenal nama benda nie tak? kalau tahu sila bagitau aku sebab aku still blur-blur lagi akan nama bnda ni..kalau tahu nama saitifik lagi bagus..suka aku ingatkan bahawasanya benda ini adalah sejenis binatang dan bukannya sebuah pasu bunga...


aku maen panggil jer menatang ni dengan panggilan 'etak gajah'..actually ade dua sebab nape aku panggil dengan nama tuh ..

premise 1 : menatang nie macam etak..cuma dia sangat besar dari segi saiznya...
premise 2 : menatang nie besar so, boleh diibaratkan seperti gajah..
conclusion: dengan adenya 2 observation di atas aku boleh concludekan yang name benda nie  ETAK GAJAH...
(hmmm...inductive or deductive ni??)

etak yang biasa
ini adalah seekor gajah..
diingatkan yang warna hitam adalah gajah dan yang warna merah adalah manusia~
sape-sape yang tahu nama benda di atas tuh sila bagitahu ek..ade orang gelak aku panggil nama etak gajah..jangan tipu nanti berdosa...nanti aku belanja coki-coki kalau korang tahu nama menatang nie :D

p/s :: gambar si gadis comey yang pakai baju merah adalah gambar 2 tahun yang lepas..so sila abaikan keadaan mukanya yang macam pelik tuh :)

29 comments:

Nurul dot..dot..dot said...

abah nurul cakap nama die lokan..rase die macam kerang..tapi kerang yang besar huhu..

BTW gajah tu kat kuala gandah ke? macam kenal je gajah tu..siput ke selendang ntah nama die..tak ingat da huhu

apik pehe said...

hahaha..kalu klate..ore pangil etok ...tp gak xtahu lah apik namo saintifik dio..

dok dang nok blajar..hehe

perpatih_kenyalang said...

menatang nih sama je ngan pepahat.. tp pepahat kat laut..... ni air sungai.. kat dlm selut...

ain revival said...

@Nurul dot..dot..dot ::
owh..lokan nie benda nie laa..aishh...rase dy cam lemak2 ckit kan...sodap..nak2 wat gulai lemak..family ain mmg suka mkn menatang nie...:D

yup2..kuala gandah..maen naek2 gajah..hehe..lorh, ain pn lupe name dy..klasik sgt nama semua gajah kat situ..

ain revival said...

@apik pehe ::
buke laa..et0k saiz kecik laa!!!!
nie besar..25.3 kali lbih besar dr etak y cinonet tuh..

ain revival said...

@perpatih _kenyalang ::
errrr..ade ugak menatang nama pepahat ek..1st time dgr..cam penukul pulak kan..
t ain search google jap..:D

Mek Norfa said...

sedap lokan.. lokan adik beradik etok haha

lini hasnan said...

fuyooo..besar gile ain!

ain revival said...

@mek Norfa ::
haha~x lah..lokan bapak dy..sebab tu besar~

ain revival said...

@kak as ::
besa sangat2..tp kdg2 kulit jer bsar..dalam isi cinonet jep~

HAZWAN17 said...

sedap ni wat sambal

ADfeez said...

baru nk panggil tu lala atau kepah tadi.. rupenya etak.. tatau lak.. huhuhu..
heheheh

yan_n.i.m said...

eh, xpenah nmpk ppon menatang itueewwwwwwww... bleh jumpe kat mane.? hehe

ain revival said...

@hazwan 17 :: wahhh..sedap2..buat masak merah + pedas2...:)

ain revival said...

@ADfeez ::
ade owg ckp tu lokan..try google dan rasenya name dy mmg lokan not etak~hahha

ain revival said...

@yan_n.i.m ::
selalunya ade jual kat pantai2 berhampiran..hehe

touya said...

Natang apa tu ? nampak macam sedap ... NAK !

PeNgEmiS dUniA said...

bukan kepah tu ke ? setau fad panggil kepah . xtaula name len . hehe

Lilyel said...

Salam.

Saya tengah buat survey pasal blogging untuk kertas projek saya. So, kalau berkenan sudilah isi questionnaire di bawah ini. Thank you so much 

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Salam,
Lily
Note: Sila abaikan jika anda bukan pelajar IPT. 

Raji berkata said...

ok aku blur awal2
selalu pnggil bnder cmnih kupang jer
hahahah etak pun ak ttaw ap =.="

ain revival said...

@touya ::
rasa dy mcam kerang gak..tapi lebih berlemak + lembut + triple sedap :)
nak..?? t dtg qlate..

ain revival said...

@touya ::
rasa dy mcam kerang gak..tapi lebih berlemak + lembut + triple sedap :)
nak..?? t dtg qlate..

ain revival said...

@pengemis dunia ::
hmm..kepah pun pernah dgar gak nama tuh..tapi xtwla bnda nie ke x..hmmm..makin konfius @@

ain revival said...

@lilyel :: done..!!

ain revival said...

@raji berkata ::
weyy, ko owg amerika ke tak kenal etak...??haha...hmmm..member pn ade y xkenal etak..pelik bt0i laa..
errr..kupang bukan mcm lala ke??@@ double konfius...

Anonymous said...

yer mengaku xpernah dgr "etak" pon sblom neh..

Aujinz said...

pon tak pernah tau Etak tue ape ke dia..

ain revival said...

@cik anon ::
ko memang orang beijing laa!!

ain revival said...

@aujinz ::
hmmm..mungkin aku yang terkampau advance sebab knal2 bnda2 y korang x kenal..aiyakkk!!