Thursday, February 24, 2011

cun ke perempuan pakai baju kurung..?

assalamualaikum...
adoiyaa..sekarang susah sangat nak update blog..dulu mula-mula wat blog semangat nak wat entry..1 hari takde post rasa tak sedap badan je..haha..sekarang masa sangat mencemburui aku..

ok!! back to the title...
setelah aku bertafakur selama sejam tajuk ni la yang aku dapat akhirnya..aku dapat idea untuk tulis entri nie setelah terbaca komen daripada azizan4444 dekat entri aku lelaki MACHO..oh lelaki MACHO...


sebenarnya  bukan saudara azizan jer yang kata begitu..ramai lelaki yang aku kenal bagitahu perkara yang sama..sedap mata memandang tengok perempuan pakai baju kurung..oh ! cunnya!! sopan dan ayu jep..tapi ada jugak segelintir lelaki yang tak suka pompuan pakai baju kurung..kononnya macam perempuan kampung, tak stylo dan tak up-to-date. !! ye ke??
cun cun cun!! cun dalam erti kata ape? adakah dari erti kata perempuan itu memang dah lawa..pakai baju kurung akan nampak sangat lawa..seperti ana rafalli...


ataupun cun dari segi kesopanan dan kesusilaannya apabila memakai baju kurung...seperti mak cik ini


aku selalu ke pakai baju kurung? dulu aku suka baju kurung pergi kelas tapi sekarang sangat susah nak pakai...bukannya aku tidak suka tapi demi keselamatan aku terpaksa mengurangkan pemakaian baju kurung ke kelas...ni gara-gara sebab aku merempit laa pergi ke kelas..dah la seksi naek BKR7698 bila pakai baju kurung..time nak naek moto mesti terselak kain..malu la beb!! bahaya gak kalau tiba-tiba kaki tersangkut dekat kain time nak brek..tak pasal-pasal jadi arwah cepat..mintak dijauhkan...
tapi kadang-kadang aku pakai jer baju kurung pergi kelas tetapi kena pakai lagging laa..baru senang sikit nak merempit...aku kan MINAH REMPIT sejati..kui3
cun tak aku pkai baju kurung??haha..nak ugak kan...

gambar semalam nie..fresh lagi..haha


tapi memang tidak dinafikan perempuan yang memakai baju kurung sangat sopan pada pandangan..jauh dari umpatan..jauh dari pandangan lelaki-lelaki gatal di luar sana...apa pandangan korang tentang perempuan yang pakai baju kurung nie...? cun atau hancun?

29 comments:

Anonymous said...

ain pakai pape pn cun je~~
ahah.

fizalinolie said...

Pada pandangan saya lah.. Pakai baju kurung memang menawan dan ayu. Dulu saya pun merupakan perempuan yang suka memakai baju kurung apabila pergi kemana-mana, tapi sekarang jaranglah... Kalau tak ada majlis rasmi. Ini kerana keadaan sekarang susah untuk diramal... lebih-lebih lagi berjln sorang2 di tempat yang sunyi.. bahaya ooo :)

yan_n.i.m said...

suke p kelas pakai baju kurung, sbb byk sgt baju kurung bawak.! nt x terpakai plak.! hehe

ain revival said...

@anonymous aka wani ::
tp wani lebey cun drpada kite...
camne tu~

Si DauN CeRi said...

ermmmm..... personally, sy sendiri pon mmg suke usha pompuan pki baju kurung.. walaupon sy pompuan.. sbbnye, sejuk je mata ni kalau tgk pompuan pki baju kurung.. kalau tgh marah, bole turun sket la kepanasan hati tu.. ceeeewah! bicara mesti gegarr!! haha

ain revival said...

@fizalinolie :: biaselah tu..
kena la pakai mengikut kesesuaian tempat, majlis kan~

ain revival said...

yan_n.i.m :: ain pun banyak...
tp jarang pakai..adesss~

ain revival said...

@si daun ceri :: setuju..pemakaian pun boleh mempengaruhi orang laen kan..kalau orang pakai sopan sejuk jep mata memandang..xjadi marah terus..hehe

Cekodok said...

gua rasa yang menutup aurat dengan sempurna itu lebih baik mata memandang.. sejuk terasa hingga ke ulu ati.. haha

ain revival said...

@cekodok ::
yang tu memang kewajipan kan..hehe

khairul akmal azman said...

wah..suke awek berkurung..
mantap gituh..
kutuk kite ek ckup "kuota"

Mohd. Hafiz bin Abdul Aziz said...

mesti perempuan pakai baju kurun cntekkk......XD

ain revival said...

@khairul akmal azman ::
mantap ek..huhu
mane ade owg kutuk laa~
cuma ade unsur perlian di situ..hehe

ain revival said...

@Mohd. Hafiz bin Abdul Aziz ::
hehe..lepas nie mmg hari2 ain pakai baju kurung..haha

adan said...

pompuan mmg cun bila pakai baju kurung.. lagi2 kalau jalan ayu-ayu.. hehe.. yg baju kurung dalam gambar cun gak... agak2 boleh masuk line tak?

ain revival said...

@adan :: hehe..
kembang idung jap~
naseb baik line x bz..sila masuk~hehehe

putERi-kAtEk said...

ain!!! suka baju kurung awak yg itu, kaler dia saya suka....

ain pakai pun nampak cun aje...hehehe

ain revival said...

@putERI-kAtEK :: hehe..baju biase2 jep laa...

tq ek..kmbang kempis nie~hehe

Mr iz said...

setuju dgn cekodok.... he he he... kalu mcm tu paki apa pun cantik tertarik...mcm besi berani woooo...he he

ain revival said...

@Mr iz ::
hehe..thanks yer bg komen dan pandangan..

SimplySeoul said...

Memenuhi tuntutan kursus actually, untuk berpakain formal. Tapi xdinafikan bbaju kurung tu sopan.

ain revival said...

@simplySeoul ::
btol tu..kena la sesuai mengikut tempat dan keadaan gak nk pakai baju kurung nie..tp asal sopan sudah~

krole said...

wuahhh!!cumilnye dia pakai baju kurung..mmg sopan wak..suke sgt~

ain revival said...

@krole ::
semua bnda krole suka kn~aishhh..
btw, thanks yep...
sekali lg ain kembang kuncup idung nie~hehe

Nasuha Salleh said...

nampak ayu dan sopan...
dan bole jadikn sbg calon isteri..
kah2...
cepat cepat cepat pakai baju kurung !!!!! =D

ain revival said...

@nasuha salleh ::
hehe..ye ke??
trus rase nak jahit 10 psg baju kurung terus nie..:)

farid fizi said...

cun sangat2...sgt suka org pkai baju kurung...x lawa pn leh jadi lawa..:)

ain revival said...

@farid fizi :: tp xlyh pakai selalu..kene ikut kesusuain tempat n aktiviti gak kan~

khalid rosli said...

cunla akak ni , nak akak bleh tak ? ceh takdela gurau je