Monday, February 14, 2011

saya dah tak malu kawan-kawan tahu saya ada blog..

assalamualaikum...
first, aku nak mengucapkan selamat menyambut maulidur rasul kepada semua....bersama-samalah kita menghayati sambutan ini dengan penuh rasa kesyukuran..amin..

back to the story..
tengahari tadi lepas balik kelas aku buka la blog kejap...tiba-tiba mata aku gatal nak tengok shoutmix walaupun niat di hati nak buka kejap jep blog..mata aku terpacak kat satu chat yang dihantar oleh 'ak' yang berbunyi sebegini rupa  entri tuk cik ain link :)"..  dengan rasa gundah gulana aku bukak dia punya link..apalagi aku sangat tekejut tahap lipan bila tengok dia punya entri ..tajuk Entri nie kenapa perlu malu kawan-kawan tahu blog anda..tersentap sekejap membaca entri nie..mana tidaknya kerana entri nie ada kena mengena dengan entri aku yang terdahulu ..tajuk entri aku  saya malu nak gitau kawan-kawan saya ada blog !!.."..macam tak percaya jep..hehe..

thank yep kepada Encik Azizan untuk entri tu..ain sangat-sangat hargai..


         kenapa aku malu dulu...??sebab aku takut orang perli dan ejek aku..hmmm..aku pun tak pasti kenapa aku nak rasa malu pulak...mungkin sebab aku hanya blogger yang cibai-cibai dan banyak menulis pasal personal life..
         selepas aku post entri nie ramai  blogger yang bagi advise kat aku supaya tak perlu malu..sepatutnya aku kena bangga dengan diri sendiri...
sekarang baru aku sedar..kenapa perlu malu kan..??aku bukannya wat salah pun..sekadar ingin bercerita dan berkongsi apa yang aku rasa dan apa yang aku lalui sepanjang hari..kalau ada yang tak suka takpe laa..yang pentingnya aku menulis dengan hati yang ikhlas...jutaan terima kasih kepada rakan-rakan blogger yang nasihatkan aku...ain dah tak malu dah tau..hehe

        banyak lagi yang perlu aku perbaiki dalam berblogging nie..aku masih baru dalam bidang nie..banyak yang aku tak tahu..ade juga teman blogger yang sudi ajar aku seperti Encik Bujang Susah dan ramai lagi..thanks yep..
hmmm..selepas nie aku rasa kena tukar gaya tulisan aku lah...cam kebudak-budakan jep...hehe



22 comments:

JUNKO-EL-HIDA said...

Baguslah kalau awak dah x rasa malu..Takde pa yang nak dimalukan..Sepatutnya awk bangga dengan apa yang awk ada..Jika diaorg ada kata apa-apa abaikan saja..Kit a tak boleh nak puaskan hati semua pihak..Selagi benda tue baik,kita teruskan..Say akan sokong zero to infinity dari belakang..So keep it the spirit sist!

krole said...

wak ptot bangga menjadi blogger yeahh!!!

azizan4444 said...

sudah dkira bagus ni.hehe..blog personal pun boleh maju klu kena cara.yang penting gaya penyampaian dan penulisan kita untuk menarik pembaca.

lps ni kawan2 tu plk yg ikut buat blog lps bace entri ni.hehe

myma said...

wah nampak gaya nya awk makin matang. bangge sy jd kwn awk :D

ain revival said...

@JUNKO-EL-HIDA ::
betoi2..selagi perkara tu baik dan tak menyusahkan orang lain..kite kena teruskan..thanks yep~

ain revival said...

@krole ::
yup! ain bangga jadi menjadi blogger!!

ain revival said...

@azizan4444 ::
thanks..insyaallah..sentiasa meningkatkan kualiti blog nie..hehe

ain revival said...

@myma ::
tq mima..
bangga housemate aku da ada blog..

yusenze said...

Bila sifu da review blog nih mmg betol la apa yang dia nasihat tu..

Blog untuk tontonan umum.. bahan di dlm blog adalah untuk dikongsi bersama.. jangan malu, jgn segan.. hahha..

ain revival said...

@yusenze ::
hehe btol~
tq bagi pendapat~

Along Usop said...

hahah.. same2 la kite rancakkan dunia blog.. =P

yuyiabuzu said...

wahh......like dis..thumbs up!!!

ain revival said...

@Along Usop ::
hehe..jom jom !!

ain revival said...

@yuyiabuzu :: thanks zuri..
mu bile ag?hehe

padlie said...

salam kenal dan selamat menyambut maulidur Rasul...

KAwan saya tak tau jugak saya ada blog.. Saya bagitau, diorang buat tak tahu.. sedeyy

ain revival said...

@padlie ::
selamt menyambut maulidur rasul..

hehe..tape..bagitau kawan2 yang laen plak~

AIMAN said...

nak malu apanya.. ok je jadi blogger.. isi masa lapang
=)

ain revival said...

@AIMAN::
hehe..betoi2..
xyh malu la kn~

mysara said...

ish jgn la malu2...:)
kne la berbangga wlupn byk g yg perlu kte blajar...hehe...:)

ain revival said...

@mysara ::
hehe ..thanks yer..
tak malu-malu lagi..

padin said...

ahah, betul juga apa yang di katakan azizan kadir tu, buat apa nak malu keh3, mungkin suatu hari kawan yg dok perli tu mintak tolong ajar buatkan blog dia hehee

ain revival said...

@padin ::
hehe~thanks yer..tu la pasal..t tengok laa nanti hehhe