Tuesday, February 22, 2011

lelaki MACHO...oh lelaki MACHO...

assalamualakum.......
hari nie aku nak berbicara tentang lelaki..lelaki MACHO dalam konteks aku sendiri..betulkah lelaki MACHO sangat EGO?? POYO pn ada gak...jalan mesti tengok atas..tak pandang bawah langsung..kerek ah mamat nie..tahulah hensem..takyah la sombong sangat...tapi tak semua lelaki MACHO macam tuh..ada jer yang low profile...kui3..

lelaki MACHO bila...

pakai spek mata..siyes! aku suka lelaki yang paka spek mata..yang tak hensem pun leyh jadik hensem bila pakai spek mata...mungkin dapat menutup diorang punya ketidakhenseman..hehe..gurau-gurau ajer...tapi memang COOL laki yang pakai spek nie..


pakai baju melayu...mereka sangat MACHO bila pakai baju melayu..yang tahap Gengster pun bila pakai baju melayu dah tak nampak dah gengsternya...orang lelaki pakai baju melayu mesti akan nampak macho dan comey yang tahap infinty..hari jumaat adalah hari yang paling bahagia dalam hidup aku sebab leyh skodeng lelaki yang pakai baju melayu..haha..gatalllllllllll!
macho kan~
suka senyum...semua tahu kan senyum itu satu sedekah..bila lelaki senyum ikhlas kemachoan mereka akan terserlah..hahaha~tapi senyum ikut masa laa..dup sorang-sorang nak senyum nanti orang ingat mereng pulak kan..huhu
comel nyerrr...
actually semua tu tak penting..kalau lelaki tu mempunya hati yang baik serta ikhlas itu lebih macho sebenarnya...semua ni adalah pandangan aku..korang pulak bagaimana??

lelaki oh! lelaki.......

26 comments:

kau kesah ke?? said...

kalo camni hari-hari i pakai spek mata, baju melayu pastu senyum je. boleh kan.

ain revival said...

@kau kesah ke??
boleh ajer..
mesti hari-hari i xleyh tido nih~
hehe

iwan_dextrous said...

jgn pndg dri segi paras rupa je...law luar cntik ati busuk pun buat ap..hihihihi

Cekodok said...

i heran la.. apasal gambar i takde.. i pun macho tauu.. auuww

ain revival said...

@iwan_dextrous ::
hehe..
bijak ah..
mmg btol semua y saudara katekan itu~

ain revival said...

@Cekodok ::
memang nak letak pun..
tapi bila i stalk u pnya blog tengok gambar cekodok jep....
sedih rase hati..hehe~

Muhd Aizie said...

aku tak suka pakai spek mata, tak suka pakai baju melayu . adakah aku tidak hensemmm ?

ain revival said...

@Muhd Aizie ::
tu dari pndangan aku jep..hehe
depend pade org la kan..
myb kamu hensen dgn cara kamu sendirik,,hhe

aleen aiden said...

lelaki macho dgn laki hemsem same x?alin salu dgr org ckp salu klo laki 2 hensem,awek die mesti xlawa.sejauh mane kebenarannya,xdiketahui.keh3

ain revival said...

@aleen aiden ::
ntah laa~laen kot..kalau lelaki macho mybe dr segi kekemasan dy kot..maybe laa..ain pn xbrape pasti...
btoi3..sekarang banyak jer lelaki hensem awex x brape lawa dan begitu lah sebaliknya~

Cik Yana said...

nasib baik tak de gambar Edward Cullen dengan abang Tomok. Kalau tak, cik Yana bakar belog ni. hahaha~

ain revival said...

@Cik Yana ::
hehe~Alhamdulillah..terselamat blog nie...
kalau terbakar ugak..harap2 dpt insurans lepas nie~hehe

Wan Hafisah Collection's said...

Lelaki macho bila pakai baju melayu. bila laki akak pki baju melayu satu set siap dgn seluar(susah, setahun sekali)samping jangan harap. tu pun nmpk hensem sgt weh!!

azizan4444 said...

part senyum tu menarik.nak2 yg ada lesung pipit.hehe

klu lelaki hensem dlm belaju melayu.perempuan pula cun dlm baju kurung..hehe

adan said...

lelaki mmg macho bila pakai spek kan.. nampak baik je bila pakai baju melayu dan sedap mata memandang bila tersenyum..

syairahmohdanuar said...

lelaki pakai spec mmg cool hbs.hoho :D

ain revival said...

@Wan Hafisah Collection's ::
hehe..betoi tuh akak..setuju sgt2..
hensem kak...nampak laki pakai bju melayu hari jumaat jep...
hehe..
naseb baik umah dkt masjid..leyh skodeng..hehe

ain revival said...

@Azizan4444 ::
sweet sesangat..ade lesung pipit ke??

mmg lelaki akan cakap macam tu..nampak sopan kan...

ain revival said...

@adan ::
wahhh..adan mcam tu ke??
hehe..
macho macho macho...tp hati kena baik ugak kan~hehe

ain revival said...

@syairahmohdanuar ::
dat rite..
COOL kan..wahhhhh...
hehe

amier azrul alias said...

ooo mcm tuu...


lalalala~ ;p

ain revival said...

@amier azrul alias ::
macam tu lahh~
nk mcam mane lagi...

lalala~

mirmo said...

sesape yg minat kat cik ain nie, kene laa pakai spek mata, baju melayu n seluar jean ms gi pikat dye tue... huhuhu....

ain revival said...

@mirmo ::
mirmo sgt2 memahami..hehe

LUTFI SYAFIQ said...

err, tak suka jln tgk bawah. tak suka pakai baju melayu. tak suka senyum! hehehe

ain revival said...

@lutfi syafiq ::

kenapa kenapa ??
hahaha...

tape , depends kp individu itu sndiri..y pentingnya hati kene baek..:)