Saturday, June 18, 2011

The Little Mermaid

assalamualaikum...

Fuhhhhh. Baru hari ni sempat menjenguk blog. Hujung minggu penuh dengan aktiviti di luar jangkaan.

Pernah baca buku cerita The Little Mermaid tak? Mesti pernah dengar cerita dongeng ni masa kecik-kecik dulu.  Cerita pasal Puteri Duyung yang jatuh cinta dengan Putera Raja yang handsome.

Untuk pengetahuan korang masa aku kecik-kecik dulu aku paling tak suka cerita  THE LITTLE MERMAID dalam bebanyak bedtime story.




Ending cerita ni sedih laa...


Sebab inilah aku paling tak suka cerita ni compare dengan cerita dongeng yang lain. Sedih giler masa aku baca buku cerita ni zaman bebudak dulu. Aku nangis kot. Kenapalah ending cerita ni macam ni. Tak sama dengan cerita Cindrelella, Snow White ataupun Sleeping beauty.

Putera Raja ni jahat betul. Kawen dengan orang lain. Sebab taknak Putera Raja mati Puteri Duyung sanggup melenyapkan dirinya buat selama-lamanya T.T. Selepas hari tu memang aku dah tak sentuh dah buku cerita The Little Mermaid yang aku beli.

Tapi sekarang aku dah besar. Aku dah tak fikir macam tu dah. Sepatutnya aku kena berbangga dengan Puteri Duyung ni sebab dia sanggup korbankan dirinya sendiri demi kebahagiaan orang yang dicintainya. Tak semua apa yang kita nak kita akan dapat. Tapi apabila melihat orang yang kita sayang tu gembira dan bahagia itu lebih bermakna kan.......


Sebab tu lah aku rela lepaskan Seth Tan kawen dengan Nora elena dulu. Sebab aku nak dia bahagia. Bukan macam Yvonne. Jahat !

p/s : terharu bila yuyu zulaikha datang komen blog aku yang tak seberapa ni.


29 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

hahahaha.. mengada betul ain ni ^^ datang komen pun tak sudi :P

cute entry ni~

Far8 budak baik said...

hahaha..pehhh aku bace
ayat kau pun boleh nangis..
berfeeling sgt..agaga...
alala..cerita je pun =p
tapi yelahh..nk gak jumpe
puteri duyung gitu..huh

Fyqa said...

cehh amek feel gila2 baca tuh. smpai nk nages. ngehngeh

Lieyda said...

mmg ah.agak touching.wooo~ wooo~

Zetchi Henry said...

singgah sini
teringat zaman dulu2
baca cerita dongeng.
tapi prefer cerita dongeng melayu lah
hehhe

ain revival said...

@yuyu ::

hehhe..mane ada tak sudi lah..besar tapak tangan nyiru ain tadahkan..

*betul ke x idiom nie*

ain revival said...

@far8 ::

haha...feel la sgt ko nie..tp tu zman kecik2 la..mmg la ak ngis..skrg xdeny aku nk nges bgai!

ain revival said...

@fyqa ::

hahha..dulu x suka cerita y ending2 sedih2..xleyh trima knyataan!

ain revival said...

@lieyda ::

hahha..ade jgk y sejiwa..

:)

ain revival said...

@zetchi ::

ko mmg lelaki Melayu y terakhir..tp ak xsuka cite bwg putih bwg merah y filem htam putih2 tu..sebab bwg merah p hempap kapak dekat laki dy..adess

ABU said...

kemain lagi feeling feeling ikan duyung keh keh..

Raja Ellysya said...

ne mesti ng penoh emosi ne,smpi nanes2 neeee..huhu

Rtp Farra Arisha said...

slalu dgr cerita the little mermaid :))

ain revival said...

@abu :

tu zaman kecik2 laa..mmg nak feeling habes~

ain revival said...

@raja ell ::

hehe..emo y x stable :)

ain revival said...

@RTP farra :

kalau bleyh mmg dulu xnk dgr pn cter nie..

Encik Luncai said...

peminat citer nora elena rupanya..sy sempat tgk last episod je..hehe

Abu Huzaifah said...

huhu... takat feeling die ye..huhu..

Arpiiz said...

wah, memang semangat betul ye baca buku tu, smapai boleh nangis2.. kita baca tanpa perasaan je..hehe

muhamad hanif said...

orang jiwang memang mcm tu...HAHAHAH

kiera'sakura said...

kan... ble kita sayangkn seseorang tue.. lepaskn die kalau tue yg terbaik tuk die.. =)

Raji and Yeen said...

erk ak xigt pun ending mermaid tu xD

ain revival said...

@abu :

haha..mane ade laa..dulu2 jep..

ain revival said...

@encik luncai ::

tgoklah ending dy..best..:)

ain revival said...

@arpiiz ::

hahah..zaman budak2 ag..

ain revival said...

@hanif :

aku x jiwang laaa!!!!

ain revival said...

@kiera' sakura ::

hehe.betul2..berkorban utk kebahagian orang lain kadang2 kite kena lakukan juga~

ain revival said...

@raji and yeen ::

mesti ko ni reji kan.. tanya yeen mesti dy taw..:)

ain revival said...

@raji and yeen ::

mesti ko ni reji kan.. tanya yeen mesti dy taw..:)