Thursday, June 23, 2011

perkara tak dijangka

assalamualaikum...

Kadang-kadang ada perkara dalam hidup kita yang berlaku dengan tiba-tiba tanpa kita ketahuinya. Perkara yang datang tanpa diundang kadang-kadang sangat menyusahkan kita. 

Haha. Salah satu perkara yang berlaku tanpa dijangka dalam hidup aku ialah bila tekan flush dalam toilet dan perkara sebegini akan berlaku..

Air flush yang melimpah ruah memang tak sangka lah kan. Tak pasal-pasal kain or selua basah.


Selepas kejadian itu, apabila siap menunaikan hajat aku akan tekan flush dah lari keluar dengan kadar yang laju. So, selamat lah. Haha. Kantoi sudah.

Memang kita tak dapat nak elak certain perkara yang berlaku. Tetapi apabila kita dah tahu apa yang akan bakal berlaku dan ianya membawa kepada keburukan kita haruslah membuat tindakan untuk mengelakkan perkara tersebut berterusan menyusahkan kita.

p/s : tandas kat office aku la selalu macam tu. So, memang semua orang akan buat macam aku rasanya. Tapi wat diam jep. Harapnya diperbaiki lah secepat mungkin.

23 comments:

apik pehe said...

eeeeee...
lepas flush tu..mesti najis berteraburan atas lantai kan..eeeeeee

Anum said...

banyak perkara yang tak dijangka berlaku kan

Mr.Oren said...

uit...mana seluar dia?

muhamad hanif said...

kahkahkah !..

nasibla aku tak satu office dgn kau..

kalau tak bole jadi bahan ni..

lella lala walaa said...

hahaha .. lwak laa .. nsib sempat lari .. tp sebelum tau 2, cmne ekk ? hehee

Raji and Yeen said...

woahhhh bgus tu melatih speed kesediaan kte kan?
lama2 buat mmg boleh jdi laju tu
hak2

Arpiiz said...

err, tak pernah pulak jumpa tandas macam tu..

tieykah said...

tandas kat opis aku pon cmtu.air menitik2 kuar dri tangki flush uh.menyampah nyah~~

*cik madu* said...

ish ish ish.. toilet opis kite ke, opis sebelah.. eh, tertanya pulak :p

Cik Bidadari said...

heeeeeee salam kenal... teringat kita 2st tie gi KLCC...tandasnya yang pelik dulu... heehehehehe... tobat tanak masuk tandas tu dah pastu...

ABU said...

eeeee air najis.hahaha...

amir aizat said...

hahah sabor je lar eh,

Abu Huzaifah said...

haha... air tkpe.. jgn seketul t*hi kuar dlm 2 sudah... hikhik

Azhafizah said...

woahahaa..kantoi sudah..ni kalau ain dok dalam toilet..fiza simbah air dari atas..sangka tak?hihii..gurau je XD

Lieyda said...

eeee kotor hahaha

d_LA said...

haha..ape ngeri benor toilet opis ain tu??kene cari doktor tandas tu..

lilypelangi said...

eeeeeeeeeeeeeeeei!

najis . hoho . nasib baek awk smpat lari . hee

SheyPull said...

pernah juga terkene...:)



JOM singgah blog saya nak...air nie halal ke x?..dah ter minum nie...

chemay said...

eee..
geliiii.
mesti bila keluar dari toilet.
orang pandang pelik sebab kain basah
hehe
:P

hana sudradjat said...

kesian kamu...

adan said...

wow... okay.. sekali dah kena kita mesti lebih berhati-hati kan.. buat la aduan sal toilet tu..

aleen aiden said...

hee.tandas je pon kdang2 da bley buat spoil hari anda.btul!hu3

kiera'sakura said...

ske morah of the story die..

kalau dah perkara buruk tue nak berlaku,, elakanlah dari mendekatinye..