Saturday, June 4, 2011

aku adikmu dan kau abang


aku adalah anak bongsu dalam keluarga aku. Atas aku ada 4 orang abang. Sebenarnya ianya sangat best menjadi adik. Banyak sangat kebaikannya tapi jika nak di listkan memang takkan habis. tapi kadangkala ianya annoying bila adik selalunya kena mengalah dan kena buli dalam beberapa hal seperti :

1) terpaksa mengalah bila abang nak main POKER ataupun game online menggunakan laptop anda. katanya kejap jep. tapi sampai 4 pagi menyebabkan anda tak dapat menulis entry untuk blog anda.

2) tidak boleh menentukan channel TV. Selalunya terpaksa mengikut channel TV kegemaran abang anda seperti menonton cerita Ombak. Kalau tak diikut kemahuan pastilah anda punya dahi akan benjol seketika.

3) dia dan kawannya plan untuk tengok bola final KELANTAN vs TERENGGANU 11hb ni bertempat di Bukit Jalil. tapi bila anda meminta untuk mengikuti dia tidak mengizinkan. katanya nanti akan menyusahkan dan takut apa-apa akan berlaku. Padahal abes tengok bola nak singgah pergi GENTING.

4) bila tetiba abang mengambil bantal dan memukul anda bertubi-tubi seperti orang gila tanpa alasan yang munasabah. biarpun tak sakit tapi berkali-kali mahu terseliuh jugak anda punya tengkuk. tapi nak melawan kembali seperti semut melawan seekor gajah. takda hasilnya.

5) bila abang anda memberitahu ibu anda yang anda meminum air dalam jug dan tidak menggunakan cawan seperti yang sepatutnya. tak pasal-pasal anda kena bebel. padahal dia pun buat perkara yang sebegitu juga.

6) apabila dia mengomen kata laptop anda slow dan lembab macam anda tetapi masih menggunakan laptop tersebut daripada petang sampai pagi main game.

7) bersungut yang masakan dan air anda tak sedap tapi mampu habiskan semua dan siap tambah lagi.

8) apabila dia membebel selama hampir sejam dalam kereta kerana terpaksa bangun pagi-pagi buta semata-mata untuk amik anda yang baru pulang dari Shah Alam di stesen bas.

9) bila anda menyuruhnya membeli topup 10 hengget tapi  sebulan lepas tu baru dia masukkan. itupun setelah anda merayu-rayu bagai.

10) bila abang anda menutup lampu bilik air ketika anda mandi menjadikan suasana gelap gelita. dan anda terpaksa menjerit sehingga ada orang 'on' kan suis lampu.

aku rasa banyak lagi. Tapi nie jep yang dapat difikirkan setakat ni. mengharapkan abang-abang aku tak baca post nie. tak pasal-pasal ada bintang keliling kepala aku nanti. hahhaa

actually aku tak berapa kisah pun dengan semua nie sebab kalau takde mereka yang bergelar abang tak bermaknalah hidup aku sebagai adik. walaupun kadang-kadang korang nie agak annoying tapi aku pun banyak jugak buat hal kan. tapi yang pentingnya air dicincang takkan putus. lagi satu aku dah lali dah dengan ayat "AKUKAN ABANG ! "

p/s : internet siyess gedik dan slow. so, tak boleh reply komen dan jenguk blog korang. tapi takpe esok da start laju dah :)

28 comments:

fyqa said...

huhu.. tpi comey ape

;)

nawal addina said...

best nye ade abg :)

keroro said...

haha tp abg sy slalu kena buli ngn sy bkn sy yg kena buli..:P

Raji and Yeen said...

hahaha kesian2
slalu ak yg membuli abg ak =.="

Syazwani Mazlan said...

wahh..ade abg ke?? best tak? best tak? hehe.. a'ah wani pun jarang jenguk tuan belog ni..ade header baru dah...hehe

Faez Rusni said...

best kan ade banyak abang??

aku plak ade 3 bradik ckup je..

HaNa Hani said...

haha..besela..
name pown abag kan
xmembuli adek tuh xsah aiih
^_^

Syafiq Rosli said...

haha..sian ko ye..bese abg harus diutamakan..

Aqilah Nur said...

aku kakak, dan kau adik. tp malangnya, aku yang salu kena buli. T_T

isabelle said...

sib baek ada sorg je abg. the one and only.
so busuk2 pun, abg sendiri jugak la kan

aLieF si Muncung ManiS said...

yang tutup lampu bilik air tu selalu aku buat kat adik aku..hehehehhe...

ain revival said...

@fyqa ::

KADANG2 JEP RASA COMEL..TP BYK Y X COMEL :)

ain revival said...

@nawal addina :

hehe...best!

ain revival said...

@keroro :

untungla...kdg2 jep dpt buli dyeorg~

ain revival said...

@raji and yeen ::

hahah..ko mmg kaki buli kn? no wonda laa..huhu

ain revival said...

@syazwani mazlan :

4 orang lagik! haha..best laa walau kdg2 mereka suka kacau..

aah..header baru..thanks perasan!

ain revival said...

@faez rusni :

best lah walaupun kena buli..kekke

ain revival said...

@hana hani :

untunglaa jadi abang kan..tapi kdg2 dyprg pn kena jgak!

ain revival said...

@syafiq rosli :

eleh..mesti ko ckp gitu sbb KO kan ABANG..haha

ain revival said...

@aqilah nur :

hahha..tu kena belajar dengan para abang2~

ain revival said...

@madam is ::

aah..camne hapak pun mmg kena akui itulah my bro..haha

ain revival said...

@alief si MM ::

aku da agak dah!
semua abang sama jer kot..kaki buli..

hahaha

amir aizat said...

biasaqlah, akukan abg,haha

Mohd Yusuf said...

keroro: bagusnya abg awk kena buli dgn awk...

Anonymous said...

aha...ain...abg kite pn cam2 jgak...=p
bandar brung gagak..=)

ain revival said...

@amir aizat :
x suka dow ayat tuh..hahah

ain revival said...

@mohd yusof : erk! abg keroro ker?

ain revival said...

@miss anom aka wani :

haha.igtkan wani yang buli abg wani..kui~