Monday, May 30, 2011

sebab berkawan dengan lelaki itu best...

assalamualaikum....



asenya semua antara kita ada kawan lelaki kan..tak kisah laa ramai atau sikit..aku kalau dibilang agak ramai juga kawan lelaki..hanya kawan sahaja takde yang spesel pun..sebenarnya berkawan dengan bebudak lelaki nie banyak faedahnya taw...

kegunaan-kegunaan kawan lelaki   sebab bestnya berkawan dengan bebudak lelaki :

1) bila motor atau kereta pancit kite boleh mintak diaorang tolong..call jep..dyeorang PASTI akan datang dengan segera..takdenya dia akan cakap "ko tunggu la situ, mintak tolong oang yang lalu lalang..aku malas laa nak p"

2) bila korang nak pergi uptown dyeorang boleh jadi peneman..biasalah kan..uptown bukak memalam.. kalau pompuan jep pergi tengah-tengah malam boleh mendatangkan bahaya...so, leyh ajak kawan lelaki jadi peneman..

3) kalau tong gas rumah korang dah kehabisan gas dan perlu membelinya di kedai..korang boleh laa suruh kawan lelaki ..takkan laa korang larat nak angkat tong gas yang berat tuh..memang tak terangkatlah kan..nak2 korang dup umah tingkat 5..takde lift pulak tuh..naya kalau kudrat seorang perempuan angkat barang semua tuh...

4) kawan lelaki boleh teman korang tengok bola..menjadi lumrah para lelaki gila bola...so, takyah risau kalau korang nak tengok bola tapi kawan pompuan korang tak berminat..sebab dyeorang sah-sah akan tengok bola tu..cakap jep korang nak join..pasti HAVOC gilakk..

5) kawan lelaki leyh protect korang...contohnya bila korang dup atas motor..time tuh lampu merah..tibe-tiba ada sekumpulan lelaki yang tak dikenali kacau..member korang ada kat sebelah moto korang terus sound orang yang kacau korang tuh..gempak tak..mesti bangga kalau ada kawan-kawan yang boleh protect korang time kesusahan...

6) kawan lelaki boleh bodek lecturer pompuan nak minta hint untuk test or exam ....kalau lelaki mintak selalunya lecturer pompuan lembut hati sikit...

7) kawan lelaki boleh tolong angkat mesin basuh yang korang beli sampai tingkat 4 umah korang..walaupun terjatuh kat tangga masa angkat mesin basuh tu tetap gagahkan jua sampai dalam rumah..

8) kawan lelaki bila buat lawak memang akan menjadi..mesti akan pecah perut ketawa..sekurang-kurangnya dapat menghilangkan stress jap...

9) kawan lelaki selalunya makan tak kisah sangat...duit pun tak kisah sangat..mintak belanja sekali sekala mesti ON punya...


10) boleh meminjamkan helmet dikala korang tertinnggal helmet semasa amik kawan korang yang baru balik daripada kampung...:)

11) boleh cop tempat kat kedai mamak or mane-mane kedai makan tatkala nak tengok maharaja lawak..yer laa..umah tade astro..pompuan bersiap lambat..so, u can count on them to reserve the sit..

12) walaupun kawan lelaki korang nampak macam selenge mahupun gengster..tapi sebenarnya dieorang caring sebenarnya...kalau ada masalah sebenarnya diaorang boleh menjadi pendengar yang setia dan kadang-kadang boleh menyelesaikan masalah kita jugak...

p/s : thanks kepada kawan-kawan aku kat UiTM..kalau korang baca entry nie mesti akan terasa sebab no 1-12 nie perkara yang korang buat kat aku..thanks beb atas semua pertolongan kalian!!
p/s/s : tak salah rasenya berkawan dengan lelaki..asal kita tahu batasan dan menjaga maruah kita...
p/s/s : aku bukan amik kesempatan..tapi kita berkawan kena saling tolong menolong kan...



14 comments:

aryl said...

sokong cik ain =)

intan said...

wahahaha..camne plak ngan gwa??hah??

Asha Shalina said...

kwn dengan lelaki x byk songeh..dorang sempoi..haha..and betullah..dorang boleh jd pendengar yg baik especially kalau masalah tu melibatkan lelaki gak..sbb dorang lebih paham lelaki

kiera'sakura said...

dri blog KSP... suka kawan ngn laki sbb diorang x emo.. =)

Anonymous said...

aku termasuk jgak ke ain???
mohd norikhsan mohd ishak...

cik azeya said...

tak dinafikan kawan dengan lelaki memang seronok sangat. tp jangan sampai terjatuh hati. heheh.

dan. jage diri tau. dia tetap seorang lelaki. lelaki itu banyak muslihatnya.

:)

ain revival said...

@aryl :
thanks aryl..hehe

ain revival said...

@intan :

lu da out dari tajuk nie..hehe

ain revival said...

@asha shalina :

heheh.betol2..kadang2 pendapat dyeorang bernas gak..:)

ain revival said...

@kiera' sakura :

tahanks jenguk sini..

gurau jer ape2..mmg ssh nak tacing~

ain revival said...

@anonymous aka ikhsan :

laaa..ko nak jugak ker..hehe
tentulah ade weyh..kite kan kawan..bukak sem blnja ak kepsi ek~

ain revival said...

@cik azeya :

hehe..xdelah..sayang la nak jadi kawan rapat sbg boypren t jd len...

tu y pnting..so, pndai2 lah cari kawan...

tatatititutu said...

oh...bagus jugak ek..haa tapi kan..cemane ek nak bekawan ngan laki ni..mcm kurang reti siket..malu pon ade..hukhuk..
rase mcm laki xbermunat je nak kawan ngn sy..xreti nak mulekan..dr kecik mmg dok kawan ngn pompuan je..xde pon kawan laki..nak ckp laki pon susah...kalau ade sbb betul2 br ckp..segan kot sbnarnye..hukhukhuk

ain revival said...

tatatititu.

huhu.biasalah pompuan ade sifat malu. tu tak d nafikan. ain baek ng kawan2 lelaki yang sekelas jep. budak2 lelaki laen takdenya nak tegur. tu pun masa sem 1 x berape nak cakap pun ng dyeorang. still malu2. masuk part 2 baru kiteorang rapat. ain naseb baek jep sebab dari sekolah hingga U semua budak lelaki y sekelas memang gila-gila. kite x tegur dy, dy y tegur kite dulu :)