Sunday, May 29, 2011

DINNER....?? memeningkan kepala wanita...?

assalamualaikum....

tetiba jer aku nak cerita pasal dinner hari nie..awat eh...actually pagi tadi tiba-tiba member aku mesej tanya pasal dinner..dia suruh aku kasik idea untuk pakai baju apa time dinner tempat kerja dia nanti..bajet aku nie perunding imej ke hape..adess..tapi aku kasik tips la sikit setakat mana yang aku tahu..kalau lebih-lebih nanti bagi ajaran sesat pulak...

tak diakui dinner or function memang memeningkan kepala lebih-lebih lagi golongan perempuan...dan aku salah sorang daripada golongan tersebut..pantang ada dinner mesti dup pening kepala nak pakai apa, kasut apa, baju apa, kaler apa...

lebih hangen lagi bila dinner akhir sem...dah laa akhir-akhir..memang duet dah paras merbahaya..nak tak nak kol mak mintak duet..alasan 'nak beli baju wat gi dinner la mak'..ohh..siyess tebal muka...nak wat camne dah bajet tade kan...

tambah pening kepala kalau tema dinner pelik-pelik yang menyusahkan diri untuk cari baju...mau pecah kepala fikir..siap cari kat internet lagi cari baju apa yang sesuai..lagi gilang gemilang bila siap bermesyuarat dengan classmate or housemate nak pakai baju apa...

kalau dinner last minit lagilaa..pakai jer baju yang mane ada..maen match jep..pergi dinner tengok semua orang pakai baju mengalahkan selebriti dan kite selekeh gilakkk...tahan jer laaa sampai majlis abes..huhu

hmmm..lumrah wanita nak cantik kan..mesti nak yang terbaek kan..aku tak tahulah korang pening ke tak pasal pakaian nak pergi dinner nie..tapi aku NUR AIN NORDIN mmg sentiasa pening setiapkali dinner..adesss!!!

nie ade beberapa gmbar aku dinner..layan jer !

dinner sem 4- 'selebrity santai'


dinner sem 2- 'mismatch'

missmatch @ disaster dinner
dinner sem 3- 'monochrome'
monochrome night
tema disaster dinner or mismatch - kiteorang kena pakai apa-apa baju asalkan baju yang dipakai tu nampak macam 'disaster' or tidak sepadan atau tidak matching...siyesly aku sangat pening nk pakai ape..
monochrome dinner - dari atas sampai bawah kene 1 kaler jep..kalau korang pilih putih seluruh pakaian korang kena warna putih..huhu..jenuh nak mencari..kui3
selebrity santai - aku pun tak taw selebrity camne..yang pntingnya memang aku tak perabih duet langsung..aku pakai yang mane ada.. siyessly aku takde idea sangat time tuh...so sad...:(

tapi aku tak kisah pun sebanyak mane aku selekeh yang pentingnya aku makan dan mengisi perut aku yang comel nie dengan semua makanan yang ada..apa brand pakai lawa-lawa tapi makan ciput jep..dah la bayar mahal-mahal kan...yang pentingnya MAKAN sampai KENYANG !!!!


11 comments:

Kyra said...

ha ha. memang pening. tapi kalau monochrome tuh senang lah sikit. hehe.

amir aizat said...

haha disaster dinner,mnakutkan jer dgr,ok lattew.heheh

k e y r i said...

paling cuka yg monochrome tu! mmg semart gilak weyh! :D

Syafiq Rosli said...

haha..xpenah lak aku dgr mismatch ni..first time kot..:)

~nsar~ said...

memang pun susah benor nya nak carik baju.. kan senang jadi lelaki.. majlis p la apa pun.. bju depa tetap yang tu jugak.. hurm..

ain revival said...

@kyra :

memang senang ..tapi kena perhabes duit byk la sikit sebab kena beli all of da stuff with same color..kalau x leyh pkai kasut or shawl y mane ade jep..hehe

ain revival said...

@amir aizat ::

hehe..agak laa..orang yang pakai baju pelik-pelik hari tu memang agak menakutkan..tapi tu yang best.leyh pakai ape jep baju dgn gaya yang pelik2~

ain revival said...

@keyri ::

i think so..huhu..nampak smart kan..nak2 kalau berkumpul dengan warne yang same..memang cool habes..!

macam puji diri sendiri la plak~

ain revival said...

@Syafiq Rosli :
untunglaa ko pernah dengar kali nie..hehe

actually sblom nie pn ak x penah dgr gak..:)

ain revival said...

@nsar ::

taw xpe..mmg pening gilakk...lagi=lagi bial orang dah ada baju semua tapi kita still terkial2 nak cari baju..huhu

isabelle said...

xyah beli2..pakai je mix n match mana yg ada