Tuesday, May 10, 2011

restoran terkenal seksyen 7, Shah Alam berhantu?

assalamualaikum...

mesti korang yang selalu lepak kat area seksyen 7 tertanya-tanya kan restoran tu kat mana....? kenapa tak pernah dengar pun benda nie..

aku dapat cerita nie melalui kawan aku..katanya ada seorang ustad makan kat restoran tettttttttttt kat seksen 7 tuh..beliau order la apa yang beliau nak makan...selepas order tu mata dia tertumpu ke arah periuk yang di dalam restoran tersebut....

alangkah terkejutnya beliau apabila terlihat satu lembaga yang menjijikkan berhampiran dengan periuk tersebut...muka lembaga itu sangat buruk lagi jijik...sukar untuk digambarkan.....( member aku cerita sampai situ jep)

mungkin bagi korang nie cerita yang takde apa-apa...tapi bagi aku yang hampir setiap hari lalu kat restoran tuh mesti akan meremang jugak laa...iyer laa..bagaimana kalau tiba-tiba  muncul lembaga tuh melayang kat atas kepala aku..mau aku pengsan kat situ...

aku pernah gak makan kat restoran tettttttttttttt tuh dan pendapat aku yang serba jahil dan banyak songeh tentang masakan nie taklah sedap sangat pun..tapi setiap hari memang penuh la orang yang datang makan kat situ...tak kira siang atau malam..baru-baru nie restoran tuh ada bukak satu cawangan baru..area yang sama jugak...dan dua2 restoran tuh masih dipenuhi orang ramai....

member aku cakap kemungkinan kedai tersebut mengamalkan pelaris..persoalannya sekarang apakah hukum menggunakan pelaris tersebut...??

dan aku terus check google...dan ini jawapan yang aku dapat...


Khurafat sekiranya mempercayai sesuatu itu boleh mendatangkan keuntungan atau kebaikan, seperti yang kita maklum dengan berusaha sahaja Allah SWT akan mengizinkan sesuatu itu dengan kehendakNya. Sekiranya kita mempercayai benda lain selain dari kuasa Allah SWT ditakuti ia boleh merosakkan aqidah kita sebagai umat Islam.
Adalah lebih baik sekiranya mengamalkan ayat-ayat Al-Quran dan dijadikan doa dalam kehidupan seharian. Ini kerana ayat-ayat Al-Quran telah jelas dan mencukupi kehebatannya tanpa perlu ditokok dengan sesuatu perkara atau benda lain untuk dijadikan simbol atau alat yang kononnya dapat memberi keuntungan.
 wallahua'lam.. ( diciplak dari website soaljawab.jais)

  
p/s : sejauh mana kebenaran cerita ini..?? Wallahualam....mungkin ada orang yang sengaja mengadakan cerita kerana iri hati dengan kemajuan restoran berkenaan...

p/s/s : kalau berniaga janganlah mencari jalan mudah...walaupun duit datang bertimbun tapi kalau tiada keberkatan tiada gunanya juga....


28 comments:

Asha Shalina said...

seksyen 7?? hah..mana2???

kim heeruul said...

betul ke nie?

tgk kat seksyen 7 tu banyak lampu pasang..

ain revival said...

@Asha Shalina ::
heheh..biarlah rahsia..nnt dpt kesahihan bleyh la bgtaw..:)

ain revival said...

@kim heerul ::
Wallahualam...

ape kena-mengena ng lampu terpasang lak..??adess~

Faten Rosli said...

yeke?.. nasib baek jrg2 mkn kt sk7.. tp cuak gak..hoho

berita sengsasi said...

kita bako!!

aDda said...

kt nasi lomak ***** ****** ke?...teetttt!...hehe

ain revival said...

@faten rosli :
haha..tak taw la kdai y kite mkn hari2 camne..huhu

ain revival said...

@berita gergasi ::
berani ke??

haha

ain revival said...

@aDda ::
tetttttttttttt...
xtaw xtaw...
tetttttttttt..

hahaha

Syazwani Mazlan said...

oit, bgtau la rstoren mana??mamak ke?? cpt2..

Syazwani Mazlan said...

oit, bgtau la rstoren mana??mamak ke?? cpt2..

Nurul Ashikin said...

herm.. terfikir2 juga restoran mana~ huhu~ ^^

aleen aiden said...

hahah,bab melayang tu ngeri ouh!

ain revival said...

@syazwani mazlan::
haaha..xleyh2 laa..
t kena saman....

ain revival said...

@nurul Asyikin :

hehe...sshhhhhh...

ain revival said...

@aleen aiden::

haha...tu menipu jer laaa....

ini aku? said...

okeh aku pun penah dengar. tapi tu lah kalau betol takmo pegi kalau tak betol sapakah manusia dengki itu..

Ain Atika Zailani said...

yelah....kite pon macam ada terdengar jugak...ish ish..nasib baik tak pernah pergi kedai tu...ada juga yang sixsense nampak lembaga tu jilat2 dan bertenggek kat atas lantai yg customer tu makan. huh.

ain revival said...

@ini aku ::

huhu..ak pun x taw kesahihan cite nie..skdar dgr org ckap jep...

ain revival said...

@ain atika zailani ::
xsangka dah ramai y tahu cite nie..lambat la kira ain nie..
tapi scary gler kot klau betol mcm tu..tak taw ape kite makan~

fadh leyanie said...

mgamalkan pelaris berdosa tu,brjawab la kat akhirat nanti

ain revival said...

@ini aku ::

haha..tu lah pasal...x taw sejauh mane kebenaran nya...

tp da rmai y crita pasal nie...

ain revival said...

@ain atika ::
hhehe...scary kan..lalu pn dah meremang..dasar penakut,,kui3

HaNa HoNeY said...

alamk..restoren ape neyh
xnak gtau yee...alo alo alo..xnak mkn la kat sek7 gitu...haha

ain revival said...

@hana honey ::
hehe..alaa..kalu btol2 kenak seksen 7 mesti taw onyer kdai apa..hehe

Anonymous said...

Klu kat sek 7, restoran yg ada bukak cawangan kat situ, 1 jek..

Anonymous said...

macam dekat hakim sec 7 je..tak pun barra..


kat barra ada org ckp ada lembaga menyerupai monyet kecing dalam makanan..ramai dah cerita..

ada ayat yg boleh kita tahu kedai makan tu ada pelari ke tak..tapi lupa..cara nya saya ingat baca ayat tu 7 kali..tiup kat kedai tu 7 kali..

effect nya ada rasa angin..korang buat dalam kereta laa jgn dpn kedai tu pula..nnt org kata gila..sebab ada org penah cuba..menjadi..tapi tak tahu laa sahih ke tak..

sekadar berkongsi..