Wednesday, May 4, 2011

main-main tak semestinya tak serius......

kena marah..ada orang cakap aku selalu memain dalam segala hal..tak pernah serius...selalu amik ringan dalam semua perkara...tak pernah tunjukkan yang aku amik berat dalam apa jua hal...terlampau kebudak-budakan..

ish2..sampai hati...

mungkin ape yang orang tengok tu betol..tapi dari segi fizikal sahaja..dari segi ekspresi muka aku maybe boleh korang nak aspect semua tu...mungkin aku selalu bergelak ketawa bagai nak rak..tapi tak semestinya aku memain dalam semua hal...mungkin aku selalu dup njoy dan nampak bahagia sentiasa tapi tak semestinya tak ada duka dalam hati aku..

this is my way..

tak semestnya aku tak menunjukkan minat kepada sesuatu bermakna aku tak minat benda tuh..

tak semestinya aku tak layan orang tuh bermakna aku tak suka orang tuh....

tak semestinya aku pejam mata bermakna aku tengah tido...

tak semestinya aku cakap aku benci ko bermakna aku tak suka ko...

tak semestinya aku kata aku tak suka studi bermakna aku malas studi...

bla bla bla bla.........

maaf..ak serius dalam segala hal yang perlu aku serius....kenapa perlu nak tunjukkan yang aku  ambil berat dalam sesuatu perkara ..cukuplah sekadar aku dapat menyelesaikan perkara tersebut...


soal hati dan perasaan jangan tanya aku..hahaha..aku tak retiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!! sebab tu aku nampak macam main-main.... aku tak retiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!! tak payah dup hina aku ..sebab aku memang tak retiiiiiiiii!!!!! tak payah nak terasa ke apa...!!! aku tak retiiiiiiiiiiiiiiii..!!! cukuplah sekadar kita memahami hati budi masing masing..berteman tapi mesra...dan seterusnya jangan nak aspect lebih-lebih ...aku hanya insan biasa......biar masa dan takdir yang menentukan.....:)

apa yang aku nak tegaskan di sini adalah aku nampak MEMAIN bukan bermakna aku tak SERIUS...aku serius ni weyh!!! 


tak kira sape-sape pun..jangan la judge before korang kenal mereka...tak semestinya cover buku tu lawa tak bermakna isinya mengandungi perkara-perkara yang berfaedah...ingat..kenali hati budi dahulu sebelum korang dup mengomen bukan-bukan...terima kasih...

p/s :: aku akan nampak serius time aku lapar jep...:)



10 comments:

Azri Fathurrahman said...

serius , memang serius tu . -.-

kim heeruul said...

maybe orang len xleh paham..
hanya diri kita je yang knal siapa kita..betul x..^^

acan ketot said...

lantak apew owg kate..
kite diri kite..
yg x pham 2..suda..

isabelle said...

ada benda yg kita x reti tapi masih boleh dipelajari

aleen aiden said...

alin slalu kene mcm tu.dsebabkan alin slalu gelak2 mcm xde hal xde prob org slalu ingt alin take things 4 granted dlm hidup nih.haish

ain revival said...

@Azri Fathurrahman :: haha..
pemerlian y bkesan..:)

ain revival said...

@ kim heeruul ::
thanks yep...
btol2..hnya kite jep y 100% ley paham diri kie...

cadbrry..:)

ain revival said...

@aczn ketot ::
hehhe..statement terbek!!
pedulik ape org kate.
buat ape kite suka..

*as long x wat bnda jahat *

ain revival said...

@issabela ::
hehhe..madam tolong ajar nanti...
sem dopan eh nanti..
t wat date kt umah madam..hoho~

ain revival said...

@aleen aiden ::
hehe..hidup nie mmg mcam nie..
takpe laa..kite go on jer laa kalau bnda yang kita buat tuh betol..
n x susahkan sape2~