Friday, May 13, 2011

praktikal...? harus make up ke ..?

asalamualaikum...


aku bakal menjalani latihan industri aka paktikal...sejuk seluruh badan..aku tak pernah bekerja...eh eh..pernah laa..kerja 2 minggu jep..kat KFC...tapi aku blah lepas tu...tak tahan..letih siot..owh manjanya.!!! tapi biarlah..at least aku ada pengalaman jgak kan..hahaha..gaji pun dapat walaupun tak banyak..time kasih KFC PUCHONG...


esok aku dah start praktikal kat KB....menakutkan dan agak cuak di situ..semoga esok dan hari seterusnya berjalan dengan lancar...amin..


yang bermain kat fikiran aku nie harus make up ke muka time praktikal nie?? lupa lak nak tanya time meeting hari tu.harus ke? perlukah? pentingkah..?? aku nie dah la failed bab-bab makeup segala...kalau pakai iye liner mungkin boleh walaupun tangan aku menggeletar nak pakaikan bnda tuh kat mata..dah la kena ambil masa lebih dari 10 minit nak pakai benda tuh...senang cite..MEMANG AKU TAK PANDAI MAKE UP...hahha..jakun btol la ko ain...


tapi jangan ingat aku tak pandai make up bermakna aku tak ada barang make up..berlambak kot cuma tak digunakan jep..maklumlah kakak aku pembekal alat-alat make up..so, kalau dia dapat yang free tu dia bagi aku..hampehhhhhhhhhhhhh!! kedekot......


esok aku dah buat keputusan nak bangun awal sebab nak conteng sikit muka aku..mungkin sejam lebih awal...hahaha..semoga muka aku tak jadi muka hantu nanti........


aku make up time dinner jep..tu pun suruh orang make up kan....


p/s :: doakan praktikal aku selama 2 bulan nie berjalan dengan lancar yep......:)





8 comments:

Khairil said...

penampilan diri penting tambah2 nak ke tempat baru...jadi mekap jgn tak mekap ye...hehehe

adan said...

selamat berpraktikal.. make up bagi wanita itu penting gak.. ehehe,,

so,kena rajin belajar make up..

Rtp Farra Arisha said...

make-up is truly important for girls out there. :))

well, hoping everything will be okay as well! :))

HaNa HoNeY said...

gud luck dear prctcl
makeup bese2 okeh dah kowt
hehe
^_^

ain revival said...

@khairil ::
tq 4 ur advise..:)

ain revival said...

adan ::

hehe..baek adan yep..err..pndai make up x?
leyh jd sifu nnt..:)

ain revival said...

RTP fara arisya ::

thanks..i hope so..")

ain revival said...

@hana honey..::

okeyh!

thanks beb!