Tuesday, May 31, 2011

makin ramai suami isteri bercerai kerana permainan video

assalamualaikum...

dunia semakin moden...teknologi semakin maju...hiburan pun bertambah...kalau dulu bebudak cuma pandai main guli, galah panjang, selipar beracun, congkak dan sebagainya..tapi sekarang kanak-kanak dah advance dengan permainan video seperti PS2, PS3 dan benda benda yang sewaktu dengannya...bukan golongan kanak-kanak saje yang suka benda alah nie, mak budak, bapak budak dan terutamanya para remaja cukup addicted dengan permainan video..

kaum lelaki laa yang selalunya addicted dengan video game nie..kalau dup mengadap benda ni, benda laen memang tak hirau dah...sanggup lupakan anak bini..kalau bini pun turut join sekaki lagi naya..takkan kebulur anak-anak tuh...ada kes yang menyebabkan penceraian dala rumah tangga disebabkan permainan video nie...

tak caya sila tengok artikel di bawah nie.... 

terjumpa kat FB kawan-kawan dup maen sharing2 artikel nie.
gilakan...begitu ADDICTED sekali dengan permainan video sampaikan bercerai berai..kalau laki aku asyik dup hadap permainan nie sampaikan lupa akan tanggungjawab maybe aku buat macam nie jugak..tak guna simpan laki gini..erkkkkk !

tak salah nak main video game cuma pandai-pandailah bahagi masa..nak-nak yang dah berkahwin...

member-member aku pun ramai yang suka dengn permainan video nie terutamanya DOTA...abang aku lagilah..dup maen malam-malam sampai nak meletup laptop aku..menghalang aku nak on9 jep...sanggup tido pukul 5 pagi dup maen benda nie saje...dahlaa tido lewat malam sebab maen benda tuh..assgnment tak siap..mengantuk dalam kelas...bla bla bla........

gwa nak tanya korang terutamanya orang lelaki BEST SANGAT KE MAEN DOTA or VIDEO GAME NIE?? cer habaq ckit kat cheq....



6 comments:

shahrul said...

perkataan yg sesuai..
"SANGAP"

hahaa...seyes,tak tipu...DOTA tu game mase study dulu..cable LAN berselirat kat lua bilik ke bilik,connect smpai 10PC, main ramai2 dlm 1game smpai 3-4pagi,esok g klas tido je.hahaa..

tp skang tak main dah..mcm bosan je..yg jadik kronik camtu sebab main on9,ngan org luar,1dunia tuu..ble blah awal,mule la ID kite kene banned,kene panggil NOOB(player kelas bawahan)... haa... tu yg main tak benti2 tu,nak jadik pro kate nye..smpai solat smua tggal..watpe..xleh bwk masok kubur pon..ye idak?heheh.. :p

Anonymous said...

DOTA???
aku da pencen da men bnde 2...
dri diploma lg...
Klu ko nk tnye best ke x... depends on game 2 sndiri...
klu DOTA.. orang men sbb nk bangga or nk tnjuk spa lg hbat.. 2 je...
aku lyn game jgak.. tp not into on9 game.. cbe ko tnye Zahin... die peminat tegar on9 game...

MOHD NORIKHSAN MOHD ISHAK

Pacek ABU sifir said...

haha..entry besh..dota? xmnt.. alaa..mende ni bkn kat laki je, pmpn pn lebey kurg gk.. hehe.. kami due ni pn bleh gado berebut nk main game pacman..hehek.. donia..donia..donia..hahak

apik pehe said...

hahaha..boleh nk main game..tapi kena ajak isteri join skaki..hehe

kiera'sakura said...

makin bahaya kan.. nak main tue buleh tapi berpada2 lah.. jgn jadikan game tue sbg makanan harian.. klu x cm tue la jdnye..

amir aizat said...

ceq tak suka main game naa,hehe