Monday, July 11, 2011

rumah sewaku di kebas orang

Assalamualaikum...

Senyap tak bermaksud tiada. Diam tak bererti hilang. Hehe. Lama dah aku tak buka blog ni. Anyway, jutaan lemon kepada anda yang singgah dan komen kat blog ni.~ ^^,

Petang tadi masa aku dup baring menanti waktu berbuka puasa tiba-tiba bunyi satu  mesej mengejutkan aku. Nak marah bila handset tu jauh dari pencapaian tangan aku. Dahla letih akibat dehydration. Kena berjalan pula nak amik hendset tuh. Agak cuak bila baca SMS dari orang  yang selama ini menjadi ceti meminta duit sewa umahku di shah Alam setiapawal bulan.
Aku bila ternampak BAD NEWS macam tu memang aku takkan reply ah mesej tuh. Aku call terus. Menyedihkan bila orang tu cakap rumah yang kiteorang sewa dah dijual. :'(

3 sem dah kiteorang berenam tinggal kat umah Seksen 7 tuh. Nak pindah-pindah bukan perkara senang. Lagi-lagi bila barang yang perlu dipunggah nanti. Nsib baik ada si gantang nie semua. Paksa diaorang untuk membantu lagi.

Tambah memeningkan nak cari rumah sewa baru. Bukan senang nak cari umah kat Shah Alam. Nak-nak yang dekat dengan UiTM. Dah la mahal gglerrr. 1 dalam 1999 buah rumah kalau ada pun yang murah. Kalau aku berani nak jer aku sewa rumah yang bulanan kena bayar 50 hengget. Umah berhantu berhampiran UiTM. Tapi sayangnya aku penakut.

50 hengget jep. tido semalaman dah cabut. tupun klau sempat tido.
Hmmmm. Nampaknya terbangla duit gaji aku kena bayar deposit umah baru nanti. Melepaslah peluang aku nak beli jam tangan Baby G dengan gaji pertama aku. HAHA
Kepada sesiapa yang ada contact Rumah sewa berhampiran UiTM Shah Alam bagitahu la yep. PM kat FB pun boleh. Sangat mengalu-alukan pertolongan daripada kalian.

Semoga ada sinar kebahagian menanti diriku nanti. HAHAHHAHA


24 comments:

muhamad hanif said...

eh,

rumah berhantu tu betul2 ada ke ?


aku ingat kabar angin je..

ain revival said...

@hanif :

ader laa..aku da tgok da. mmg kosong umah tuh~

Far8 budak baik said...

ahahahaha
kang betul betul dapat
rumah berhantu baru tahuuu..
senang cite duduk
dalam khemah jelahh..
klasik sikit..hahaha

~eZmALiZa~ said...

alahaii...sedihnye...mmg susah sikit la nak cari uma sewa kat sane..my boifie pon study uitm shah alam gak..susah jugak kan nak study kalo uma pon xdpt2... sabar ye dear..try carik kat internet =)

Isteri Encek Bard said...

huhuhu sabo je rlah

WZulhilmi said...

GIla lalang sampai ke pinggang umah berhantu. hahaha. mesti ada punya rumah tu. cari slow2 ek.

BABY WOOOO! hahaha

syafiqakarim said...

haha susah sangat tido rumah iqa je la!
hahaha

Rs Ida said...

so scary umah tu..haha..
sian u..sabar jelah yea..peace...

- Z - said...

rm 50 rumah kt seksyen 2 yg berhantu tu ke...bgi aku free pon aku xnak...seramm heheh

umUMRA said...

Baru je pas keluar dr umah kt sek 7..dekat blkg gate uitm..(pusat komersial...lau nk leh la tlg bg alamat..sbb umah tu mcm kosong bnyk je lg..:))

Syazwani Mazlan said...

ala..ciannye....xpe...cari elok2 kay...

lilypelangi said...

kesian ain kena pindah .

semoga berjaya dapatkan rumah yer ;)

d_LA said...

bab pindah rumah ni paling memenatkan..x suka angkut2 brg..penat..hope ada la sinar tuk ain yer..hee

Mah@mahu said...

Tak nak lah baca pasal rumah tu seram sejuk..

kiera'sakura said...

ingtkn pic umah tue umah awk sewa skang... huhuhuhu..

wish u luck erk.. sye xde kawan area shah alam.. sory....

kiera'sakura said...

ingtkn pic umah tue umah awk sewa skang... huhuhuhu..

wish u luck erk.. sye xde kawan area shah alam.. sory....

miss fiza said...

err seram pulak fiza tgk pic umah tu..

apik pehe said...

hehe..apik pon tengah cari rumah jugak ni..hehehe

Mohd Yusuf said...

knpa tak duk kolej je? saya duk kolej je, dekat dan murah. ha3

Green Apple said...

berhantu ke... biar betul...

alif haris said...

hari tu datag jenguk rumah hantu tu mlm2 secara live takda pape..
huhu

tp tak tawu la .. jenguk sampi halaman rumah je .. tak masuk lg kan .. huhu

teyn teyn said...

alololo .. moga tercapai impian na bli jam eh..

adan said...

semoga mendapat rumah yg terbaik untuk kalian.. alarh redah je la rumah RM50 tu.. barulah america..

amir aizat said...

berhantu tu,huhu