Thursday, July 28, 2011

Malaysia tak layak untuk WORLDCUP !

Assalamualaikum..

Kita kalah ! Hilang semua harapan nak masuk Worldcup di Brazil nanti. Baru bercita-cita nak tanggalkan baju Spain dan menyarungkan jersi  Harimau kita 2014 nanti. 

Aku kecewa? Semestinya !

Siapa yang tak kecewa dengan satu kekalahan bila kita menginginkan kemenangan.

Tapi aku bangga. Kenapa?

Kita kalah dengan bermaruah. Bukan menang dengan lakonan yang melampau semata-mata. Geram dengan pihak lawan dengan segala macam adegan yang menyakitkan hati. Tak rock langsung la lu der. Kata singa, tapi lembik. 

Tapi yang pentingnya aku sangat bangga dengan penyokong kita. WOW ! Penuh stadium.  Aku rasa ini adalah satu sejarah. Penyokong Singa 5 ratus jep!Kata member aku yang pergi, ada yang tak cukup sit. Nasib baik ade awek disebelah buat pencuci mata.

Bagi aku ini baru permulaan bagi Malaysia untuk bangkit dalam arena bolasepak. Aku percaya kita mampu melangkah dengan lebih jauh lagi. Suatu hari nanti kita mampu menyarung jersi kita sendiri pada peringkat dunia.

Tak lupa nak bagi credit lebih sikit buat Khairul Fahmi aka Apek. Terfikir jugak kenapa Rajagobal tak turunkan Apek masa kat Jalan Besar hari tu. Takkanlah sebab tak percaya kat Apek lepas kalah dengan Liverpool hari tu. Tettttt...

Hmmm..Puisi yang kawan aku cipta. 

ketiadaan NORSHAHRUL
amat dirasai,
ketangkasan APEK bkn tndingan SHARBINI,
tiada ape drpd ABDUL HADI,
masuknya FAKRI mnyakitkan hati,
kpincangan prtahanan kerap tjadi,
pjuangan HARIMAU sdah pn mati,
kini SINGA brgembira menari,
K RAJAGOPAL, APA SUDAH JADI,
ke mana prginya SHAKIR SHAARI,
bgitu juga RIZAL FAHMI,
BADROL hnya ilusi,
ASHAARI skadar mmanaskn kerusi,
bkn brcakap kerana NEGERI,
ini dilihat melalui PRESTASI..

Aku kira ada benarnya. Pendapat masing-masing. No offence. Tetttttt.


Ape pun MALAYSIA BOLEH. 

56 comments:

mary ann ;) said...

apek xditurunkan dulu sebab dia cedera kn....

kalau x silap lah... ;)

nur atiqah wahida said...

betol2!badrol ade,ashari ade..
ni bukan waktu nak buat experiment lagi..

tieykah said...

apex tak diturunkan sebab prestasi menurun tyme lawan liverpool

gopal syg sharbinimuda lagi la kot

muhamad hanif said...

aku pasrah,,


Err,

ain revival said...

@marry an :

tapi apek follow jer kan time pegy padang bsar hari tu..

xtaw plak dy injured~

ain revival said...

@nur atiqah :

mungkin salah pencaturan sdikit.tp overall kire OK da kot.mngkin defend kite kena kuat lagi~

ain revival said...

@tieykah :

i think so..

hahaha..kite same pndapat. i like ~

ain revival said...

@haniff :

ape y ko 'err' nya?

shida'R said...

stuju2..hehe apa-apa pun malaysia tetap mng dhati..^_^


jom baca sni http://duniakushida.blogspot.com/2011/07/khairul-fahmi-che-mat-penyelamat.html

aleen aiden said...

fahmi dgn amirul hadi nampak osem giler kat stadium tadi.rase nak terkam je.hak2

Faraa Eiman's said...

wuuu , sedihh glerrr

umUMRA said...

Lau tgk muka safee sali smlm sedeh woo..muka frust..:'(

Far8 budak baik said...

pehhhh stylahhhh puisi kau
cipta tuuu..hahahahahaha
singa main cam sotong je.haha
tapi aku syg lah kat rajagobal..
kah3..apek mmg terbaik lahh

nadia fatihah said...

ohoho, malaysoa menang di hati :)

ha'ah, apek xturun ari tu sebab sakit kan..

~eZmALiZa~ said...

wahhh...sempat lagi ain cipta puisi?? hahaha =D anyway, kekalahan malaysia sgt bermaruah... saya bangga dgn pasukan malaysia. kalau tak kerana pasukan singapura yg berlengah2 pasti kita mampu menyumbatkan satu lagi gol!

apik pehe said...

malaysia dah buat yang terbaik..takder tunggak utama seperti idlan talaha,safiq dengan zaquan....

ehmmm..silap rajagopal sebb tak turunkan apek masa mula2 main aritu kt singapura..

i am S!L4H.. said...

perghh puisi.
kang masuk melodi plak. hahhaa

Lieyda said...

kecewa sgt2 smlm.maen kt padang sendiri pun boley kalah.haish

Yusuf said...

sy tak tgk pun perlawanan smlm...tapi bleh cuba lagi pada masa akan datang...

ain revival said...

@shida

betol2..da xde rezeki nak wat camne kan~

ain revival said...

@aleen aideen

ko terkam amirul hadi, aku terkam apek..stylo kan. haha

ain revival said...

@faraa

bukan rezeki kite kan.

ain revival said...

@ummura

taw xpe.nmpak muka dy frust kan~

ain revival said...

@fa8

syang yer dy kt rajagopal.hehe. xpelah.lenkali ade lah peluang kita kan~

ain revival said...

@nadia fatihah

myb kot.tp dy pegy jep ari tu~

ain revival said...

@ezmaliza :

huhu.btoi2..dyeorg mmg pelakon terbaek laa..saje jep nak lengahkan masa~

ain revival said...

@apik

tahu x pe.dyeorg tade pmainan jd kucar kacir skit.hrapkan safee sali, amirul hadi n apek jep smalam~

ain revival said...

@i am silah

hahha..tape2 ..da ready dah masuk melodi.haha

ain revival said...

@lieyda

semua rakyat kecewa kot :(

ain revival said...

@yusof

insyaallah~

asfira aminuddin said...

amboi babe, siap berpuisi lagi. suka! mungkin malaysia takde rezeki. takpe, mungkin next tyme :)

Aisyah Aina said...

puisi tu best :D

yep..malaysia tetap hebat...boooo singa...

ABU said...

yaaaa itu yg penting..kita bermaruah..:D

Abu Huzaifah said...

kita tetap sokong Harimau Malaya... yeaahhh!!!

alif haris said...

hurmm ..
singapura pndai berlakon je .. pasni mesti byk dpt tawaran berlakon kan ..haha

lg pon kita byk kekurangan .. ramai tonggak xde atas sebab injured , kene gantung dan p olimpik huhu

Raji and Yeen said...

chewaaahhhhhhhhhhhhh ko nyer pantun terbaik larh owh

apik pehe said...

huhu..tu naseb bek apek dapat save banyak..kalo tak..kena banyak dah

cik azeya said...

haha. meremanglah bulu roma baca sajak tu. best kot. pape pon, malaysia tetap best!

aleen aiden said...

yg paling terase aku syak sharbini.ramai kot yg kate die lepas game hari tu..hu3

yup,aku stuju.kalah dgn bergaya.xde hal.

deeya said...

singa LEMBIK ! Harimau Malaya tetap hero .

d_LA said...

aritu apek x trn sbb injured..apapun, mmg Msia kalah bermaruah, lgpun ramai player yg injured kan..tabik spring la tuk dorang...ttp berbangga

kiera'sakura said...

apek injured la dear time tue.. =)

HaNa Hani said...

ahh..nyampah ngan pihak lawan....
siyes memg eksaited gile tgk malaysia men bolaa oowhh..
dlu xde pown camneyh
^_^

ain revival said...

@asfira

mungkin rezeki kita olimpik nanti..hehe

ain revival said...

@aishah

Malaysia boleh !!!

ain revival said...

@abu

ade rezeki la tu nanti kan~

ain revival said...

@abu huzaifah

yeayy..harimau melaya boleh~

ain revival said...

@aliff

insyaallah .olimpik nanti kite menang~

ain revival said...

@raji

hahha..maseh ! maseh!

ain revival said...

@apik

huhu..taw takpe..

ain revival said...

@cik azeya

yup2~malaysia boleh !

ain revival said...

@aleen

nak wat camne..y pnting kite xde lakonan~

ain revival said...

@deeya

heheh..semangat !

ain revival said...

@d_la

untunglaa kalau apek x injured kan

ain revival said...

@kiera

hehhe..taw2~

ain revival said...

@hana

tu menunjukkan y Malaysia dah ade peningkatan :)