Sunday, July 3, 2011

kawan selamanya

assalamualaikum ...

Kawan-kawan adalah insan yang penting dalam hidup kita. Selain keluarga tersayang, kawan-kawanlah tempat untuk kita berkongsi rasa, masalah, ber'enjoy' dan sebagainya.

Tapi ada jugak segelintir teman-teman yang hanya berkawan semasa ada di sisi sahaja. Maksud aku bila masing-masing habis sekolah dan ada haluan masing-masing terus lost contact. Mujurlah ada FB boleh jugak jadik penghubung. Nak harapkan contact melalui telefon memang takkan lah. Mungkin kalau adapun hantar mesej ucapan hari raya setahun sekali.

Kita kadangkala suka menyalahkan orang lain sebagai penyebab terputusnya sesuatu hubungan. Sombonglah, tak ingat kawanlah, dah femes lah. Itu mungkin adalah beberapa ayat yang kita sering tujukan kepada kawan kita yang lama tidak berhubung. Tapi apa salahnya kalau kita yang mulakan untuk contact kawan kita bertanya khabar dan bertanyakan kehidupan mereka.

Kadangkala aku juga terasa hati apabila ada kawan-kawan yang macam ingin melarikan diri daripada aku dan teman-teman yang lain. Bila diajak untuk berjumpa pasti ada alasannya. Kalau sekali dua mungkin boleh diterima. Tapi kalau selalu sangat bagi alasan paham-paham jer laa. Kalau busy sekalipun takkanlah takde keinginan langsung untuk berjumpa teman-teman yang hampir 4 tahun tidak berjumpa padahal dulunya sangat rapat dan boleh dikategorikan  sebagai SAHABAT BAIK. Biarlah, mungkin mereka betul-betul sibuk. 


Jumaat hari tu aku dan member sekolah menengah pergi piknik kat Tok Bali dan Pantai Sri 7. Walaupun ramai yang di ajak tapi yang pergi cuma geng-geng yang selalu jumpa jep. Yang lama tak jumpa semuanya ada hal. Kecewa. Tapi tetap havoc walaupun tak ramai. Satu hari suntuk kiteorang berpicnic.




yang ni sangat takleyh bla.. terpakai baju sama..
Nak masuk 9 tahun kiteorang kawan. Dari tingkatan satu lagi. Harapnya akan berkekalan sampai bila-bila. I luv U all babe !


p/s : Next destination, kiteorang nak pergi takbai, Thailand. Pergi shopping. Mau join? Hehe


28 comments:

tieykah said...

Nok g gop takbai?HAHAHAHA

Mohd Yusuf said...

kawan dunia akhirat... Susah senang bersama... he3

muhamad hanif said...

tak ajak aku pun ?!!


OK FINE .

Faraa Eiman's said...

sama la , pas abes sekolah , kalau ajk hang , mesti byk alasan :(

tu la , ni lah , tension ouh !

cik pha said...

ekekke nok gi thailand..tak takut keno bom ko? hehhe

ain revival said...

@tieykah ::

meh ah join..hehe

ain revival said...

@mohd yusof ::

heheh..insyaallah~

ain revival said...

@hanif ::

ak ade ajak..ko jep buat donno~

ain revival said...

@faraa ::

taw x pew..kdg2 nk jgk kumpul rmai2 macam dulu..

T.T

ain revival said...

@cik pha ::

hehhe..kat situ ok jep..xde bom pn..insyaallah selamat~

✿ boonga_kecik ✿ said...

sronok nya rmai kwn. kwn baik ssah nk cri. jga la diri kita bla brkawan kn...

Cutenya Suger Glider

Raji and Yeen said...

hohoho tpi lebih baiklah kita berterus terang je kan kalau ad bnder yg membuatkan kita terasa dgn kawan.. ak rasa perempuan lgi rapat so boleh la meluahkan..
lelaki cm pelik skit klo nk slowtalk

alif haris said...

kawan huhahuha senang cari , kwn menangis susah woo .. :)

amna said...

friendship is everything ^^
semoga ukhuwah kalian kekal bersinar selamanya :)

SheyPull said...

kawan ialah yg paling best..:)
tapi ade juga kawan yg x best..:)


ape pun semoga persahabatan kamu semua kekal abadi..:)

ade yg single lagi x? nak ngorat..:P

follow

JOM singgah blog saya nak... ape nye semua nie...tak paham la...

apik pehe said...

alaaa..tak ajak apik pon..ehhehe..jauh dia pi tok bali nah

Abu Huzaifah said...

kwn yg setia adalah kwn yg sentiasa ada masa kita sedang bersedih :)

kiera'sakura said...

klu kira ngn kawan2 sek lama.. setahun 2 kali msti nk wat reunion.. tp same la mcm awk.. org2 yang sama jep.. nk wat cm ner kan.. masing2 ade komitmen masing2... T.T

ain revival said...

@boonga ::

taw x pe..nak cari BFF mmg susah~

ain revival said...

@raji :

hehe..ko mmg paham la ap ak tulis..nanti ak slowtalk laa~

ain revival said...

@alif ::

hehe..betol2~

ain revival said...

@amna : insyaallah~

ain revival said...

@sheypull ::

haha..member2 aku semua single tp ssh nak dpat..keh3

ain revival said...

@apik :

haha..bkn joe pun nnt o sana jgak eh?

jalan2 ng member skali skala~

ain revival said...

@abu :

taw xpe..tp ssh nak cr kwan camtu skrg nie~

ain revival said...

@kiera :

taw xpe..mesti org yang same jep..takpe..myb dyeorg btol2 sibuk kan~

Raja Ellysya Noor said...

kawan,susah nak cari kawan yg sejati.
skrg ne banyak backstabber jer.
so if ada jmpa kwan yg baik tu,jaga dia baik2. :)

ain revival said...

@raja :

heheh..sentiasa kenang kawan2 ~