Wednesday, July 13, 2011

'rakyat' ARSENAL di MALAYSIA

Assalamualaikum..

Tahniah buat team Arsenal kerana menang menentang Malaysia 4-0. Owh, aku taknak cerita sape gol, macamana game tu berlangsung, awat Apek tak dapat nak halang bola.

Aku cuma pelik, ramai sangat ke 'rakyat' ARSENAL bermastautin di Malaysia nie? Sampaikan warna merah membanjiri stadium.Tapi muka sorang-sorang nampak macam orang Malaysia jer yang menyarung jersey Merah. Bangga sangat dengan FLY EMIRATES tuh.

Bagi aku dalam setiap permainan sukan terutamanya permainan bola sepak sokongan padu daripada penyokong sangat penting. Sorakan penyokong boleh menaikkan semangat pemain. Mungkin team lawan hebat, tapi sokongan tetap kuberikan kepada pasukan tanah airku dan bukannya team gergasi yang terer lagi power itu.

Aku fan MU. Tapi kalau Malaysia lawan MU aku tetap akan sokong MALAYSIA.

Bangga bila aku tengok omputeh nie memakai jersey MALAYSIA. Tak malukah kita sebagai rakyat Malaysia melihatnya. Jersey Liverpool, Arsenal atau mane-mane team boleh pulak beli tapi korang ada ke jersey MALAYSIA? 

go more MALAYSIA go more
 (pict from page bolasepak kelantan 2011)
Tapi itu hak masing-masing. Mana boleh aku nak komen atau komplen lebih-lebih kan. Harap Malaysia leyh perform dengan baik lagi lawan LIVERPOOL nanti.

Errr. Mungkin ada yang takut dengan perhimpunan BERSIH sebab tu ramai yang tak nak pakai baju kuning malam tadi. Tettttttt.


p/s : sahabat aku telah sedar daripada koma subuh tadi. Alhamdulillah.


31 comments:

muhamad hanif said...

kemsalam dekat ustaz kau tuu..


HAHAHHAAHA(kenyit mata)

tieykah said...

Kuat jugok keno katok tuh

farahnabila said...

macam-macam malaysia ni. -.-

Cikya said...

Ain, jersi The Red Warriors pom takdop lagi, jersi Malaysia apatah lagi..
tengok bola masa gol je..hehe

HiSaM ! ! ! said...

Kalau MU vs Malaysia, gua sokong lu!
walaupon gua peminat tegar MU.reti?

kiera'sakura said...

tau xpe.. dimana suara

"tanah tumpahnya darahku"

masing2 boleh pk kan...

anyway syukur alhamdulilah kawan awk dh sedar...

Mohd Yusuf said...

Alhamdulillah kawan awk dh sedar,

Malaysia pakai baju arsenal, arsenal pakai baju Malaysia... 2x5 je... ha3

deeya said...

bangga nyaaa bila omputeh sarung pakaian mesia same pegang bendera mesia ..

yesza ! aku jugak fan chelsea .. tapi kalau mesia VS chelsea , mesia da 1st !

Abu Huzaifah said...

emm.. mereka yg "boo" Malaysia tu lebih baik di lucut kan kerakyatan... hehe

fiezah91 said...

hehe..agaknya perlawanan diadakan kat stadium arsenal kot. tu pasal byk penyokong arsenal.wakakaka :P

asfira aminuddin said...

diorg lagi kiut kann! biasalah rakyat malaysia babe :))

- Z - said...

jersi liverpool ada, malaysia ada, red warriors pon ada

alif haris said...

hahaha .. mungkin lah .. skrg kan polis tahan yg pakai baju kuning .. huhu

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


ye ke kita kalah dgn arsenal? mcm xcaya pulak..

terfikir jugak, knapa la tak smua rakyat tempatan sokong pasukan m'sia ni sampai ada pulak rakyat luar yg penyokong import? mmg la hak masing2 utk pilih nk sokong pasukan mana, tp dr situ blh nmpk sejauh mana semangat patriotisme dlm diri rakyat tempatan. dr segi kualiti permainan pasukan m'sia, mmg dah byk improve stakat ni.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

d_LA said...

itulah, kalo dla even lawan dgn barca pun mestilah support team kita lg kan..tp lg sedih sbb xleh tgk live pun..astro ni pun, kalo sukan yg xde kaitan dgn Malaysia senang pulak tayang..

Alhamdulillah shbt ain dah sedar dr koma..

Aisyah Aina said...

tak tau nak cakap apa dah :D

Along Usop said...

respect those Foreigner! :)


malu dengan video pasal penyokong arsenal baru2 ni.. hish...




alhamdulillah.. semoga dia cepat sembuh.. amin

~eZmALiZa~ said...

woww...tak sangka org luar yg semangat lebih dari rakyat sndiri... :))

kite sedih sbb game ni xde LIVE kat astro...hmmmmm........

Faraa Eiman's said...

a'ah weyh !
malaysia sokong arsebal
mat salleh sokong malaysia

per kes ? haha

ain revival said...

@hanif : sibok ah kau !

tykah : geram owh!

farah nabila : taw xpe

cikya : x perlu pun semua tu asal d hati ttp sokong negara sndiri :)

ain revival said...

@hisam : baek2 ! gwa reti..haha

@kieyra : team kite x sekuat dyeorg kot sbb tu xnak sokong.

@yusuf : huhu..ntahlaa..diri msg2~

@deeya : yayy ! itu y kite mahu.

ain revival said...

@abu : hahha..kalau lah undg2 camtu..mmg xde laa org pkai jersey len.kui3

@fizah : ade gak fikir camtuh..huhu

@asfira : hehe..taw xpe..

@ Z : ko mmg terbaekk!

ain revival said...

@aliff : xsngka ade y stuju dgn ak~kui2

@blade : stuju sgt2..dr situ kite lehy tgok tahap patritisme msg2 kan~

@dla : ain tgok kat tenet..nseb baik internet laju.tp still tersekat2~

ain revival said...

@aishah : sokonglah Malaysia~

along : yeay. foreigner tuh mmg terbaek!

@ezmaliza : huhu..tggu next game lorh.

@faraa : ntah laa..myb kite same2 x yakin pd negara sndiri o team sndiri~

i am S!L4H.. said...

yg tetttt tu best. hahaha

aleen aiden said...

kacak2lah abam dlm gambar d atas.kah3
mane kau,mane kau...

apik pehe said...

huhu..liga EPL tu kuat lagi dijiwa rakyat malaysia kot..

Anonymous said...

Berani cuba Paramotors di atas langit?
http://says.my/intan90/thrill-seeker-paramotor

Nour Akmal said...

wahhh...omputih pn smgt malaysia tu..huhu

Lieyda said...

rakyat malaysia semakin kurang rasa patriotik dlm diri masing2.

Rtp Farra Arisha said...

betapa hebatnya semangat foreigner menyokong pasukan malayyyysia kann!