Monday, July 4, 2011

dulu rock sekarang jiwang

Assalamualaikum..

Semalam masa aku dup godek-godek YouTube aku terbuka lagu The Killers- Somebody Told Me. Teringat dulu masa sekolah aku minat sangat lagu-lagu jenis nie. Aku sentiasa follow band-band luar negara seperti Simple Plan, Maroon 5, Good Charlotte, The Strokes dan seangkatan dengannya. 

File time sekolah aku dulu gambar artis nie la yang jadi cover. Semangat aku beli majalah Utopia, Galaxy semata-mata nak poster artis-artis dan lirik lagu terbaru. Gila betul waktu tuh. Meja kat kelas aku pun penuh dengan lirik lagu band-band nie. Ada jugak kawan-kawan yang sentiasa mintak lirik lagu dengan aku time tu. Kiranya aku nie sumber rujukan diaorang lah. Bangga.

Dulu aku ada satu buku taw. Penuh dengan lirik lagu omputeh. HAHA. Siat balut dengan kertas pembalut bunga-bunga lagi. Sekarang hilang ntah kemana.


Tapi sekarang aku dah tak berapa update dah band-band tuh. Lagipun ramai sangat penyanyi baru yang keluar. 

Sekarang ni aku suka dengar lagu-lagu indon. HAHA. Taktau nape. Tangkap lentok betoilah. Dulu masa lagu DADALI- Di Saat aku Mencintaimu femes tiap-tiap malam aku dup dengar lagu tuh. Samalah dengan lagu Sang Mantan- Nidji, mulut aku tak lepas-lepas nyanyi lagu tuh sampaikan housemate aku pun nak termuntah dengar.

Kat bawah tu lagu Somebody Told Me yang pernah jadi kegilaan aku dulu. Layan.



Entahlaa. Perubahan hormon la kot. Dulu rock sekarang jiwang :)

p/s : tak semestinya apa yang kita suka hari ni, kita akan menyukainya sampai bila-bila...

40 comments:

tieykah said...

HAHAHA.

same la.

tapi skang aku lebih suka baca Solusi,Al-Islam

SheyPull said...

x syok la jiwang2 neiwh..:P


AWK2...AWK BAIK HATIKAN,LEH X VOTE UNTU SAYE...

JOM singgah blog saya nak... eh pilihan raye dah mule ke? kat mane? isk...owh....

muhamad hanif said...

kau mmg jiwang sbenarnya...


AHHAAHHAHHAHA,


weh, aku pun ada buku lirik jugakla..

kita serupa ?

d_LA said...

jiwang x minat..jd nak tido dgr..ttp suka slow rock dan nasyid ttp di hati

d_LA said...

tp betol la, dulu mmg siap ada buku lirik lagi..klakar lak ingat dulu2..

Umi Asura Sanusi said...

wah, same lah kite..dulu suke gilerrr maroon 5 tu sume..sekarang minat jiwang2. Sekarang, suke gilerrr lagu di saat aku mencintaimu & sang mantan tu.

PinKy MoMMa said...

adik..sis pinky folo sini ;) yayy!
eh jiwang itu best..

melelehhhh~

Raji and Yeen said...

o yeahhh .. utopia jgak yg kenalkan ak dgn the killers..
aku dlu the killers dlu tapi skang ni dh cm xlayan sgt lagu dorg nak2 vocalist dia dah menyanyi solo pula Brandon flower.. tpi suara mmg best (xsuka pun layan jgak skang)

Green Apple said...

masa merubah segala...hehe

ain revival said...

@tieykah :

hehhe..ko buat diri ni terasa kerdil..

t ak nak cari ugak buku tuh~

ain revival said...

@shelpull :

ape ak xbest..best lah~

t ak vote~

ain revival said...

@hanif :

haha..mane ade laa...

err..ko ade buku lirik jgak ke..?



lwak plk laki buat buku lagu~HAHAHAHA..

ain revival said...

@d_la ::

hehe..dulu excited gler kumpul lagu kan~hehe

ain revival said...

@umi :

taw tape..tp skrg dgr lagi lagu M5 tuh..tapi x excited sgt mcam dulu~

ain revival said...

@pinky ::

hehe..tq ~^^,

ain revival said...

@raji ::

hahha..zaman muda2 kan..tapi suara brandom mmg best n dy comel..muahhaha

ak pun still dgr lagu2 dy tp tak seriang dulu..kui3

ain revival said...

@green epal:

hhee..tw xpe..

kotak bulat said...

kb dulu pun ad buat buku lirik lgu..hahha..ad byk buku sebnrnya...

ain revival said...

@kotak bulat ::

hehe..kira tu perkara biasalah budak sekola ade buku lrik~hehe

i am ain said...

insan yang bernama AIN memang minat rock kann? :)

Lieyda said...

hahaha sme la. best jgk kn dgr lagu rock2

Bigdaddyz said...

zaman kita tu ...hehe

ABU said...

hahahaha lawak
aku dulu jiwang..skrng pun masi lagi jiwang :P

Faraa Eiman's said...

aku pun jiwang ouh tp part2 korea skrg
kahkah ;p

tringat gax zaman kumpul lirik n buar buku , giloss !
haha

alif haris said...

betul2 .. kdg2 hati ini berubah angin :)

jiwang takat leleeh lah skrg ye .. haha^^

adan said...

ahaha.. itu tandanya anda sudah ready untuk dicinta dan mencinta kot..

apik pehe said...

hahaha...ain jiwang sebenaryer

ain revival said...

@i am ain ::

hehe..rock bebeh~

ain revival said...

@lieyda :
tp dyeorg x la heavy sgt pun..boleh d terima lagi~hhe

ain revival said...

@bigdaddy ::

heheh..yer..itu zaman kite~

ain revival said...

@abu :

huhu..ko mmg jiwang selamanya~

ain revival said...

@faraa :

huhu..korea ak ssh nak igt lagu dy..x phm..**'

ain revival said...

@alif ::

hahah..xde takat leleh sgt..kui3

ain revival said...

@adan ::

errr..yeke mcm tuh? hehe

ain revival said...

@apik :

hehe..xde lah jwang sgt pun..lagu jep~

Mohd Yusuf said...

saya dulu kini jiwang...ha3...

kiera'sakura said...

lagu band dadali tue pown sye suka jugak :D

ain revival said...

@mohd yusof :

hehe..jiwang selamanya letteww~

ain revival said...

@kiera ::

huhu..bestkan lagu tuh~

ain revival said...

@kiera ::

huhu..bestkan lagu tuh~