Friday, April 29, 2011

apa korang buat dalam dewan exam selain jawab soklan exam....?

assalamualaikum...

hehe..biaselah mood exam mesti nak cerita pasal exam jer kan...pada pendapat korang la yer..ape yang selalu di buat oleh candidate ketika dalam dewan exam..

antaranya ...

keluar dewan peperiksaan awal..mungkin disebabkan soalan sangat senang...so, abes-abes jawab boleh teros keluar...orang yang dup jawab exam lagi mulalah nak gelabah bagai..nak-nak bila berduyun-duyun orang angkat punggung dari kerusi dan melangkah keluar dewan exam...

soalan yang susah sangat sampai takde isi pun yag boleh korang tulis kat kertas putih tu...mungkin ada jugak yang cakap  DA XBOLEH BUAT NK PURA2 APE LG ...DUK DALAM TU LAMA2 BORINGGGG... 
haha..haruslah ada kan yang buat camtu...tu la sape suruh u tak baca kan tak pasal-pasal mcam orang bodoh jah...

keluar pergi toilet..selalunya kalau exam kat dewan yang aircondnya sangat sejuk ..lepas satu, satu orang keluar..alaa..dah nak terkucil kan..tapi yang takleh blahnya bila orang yang belakang sekali keluar nak pergy toilet..masuk masuk jalan macam model..dengan high heelnya..bunyi jalannya..lenggoknya..adeh..mengganggu orang jawab jep...tapi ada jer yang taknak terkucil keluar ..ambil angin kat toilet..apekejadahnya...cari ilham katanya...ilham kepala hotak kat dalam rumah syaitan tuh...


pusing kepala ke kanan dan ke kiri...nie jugak salah satu aktiviti yang femes kat dewan exam..ialah..dah tak reti nak jawab haruslah ada plan yang seterusnya..tengok member sebelah...kalau meja dekat ok jep..tapi kalau dah jauh memang kena guna leher zirafah laa baru boleh tengok..tu pun kalau tak terkantoi..kalau terkantoi memang naya laa..tak pasal-pasal repeat paper next sem...

menggaru kepala yang tak gatal..okeyh..yang nie pun mesti dup cari idea dan dup tengah fikir nak tulis ape...kalau yang jenis rambut gugur, bertaburan laa rambut atas meja tuh...leyh buat rambut palsu kalau kumpul rambut yag gugur kat dalam dewan tu....

tido...haha..nie pun ramai yang selalu buat..mungkin semalam tido lewat sebab study..maybe da siap awal dan nak qada tido..atau memang tak reti nak buat langsung soklan tuh..so, jalan penyelesaiannya adalah tido......

kena keluar dewan exam dan tak dibenarkan menduduki peperiksaan...nie bukan selalu laa tapi kadang-kadang..maybe nama di blacklist sebab tak datng kelas more than 3 times...ataupun awal-awal dah buka nota tapi dah terkantoi..TOLOL...


maen pen...dup putar-putar pen..buat pen spinning laa..


conteng soklan exam dengan melukis pelbagai seni contengan seperti kartun, tengkorak, tulis nama awek atau pakwe memasing..selalunya orang nie dah siap buat soklan dan mengisi masa lapang dengan aktiviti seni tersebut...


kalau yang terlebih aktif ketuk meja dengan tangan or pen selepas jawab..kononnya nak bagi semua orang dia dah siap la tuh..saje nak bagi pcyco kat orang...


p/s :: aku pun kadang-kadang ada ciri seperti di atas..tapi tak semua laa...

14 comments:

umUMRA said...

gud luck tok exam ain..same la ngn um...haha..ad gak certain2 tu..hihi

umUMRA said...
This comment has been removed by the author.
ALin SakiNA said...
This comment has been removed by the author.
Oppa Kudin Nz said...

dh menjadi kebiasaan tuu..haha :)

Arpiiz said...

haha, tak lupa juga aktiviti memandang ke syiling2 dewan sambil mengira berapa ekor cicak yang ada..^^

isabelle said...

yg paling x suka ialah bila ada love note drp students dlm exam script tu

aleen aiden said...

hu3,alin wlopun xdpt jwb semua soalan tetap xcukup masa jugak.maybe nebes punya psl kot.2 yg die cam lambat nk pikir jwpn tu.hak2

ain ailyn said...

ain..ore kalu daley exam hall, ble speaker ckp 'u may begin now' terus stat tunduk menulis smpai die ckp 'u may stop writing now' haha. LOL
gler seyes. xdan2 nak tgk kiri kanan. gune kuasa bpkir semaksimun mgkin.

ain revival said...

@umUMRA ::
thank yep..:)


@oppa ::
haha..pernah buat ek~

ain revival said...

@arpizz ::
xpernah buat pun aktiviti tuh
nak cuba la nanti~

ain revival said...

@isabella ::
hahha..yer la madam..naseb baik tak tulis nama kt paper hydro sem lpas..kalau tak ter repeat laa//huhu

ain revival said...

@aleen aiden ::
hmm..kalau semua soklan tahu..cepat jer laa jawab..
kalau x mmg x cukup masa lah dup fikir jwpan~

ain revival said...

@ain ailyn ::
heheh..contoh student y bjaya..

<----lmbat ag nak mcam tuh~~

ain ailyn said...

IM COMING (students berjaya) HAHAHAHA~ *gelak giler perasan