Friday, October 14, 2011

semangat rakyat Kelantan terhadap bola sepak

keadaan sekitar stadium Muhammand ke IV sebelum game berlangsung semalam
assalamualaikum...

semalam berakhirlah perjuangan Kelantan untuk mengekalkan kejuaraan Piala Malaysia tahun 2011. kalah dengan negeri jiran Terengganu dengan aggregate 5-2. sedih siot aku. tapi takpelah dah takde rezeki nak buat macam mana kan. reda jer la.

tapi aku respect giler kat rakyat kelantan. walau berbeza agama, politik dan pendapat, tapi diorang tetap satu dan berganding bahu dalam menyokong bola sepak Kelantan. yang tak kenal boleh jadi kenal. yang tak berapa rapat boleh jadi rapat semata-mata kerana bola (bukan niat nak memuji negeri sendiri)

tiada lagilah lautan merah yang membanjiri stadium untuk tahun ni. tapi walaupun kalah sokongan rakyat kelantan tak pernah pudar. makin membara adalah. tak pernah rasa nak quit untuk terus menyokong TRW. yer ! rakyat Kelantan obses terhadap bola. kerana kami adalah warga penyokong adalah nadi dalam sesebuah game. mana ada negeri lain yang bagi sokongan macam kami buat. ko hado?

respon penyokong kelantan selepas game kelantan vs terengganu malam tadi

kelantan the red worrior in facebook

the red warrior network -page in Facebook

tapi orang selalu cakap.

"eleh, dah kalah memang ah cakap macam tu. takde rezeki laa..bla bla bla.."

habis takkan la nak bunuh diri sebab kalah, takkan lah nak argue dekat parlimen sebab kalah bola.

isu lama ! penyokong Kelantan baling mercun. hmmm.itu cuma segelintir pihak. manusia yang tahap mentaliti sangat rendah. tahap EQ pada paras zero. hahhaha.

Apepun kelantan tetap main dengan terbaik semalam nak2 pada second time. cuma benteng terengganu di jagan dengan lebih kemas semalam. *aku tak reti nak ulas pasal bola*

tapi kami tetap sokong pasukan Kelantan dulu, kini dan selamanya. Itulah semangat warga Kelantan yang tak akan pudar.

I love The Red Warrior. Gomo Kelate Gomo !

p/s malam nie game Machester United vs Liverpool. Gomo MU Gomo..hahhaha..peace !

1 comment:

muhamad hanif said...

yela,

kalau semua nak menang, sapa nak kalah ?