Sunday, October 9, 2011

fenomena bulan dikelilingi bulatan besar

di ambil di rumah 4 tingkat. sekyen 7 shah alam. 
 assalamualaikum...

tadi baru lepas pulang dari 'air siti' aku terbuka  muka buku. ramai yang buat status pasal bulan bergelang. apakah?

segenap housemate aku serta beberapa makhluk yang menumpang tido dekat rumah aku meluru keluar menuju bahagian rumah yang tiada bumbung untuk mengusha bulan tersebut. YESSS ! memang nampak. sangat teruja sebenarnya.

gambar di atas member aku snap. pakai kamera biasa jep. bukan DSLR dan takde application 360 pun.tak macam korang snap gambar guna kamer canggih manggis. lepas tu post dekat muka buku

 * itew amik picture nie. cantiknyewww. phone iteww ade application 360 *

hmmm. untung la kan. aku mampu pakai nokia n3310 series jep.

ade orang kabo kat aku fenomena ni dah banyak kali berlaku. tapi ni first time aku tengok. maklum lah aku ni memang jakun. tak payah nak beriya sangat bagitahu kau dah tengok benda ni 10 kali. hmmmm. riak riak :D

menurut kawan aku. entah dia google kat mana :

fenomena halo !
google translate yer kalau x paham.
member aku yang sorang lagi cakap tu sebenarnya fenomena MOONBOW. ape tu? taip kat google jer la. korang pun ade internet jugak kan. jangan jadi malas la der!

menurut seorang ahli sains yang tak bertauliah,


hahhaha. pandai-pandar jer kan. tapi at least ada juga yang berfikir bagaimana kejadian ni boleh berlaku. tak kira lah lojik ke tak :D

p/s : YESSS ! akhirnya aku berjaya hupdate blog.
p/s/s : jom ! join aku di twitter ainrevival.


6 comments:

Abu Huzaifah said...

haha... ok lah tu.. pndai mngkaji hikhik... apa2 pun mmng cntik moonring... :)

Fendy San Satay said...

adeh...rugi sy x tgk mlm smlm.. :'(
adoiii...

ShafiqIzwan said...

cantik kan. :))

yan_n.i.m said...

xsempat tgk pon.! :P

kiera'sakura said...

kenapa sye xtau.. hukhukhuk

APi said...

punye la susah nak update ea.. =]