Tuesday, October 25, 2011

jiwa kosong

assalamualaikum...


Kebelakangan ni terasa banyak sangat aku post perihal jiwa. Tiba-tiba terasa diri aku sangat jiwa-jiwa ataupun lebih tepat lagi dipanggil jiwang ! hmm. Ada-ada aje aku nie.

Jiwa kosong. Apakah? Aku pun tak faham dengan apa yang aku feel sekarang ni. Aku nak explain pun susah. tapi sejujurnya aku rasa jiwa aku sangat kosong. Tapi aku tak tahu apa yang kosong. Apa yang perlu di isikan. Tang mana yang kosong.

Pernah tak korang duduk sorang-sorang dan mula mendapati yang korang sebenarnya keseorangan dalam dunia ni walhal kawan-kawan ada je berhampiran korang? Kalau korang pernah rasakan semua ni, ternyata aku seorang yang normal.

Dalam diri aku macam ada sesuatu yang tidak lengkap. Mungkin abdomen aku ada yang tidak cukup. Tapi tak mungkin kerana kajian x-ray menunjukkan yang badan aku cukup segalanya. Tapi kenapa diri aku masih terasa kosong seperti puzzle yang masih belum lengkap dicantumkan.


Hmmm. Difikirkan balik mungkin aku masih jauh dariNYA. Kurang mendekatiNYA. Kurang mengingatiNYA. Sebab tu JIWA aku KOSONG. Kosong dalam mengisi ilmu-ilmu Allah. Mungkin terlalu mengejar perihal duniawi. Terleka sehingga seringkali melupakan akhirat yang bakal tiba.

4 comments:

~misshuny~ said...

salam..hani ada tag ain..wat la lau ada masa..=)

~eZmALiZa~ said...

dekatkan diri padaNya insyaALLAH Dia akan igt pada ain :)

aleen aiden said...

yup!slalu rase semacam kosong.maknanye kau juga adelah normal.heheh

muhamad hanif said...

kau ni kenapa ?


geli tau tak ! HAHAHAHAHAHAH