Saturday, October 15, 2011

mangsa kebakaran kolej Jati UiTM Shah Alam meninggal dunia

assalamualaikum...

beberapa minggu yang lepas aku ada buat post pasal kebakaran di Kolej Jati UiTM Shah Alam. hari ini aku mendapat tahu yang mangsa kebakaran telah meninggal dunia hari ini.

Dato' Prof. Ir. Dr Sahol Hamid Abu Bakar merangkap Naib Canselor UiTM turut memaklumkan perkara ni dalam facebook beliau.

so, betullah apa yang dikatakan dalam entri aku sebelum ni. kebakaran tersebut disebabkan oleh puntung ROKOK.

tak tahu apa yang perokok tu rasa saat ni apabila mengetahui ada yang meninggal disebabkan perbuatannya yang tidak bertanggungjawab. kalau aku memang tak tenang hidup sepanjang hayat kerana menyebabkan kematian seseorang.

takziah aku ucapkan kepada keluarga mendiang. semoga dapat menempuh ujian ini dengan tabah.

p/s : kepada perokok silalah membuang puntung rokok di tempat yang sesuai. jadikan peristiwa ini sebagai iktibar.


8 comments:

muhamad hanif said...

takziah.


huh.

nas said...

eh.. same entri ngan kat blog aku..
hehehe
aku as penghuni kolej jati mmg merasa sedih akan perkara ni
harap2 xberulang kembali...
aishh

Brilliant Marjan said...

sy mmg tak suka perokok..tgk puntung rokok pn tak suka sbb biasa yg sy nampak, mesti ada asap lagi bila dibuang..dah lah merata-rata buangnya..bahaya sgt2..lagi2 jika dibuang di kawasan yg mudah terbakar...

yan_n.i.m said...

takziah .. ad jugak denga citer pasal nih..

isabelle said...

mendiang? non muslim ekkk?

aleen aiden said...

takziah untuk keluarga bliau.eh punca sebab rokok?perghh3...detail citer mcm mane weh?

umUMRA said...

Innalillah...yg ain ada wat enrty sebelum ni kan..

kiera'sakura said...

inalilah...

hurm smoga dijadikn iktibar