Tuesday, September 27, 2011

kebakaran di Kolej Jati UiTM Shah Alam

assalamualaikum...


Terkejut bila mendengar kolej Jati terbakar. Kolej jati hostel bebudak lelaki UiTM yang stay. Aku tak pernah lepak situ pun. Iyalah, dah namanya hostel bebudak laki takkan aku suka sukinya nak pergi lepak kan. Aku selalu beli nasi Lemak depan kolej jati jep.


Kejadian berlaku dalam lingkungan 3 pagi tadi. Takde kehilangan nyawa. Alhamdulillah. Tapi ada yang  melecur 35% dan 50% badan. Ada yang patah kaki, retak buku lali kerana terjun dari tingkat atas. Macam scary jer situasi pagi tadi. Member-member aku cakap kebakaran disebabkan oleh ROKOK !Disyaki ada perokok yang membuang puntung rokok kat corong sampah.  Betul ke tak..WAllahualam.


Kalau betullah di sebab kan rokok memang nayalah. Mamat mana lah yang hisap rokok ni. Tak pasal-pasal blok terbakar. Nak hisap rokok pun pandai-pandailah weyh. Nasib baik takde yang kehilangan nyawa kalau tak mesti beribu sesalan la ko.







Member aku cakap sekarang tengah mencari orang yang bertanggungjawab dalam kebakaran ni. tapi aku 100% percaya takkan ada orang nak mengaku.


Bukan CSI Miami nak cari bagai kan. Tapi tak tahulah kalau Allah nak tunjuk, nanti dapat tahu juga siapa yang salah tu.


*Mesti perokok tu tengah cuak sekarang tu* HAHHAHA


semua info dapat dari teman-teman. Oh yer ! Junior aku salah seorang mangsa kebakaran. Nasib baik dia tade ape-ape. Cuma terpaksa berpindah bilik akibat kebakaran tersebut. 


OK bye babe !



13 comments:

Fara E's said...

gila la , sure ke perokok yang buat ?

nur amalina athman said...

sal rokok jerr..hmm..tak pasal jer kalau dpt tahu sapa org tuu n kena tindakan..mesti dh tak senang duduk org tuu..

Musang said...

menyusahkn org perokok nih..klu bilik dia je yg terbakar xpelah jugak

JIJI YU said...

ceyt..smapi nak membunuh si perokok

ked said...

tinggi giler api..tapi aku tengok dak laki cam lepak jep..

| cik azeya | said...

takotnye tengok. fuh

Ahmad Haziq Azlan said...

saya ada kawan yang stay depan kolej jati

Arai Lekir said...

menakutkan sungguh..syukur tiada kemalangan jiwa yg berlaku

shafiqabdshukor said...

dahsyat tu...
susah juga nak cari..
berapa orang hisap rokok kat situ..
mesti ramai punya

apik pehe said...

aihhh..kolej lelaki berdepan camtu jer ke?

nazirulhazwan~ said...

saye tidak merokok;p

kiera'sakura said...

menyusahkn org jer...

Anonymous said...

ada stud ninggal. harap2 dpt ptnjk drNYA sapa yg hisap rokok. RIP Roger Rajis