Thursday, December 15, 2011

cinta tak semestinya memiliki

assalamualaikum...


aku nak share satu cerita daripada sahabat aku. sila baca sambil perhalusi setiap kata-kata dala cerita ini. hehe. ayat propa jer.




suatu ketika dulu....
2 tahun couple....

"awak, boleh takkita putus? Saya tak nak couple dah."

"saya taknak. saya tak sanggup nak berpisah dengan awak."

"tapi awak, sy memang taknak couple."

"taknak! tolonglah jangan buat saya macam ni."

"awak tinggalkan jelah saya, awak datang balik bila awak dah bersedia dan dah rasa bertanggungjwab untuk jadi suami."
"selepas saya tamat belajar awak datanglah meminang saya. Janji!"

"ok, saya janji awak.saya sayang awak."


*****

saya hantar surat 2 sebeb saya taknak awak sedih2 tau. dekat surat tu ada banyak gambar senyum2 sebab saya nak bila setiap kali awk tengok surat tu awak akan tersenyum dan tak akan ingat kat saya dah. jangan sedih tau.


*****

tiga bulan tidak mendengar khabar berita. tiba-tiba....

si lelaki dah in relationship dengan perempuan lain.

bila tengok status perhubungan tersebut, hati si gadis hancur berkecai dan dia sangat sedih dan kecewa. dia still ingat janji lelaki tu. tapi apakn daya, semua dah berakhir.

sejak dari hari itu, si gadis dah tidak percaya dengan insan bernama lelaki.

tapi, beberapa tahun lepas 2.....
seorang lelaki telah muncul dalam hdup dia dan berjanji akan berjumpa ibu bapa si gadis bila dia dah tamat belajar nanti.

sejak dari hari tu, si gadis bertekad lelaki itulah bakal menjadi suaminya nanti. walaupun dia tahu jodoh dah ditentukan ALLAH , tapi dia yakin lelaki yang muncul dalam hidup sekarang adalah bkal suaminya.... insyaALLAH....




~~cinta xsemestinya kita memilikinya n yg pasti cinta ILAHI cinta suci...

sumber asal: cik syikin mohd nor

p/s : couple lama tak semestinya berakhir dengan satu ikatan yang sah (suami isteri). Jodoh petemuan semuanya telah ditentukan oleh yang Maha Esa.

2 comments:

Anum said...

yang penting kejujuran

Apik Pehe said...

yang penting kena percaya satu sama lain..dan berusaha